Американське печиво – 7 рецептів приготування

Американське печиво – це не просто солодка випічка, а справжній традиційний десерт, який в Америці продається практично на кожному розі. Сьогодні таке печиво полюбили і у нас. Такі ласощі можна спекти з шоколадними краплями, горіхами, сушеними ягодами і різнокольоровими цукерками M&m’s.

Класичне американське печиво

Хрустке печиво з включенням шоколаду полюбилося всіма світу завдяки своєму чудовому смаку. Особливо добре він розкривається з гарячим молоком, чаєм, какао або чорною кавою. Традиційний рецепт досить простий, що дозволяє приготувати ласощі і просто вдома. Щоб смак десерту став більш насиченим «просунуті» господині використовують тростинний цукор, замість звичного бурякового.

Інгредієнти:

  • стакан цукрового піску;
  • півтори склянки борошна;
  • пара яєць;
  • плитка темного шоколаду;
  • півпачки масла;
  • по 1 ч. л. соди, обраного розпушувача і екстракту ванілі.

Готується десерт так:

  • Класичний варіант приготування американського печива передбачає використання шоколадних чіпсів, але якщо ви не зможете знайти такий інгредієнт, то можна взяти звичайну шоколадну плитку і порубати її в крихту.
  • В глибокій чаші розтираємо солодкий пісок разом з яйцями і підталим маслом.
  • В отриману масу додаємо всі сухі інгредієнти, включаючи солодкі чіпси або шматочки шоколадної плитки.
  • Деко закриваємо пергаментом і за допомогою ложки розподіляємо пропорційно тісто на відстані 5 – 7 см
  • Ставимо в духовку на чверть години, температура – 190ºС.

З шоколадними «краплями»

Печиво з шоколадними краплями – самий відомий десерт в Америці. Історія його появи почалося ще в 30-ті роки, коли власниця маленької готелю Рут Вейкфілд задумала спекти десерт з шоколадом. Вона припускала, що шоколадні скибочки розплавляться, але вони не розтанули, а прикрасили печиво наче крапельки. З тих пір, американські діти залишають під ялинкою ласі печива для Санта Клауса.

Інгредієнти:

  • півсклянки цукру-піску;
  • вдвічі більше в/з борошна;
  • півпачки жирного масла;
  • одне яйце;
  • щіпка ваніліну;
  • пакетик розпушувача;
  • ½ Ч. л. солі;
  • пригорща шоколадних крапельок.

Спосіб приготування:

  • В чаші для збивання змішуємо цукор, яйце і вершкове м’яке масло.
  • У борошно додаємо розпушувач, просіваємо і з’єднайте з яєчною масою.
  • Додаємо дрібку солі, екстракт ванілі, шоколадні краплі і добре замішуємо тісто.
  • Ложкою набираємо тісто і кладемо на пергамент, не забуваємо залишати між заготівками відстань, так як в процесі запікання тісто розтікається.
  • Ставимо майбутній десерт в духовку на 15 хвилин при температурі 180ºС. Печиво повинне вийти м’яким всередині, але хрустким зовні.
Дивіться також:  Пісочне печиво з варенням і крихтою – 7 рецептів

Справжнє американське вівсяне печиво від Енді Шеф

В американських кондитерських на прилавках завжди можна побачити великі скляні банки зі смачним печивом всередині. Американці давно усвідомили той факт, що печиво – це не просто випічка, а справжня магія для дітей і дорослих.

Американське вівсяне печиво можна спекти не тільки з шоколадними шматочками, але і з горіхами, цукатами і сушеними ягодами.

Інгредієнти:

  • 220 г вершкового масла;
  • 140 г звичайного цукру;
  • 180 г коричневого цукру;
  • два яйця;
  • 160 г вівсяних пластівців;
  • 280 г борошна;
  • дві ч. л. розпушувача;
  • 70 г шоколадних крапель;
  • 70 г темного (чорного) шоколаду;
  • 70 г горіхів.

Спосіб приготування:

  • В глибокій чаші збираємо цукор звичайний і тростинний, а також олію. Починаємо збивати, потім вливаємо яйця і продовжуємо замішувати основу до легкості.
  • Тепер в пишну масу додаємо пластівці, борошно, подрібнені горіхи і шоколад, а також не забуваємо про смачні термостабільні краплі.
  • Перемішуємо тісто і відщипуємо шматочок розміром з волоський горіх. Спочатку катаємо кулька, а потім сплющує його, як корж. товщиною в один сантиметр.
  • Викладаємо заготовки на деко з пергаментним папером, ставимо в духовку при температурі 190°С і випікаємо до появи рум’янцю.

Зі шматочками шоколаду

На багатьох вівсяні пластівці наводять тугу, але навіть вони навряд чи виявляться від смачного десерту з шоколадними шматочками. Ароматний і неординарний, він буде оцінений як дорослими, так і дітьми. Завдяки вівсяним пластівців таку випічку можна включати в спортивне харчування.

