Американські млинці – панкейкі

Американські млинці на кефірі і молоці



Що знадобиться:

  • 300 г борошна.
  • 4 курячих яйця.
  • 250 мл молока або нежирного кефіру.
  • 1 ч. л. солі.
  • 3 ст. л. цукру.
  • 1 ч. л. кориці.
  • 2 ч. л. розпушувача.

Яйця поділяються на жовтки і білки. Жовток виливається в окрему миску, а білок забирається на деякий час в холодильник. До першої частини додається кориця і цукор, все рівномірно збивається віночком або міксером. Потім туди виливається молоко і знову перемішується.

Просеянная борошно, змішане з розпушувачем, вводиться в отриману суміш і все це збивається до стану однорідної маси без утворення грудочок. За консистенцією тісто має бути схоже на сметану.

З холодильника дістаються білки. До них додається сіль і повільно збивається, поступово набираючи швидкість. Піна повинна бути стійкою. Щоб перевірити це, досить перевернути чашу – якщо не пролилося ні краплі, то все зроблено, як треба.

Готова білкова маса акуратно перекладається в тісто. Плавними рухами перемішується. Суміш повинна вийти легкої і повітряної, нагадуючи безе. Потім вона виливається в розігріту сковороду або блинницу і випікається з двох сторін до золотистого кольору без використання олії протягом 1 хвилини.

Дивіться також:  Панкейкі: класичний рецепт і 7 варіантів приготування вдома
Прокрутка до верху