Американське печиво – це не просто солодка випічка, а справжній традиційний десерт, який в Америці продається практично на кожному розі. Сьогодні таке печиво полюбили і у нас. Такі ласощі можна спекти з шоколадними краплями, горіхами, сушеними ягодами і різнокольоровими цукерками M&m’s.
Класичне американське печиво
Хрустке печиво з включенням шоколаду полюбилося всіма світу завдяки своєму чудовому смаку. Особливо добре він розкривається з гарячим молоком, чаєм, какао або чорною кавою. Традиційний рецепт досить простий, що дозволяє приготувати ласощі і просто вдома. Щоб смак десерту став більш насиченим «просунуті» господині використовують тростинний цукор, замість звичного бурякового.
Інгредієнти:
- стакан цукрового піску;
- півтори склянки борошна;
- пара яєць;
- плитка темного шоколаду;
- півпачки масла;
- по 1 ч. л. соди, обраного розпушувача і екстракту ванілі.
Готується десерт так:
- Класичний варіант приготування американського печива передбачає використання шоколадних чіпсів, але якщо ви не зможете знайти такий інгредієнт, то можна взяти звичайну шоколадну плитку і порубати її в крихту.
- В глибокій чаші розтираємо солодкий пісок разом з яйцями і підталим маслом.
- В отриману масу додаємо всі сухі інгредієнти, включаючи солодкі чіпси або шматочки шоколадної плитки.
- Деко закриваємо пергаментом і за допомогою ложки розподіляємо пропорційно тісто на відстані 5 – 7 см
- Ставимо в духовку на чверть години, температура – 190ºС.
З шоколадними «краплями»
Печиво з шоколадними краплями – самий відомий десерт в Америці. Історія його появи почалося ще в 30-ті роки, коли власниця маленької готелю Рут Вейкфілд задумала спекти десерт з шоколадом. Вона припускала, що шоколадні скибочки розплавляться, але вони не розтанули, а прикрасили печиво наче крапельки. З тих пір, американські діти залишають під ялинкою ласі печива для Санта Клауса.
Інгредієнти:
- півсклянки цукру-піску;
- вдвічі більше в/з борошна;
- півпачки жирного масла;
- одне яйце;
- щіпка ваніліну;
- пакетик розпушувача;
- ½ Ч. л. солі;
- пригорща шоколадних крапельок.
Спосіб приготування:
- В чаші для збивання змішуємо цукор, яйце і вершкове м’яке масло.
- У борошно додаємо розпушувач, просіваємо і з’єднайте з яєчною масою.
- Додаємо дрібку солі, екстракт ванілі, шоколадні краплі і добре замішуємо тісто.
- Ложкою набираємо тісто і кладемо на пергамент, не забуваємо залишати між заготівками відстань, так як в процесі запікання тісто розтікається.
- Ставимо майбутній десерт в духовку на 15 хвилин при температурі 180ºС. Печиво повинне вийти м’яким всередині, але хрустким зовні.
Справжнє американське вівсяне печиво від Енді Шеф
В американських кондитерських на прилавках завжди можна побачити великі скляні банки зі смачним печивом всередині. Американці давно усвідомили той факт, що печиво – це не просто випічка, а справжня магія для дітей і дорослих.
Американське вівсяне печиво можна спекти не тільки з шоколадними шматочками, але і з горіхами, цукатами і сушеними ягодами.
Інгредієнти:
- 220 г вершкового масла;
- 140 г звичайного цукру;
- 180 г коричневого цукру;
- два яйця;
- 160 г вівсяних пластівців;
- 280 г борошна;
- дві ч. л. розпушувача;
- 70 г шоколадних крапель;
- 70 г темного (чорного) шоколаду;
- 70 г горіхів.
Спосіб приготування:
- В глибокій чаші збираємо цукор звичайний і тростинний, а також олію. Починаємо збивати, потім вливаємо яйця і продовжуємо замішувати основу до легкості.
- Тепер в пишну масу додаємо пластівці, борошно, подрібнені горіхи і шоколад, а також не забуваємо про смачні термостабільні краплі.
- Перемішуємо тісто і відщипуємо шматочок розміром з волоський горіх. Спочатку катаємо кулька, а потім сплющує його, як корж. товщиною в один сантиметр.
- Викладаємо заготовки на деко з пергаментним папером, ставимо в духовку при температурі 190°С і випікаємо до появи рум’янцю.
Зі шматочками шоколаду
На багатьох вівсяні пластівці наводять тугу, але навіть вони навряд чи виявляться від смачного десерту з шоколадними шматочками. Ароматний і неординарний, він буде оцінений як дорослими, так і дітьми. Завдяки вівсяним пластівців таку випічку можна включати в спортивне харчування.