Інгредієнти:

  • 70 г вершкового масла;
  • 220 г вівсяних пластівців;
  • 100 г шоколаду;
  • 90 г борошна;
  • 60 г коричневого цукру.

Спосіб приготування:

  • Першим кроком розтираємо масло з підсолоджувачем, додаємо трохи соди і води.
  • Вівсяні пластівці з’єднуємо з борошном, додаємо до солодкого олії, кладемо туди ж шматочки шоколаду і змішуємо тісто.
  • З нього робимо кульки, перекладаємо їх на деко з пергаментом і ставимо в духовку на 15 хвилин, не довше. Температура 180 – 190 градусів.
Дивіться також:  Медове печиво — 8 смачних рецептів на швидку руку будинку

Готуємо з M&m’s (ммдемс)

Американське печиво з M&m’s виходить не тільки смачним, але і яскравим на зовнішній вигляд. Такий десерт ідеально підходить для дитячого свята.

Інгредієнти:

  • 180 г вершкового масла;
  • по 100 г білого і тростинного цукру;
  • дві ч. л. ванільного цукру;
  • два яйця;
  • 450 г борошна;
  • ложка крохмалю;
  • щіпка солі і соди;
  • цукерки M&m’s.

Спосіб приготування:

  • В чаші для збивання змішуємо яйця з маслом і трьома видами цукру до пишної маси.
  • Борошно пропускаємо через сито, додаємо в неї сіль, соду і крохмаль.
  • З’єднуємо суху суміш зі збитою, замішуємо тісто і накриваємо пакетом. Ставимо тісто в холодильник на 2 години, а можна і в морозильну камеру, але на 15 хвилин.
  • Після закінчення цього часу з тіста робимо кульки, які прикрашаємо цукерками і кладемо на пергамент. Відправляємо заготовки в духовку на 15 хвилин, температура – 180ºС.

Рецепт по-американськи з горіхами

Шоколад і горіхи – це ідеальне поєднання для приготування різноманітних десертів.

Шоколадне печиво найсмачніше виходить з мигдалем або фундуком, але також можна взяти арахіс, кедрові або волоські горіхи.

Щоб випічка вийшла більш ароматною, їх варто трохи підсушити на сковороді.

Інгредієнти:

  • два яйця;
  • 170 г горіхів;
  • 130 г білого цукру;
  • 220 г коричневого цукру;
  • 180 г масла;
  • 120 г шоколадних крапель;
  • 320 г борошна;
  • ч. л. розпушувача;
  • сіль, ваніль.

Спосіб приготування:

  • Розтоплене масло збиваємо з яйцями і двома видами цукру до утворення повітряної маси.
  • Потім всипаємо борошно разом з сіллю, ваніллю і розпушувачем, добре перемішуємо.
  • В отримане тісто кладемо шоколадні крапельки і подрібнені горіхи. Ще раз все змішуємо.
  • Робимо з тіста кульки, які одразу розкладаємо на деко і запікаємо 15 хвилин при 180 градусах.
Дивіться також:  Печиво для тірамісу: як називається, як зробити і чим можна замінити?

Печиво «Кукис»

Смачне приплюснуте печиво з шматочками шоколаду відомо не тільки в Америці, але і у всьому світі. На нашому ринку частенько зустрічається блякле подобу американської випічки, тому «Кукис» (cookies) – так називають цей десерт американці – краще спекти в домашніх умовах.

Класичний рецепт кукис передбачає наявність шоколадних чіпсів. Але їх можна поміняти на краплі або просто взяти плитку шоколадки і порубати на дрібні шматочки. Головне, щоб шоколад був обов’язково чорним або темним.

Інгредієнти:

  • по 100 г білого і тростинного цукру;
  • 130 г розм’якшеного вершкового масла;
  • два яйця;
  • 280 г борошна;
  • ч. л. розпушувача (соди);
  • щіпка ваніліну;
  • 120 г темного шоколаду або 400 г шоколадних крапель.

Спосіб приготування:

  • Окремо розтираємо масло з цукровим піском і яйця. Потім з’єднуємо дві отримані маси і ще раз добре все збовтуємо.
  • В отриману суміш кладемо сухі інгредієнти у вигляді борошна, розпушувача і ванілі. Змішуємо і додаємо шоколадні краплі (крихти).
  • Деко закриваємо пергаментом, з тіста скачуємо кульки-заготовки, які потім злегка сплющує і викладаємо на папір. Готуємо десерт 10 хвилин, температура 190ºС.

Якщо у приготуванні десерт ви використовуєте тільки білий цукор, то обов’язково додайте в тісто какао, так як американське печиво з шоколадом повинно мати коричневий колір. Приготоване тісто можна зберігати в морозилці до трьох місяців, тому зробивши його з запасом, ви в будь-який момент зможете нагодувати гостей смачною домашньою випічкою.

Прокрутка до верху