Американські млинці на кефірі і молоці
Що знадобиться:
- 300 г борошна.
- 4 курячих яйця.
- 250 мл молока або нежирного кефіру.
- 1 ч. л. солі.
- 3 ст. л. цукру.
- 1 ч. л. кориці.
- 2 ч. л. розпушувача.
Яйця поділяються на жовтки і білки. Жовток виливається в окрему миску, а білок забирається на деякий час в холодильник. До першої частини додається кориця і цукор, все рівномірно збивається віночком або міксером. Потім туди виливається молоко і знову перемішується.
Просеянная борошно, змішане з розпушувачем, вводиться в отриману суміш і все це збивається до стану однорідної маси без утворення грудочок. За консистенцією тісто має бути схоже на сметану.
З холодильника дістаються білки. До них додається сіль і повільно збивається, поступово набираючи швидкість. Піна повинна бути стійкою. Щоб перевірити це, досить перевернути чашу – якщо не пролилося ні краплі, то все зроблено, як треба.
Готова білкова маса акуратно перекладається в тісто. Плавними рухами перемішується. Суміш повинна вийти легкої і повітряної, нагадуючи безе. Потім вона виливається в розігріту сковороду або блинницу і випікається з двох сторін до золотистого кольору без використання олії протягом 1 хвилини.