Інгредієнти:
- 70 г вершкового масла;
- 220 г вівсяних пластівців;
- 100 г шоколаду;
- 90 г борошна;
- 60 г коричневого цукру.
Спосіб приготування:
- Першим кроком розтираємо масло з підсолоджувачем, додаємо трохи соди і води.
- Вівсяні пластівці з’єднуємо з борошном, додаємо до солодкого олії, кладемо туди ж шматочки шоколаду і змішуємо тісто.
- З нього робимо кульки, перекладаємо їх на деко з пергаментом і ставимо в духовку на 15 хвилин, не довше. Температура 180 – 190 градусів.
Готуємо з M&m’s (ммдемс)
Американське печиво з M&m’s виходить не тільки смачним, але і яскравим на зовнішній вигляд. Такий десерт ідеально підходить для дитячого свята.
Інгредієнти:
- 180 г вершкового масла;
- по 100 г білого і тростинного цукру;
- дві ч. л. ванільного цукру;
- два яйця;
- 450 г борошна;
- ложка крохмалю;
- щіпка солі і соди;
- цукерки M&m’s.
Спосіб приготування:
- В чаші для збивання змішуємо яйця з маслом і трьома видами цукру до пишної маси.
- Борошно пропускаємо через сито, додаємо в неї сіль, соду і крохмаль.
- З’єднуємо суху суміш зі збитою, замішуємо тісто і накриваємо пакетом. Ставимо тісто в холодильник на 2 години, а можна і в морозильну камеру, але на 15 хвилин.
- Після закінчення цього часу з тіста робимо кульки, які прикрашаємо цукерками і кладемо на пергамент. Відправляємо заготовки в духовку на 15 хвилин, температура – 180ºС.
Рецепт по-американськи з горіхами
Шоколад і горіхи – це ідеальне поєднання для приготування різноманітних десертів.
Шоколадне печиво найсмачніше виходить з мигдалем або фундуком, але також можна взяти арахіс, кедрові або волоські горіхи.
Щоб випічка вийшла більш ароматною, їх варто трохи підсушити на сковороді.
Інгредієнти:
- два яйця;
- 170 г горіхів;
- 130 г білого цукру;
- 220 г коричневого цукру;
- 180 г масла;
- 120 г шоколадних крапель;
- 320 г борошна;
- ч. л. розпушувача;
- сіль, ваніль.
Спосіб приготування:
- Розтоплене масло збиваємо з яйцями і двома видами цукру до утворення повітряної маси.
- Потім всипаємо борошно разом з сіллю, ваніллю і розпушувачем, добре перемішуємо.
- В отримане тісто кладемо шоколадні крапельки і подрібнені горіхи. Ще раз все змішуємо.
- Робимо з тіста кульки, які одразу розкладаємо на деко і запікаємо 15 хвилин при 180 градусах.
Печиво «Кукис»
Смачне приплюснуте печиво з шматочками шоколаду відомо не тільки в Америці, але і у всьому світі. На нашому ринку частенько зустрічається блякле подобу американської випічки, тому «Кукис» (cookies) – так називають цей десерт американці – краще спекти в домашніх умовах.
Класичний рецепт кукис передбачає наявність шоколадних чіпсів. Але їх можна поміняти на краплі або просто взяти плитку шоколадки і порубати на дрібні шматочки. Головне, щоб шоколад був обов’язково чорним або темним.
Інгредієнти:
- по 100 г білого і тростинного цукру;
- 130 г розм’якшеного вершкового масла;
- два яйця;
- 280 г борошна;
- ч. л. розпушувача (соди);
- щіпка ваніліну;
- 120 г темного шоколаду або 400 г шоколадних крапель.
Спосіб приготування:
- Окремо розтираємо масло з цукровим піском і яйця. Потім з’єднуємо дві отримані маси і ще раз добре все збовтуємо.
- В отриману суміш кладемо сухі інгредієнти у вигляді борошна, розпушувача і ванілі. Змішуємо і додаємо шоколадні краплі (крихти).
- Деко закриваємо пергаментом, з тіста скачуємо кульки-заготовки, які потім злегка сплющує і викладаємо на папір. Готуємо десерт 10 хвилин, температура 190ºС.
Якщо у приготуванні десерт ви використовуєте тільки білий цукор, то обов’язково додайте в тісто какао, так як американське печиво з шоколадом повинно мати коричневий колір. Приготоване тісто можна зберігати в морозилці до трьох місяців, тому зробивши його з запасом, ви в будь-який момент зможете нагодувати гостей смачною домашньою випічкою.