Рецепт від Джеймі Олівера
Що знадобиться:
- 100 г борошна.
- 3 курячих яйця.
- 150 мл молока.
- 30 г крохмалю.
- 1,5 ч. л. розпушувача.
- Щіпка солі.
Віночком змішується борошно, розпушувач, крохмаль і молоко. В окремій мисці збиваються в повітряну пінку білки. Обидві суміші дуже акуратно перемішуються і випікаються на сковороді середньому вогні.
Для перших трьох панкейків сковорідку краще змастити маслом. Для кожної порції використовувати приблизно 1-2 столові ложки тіста.
З чим подавати панкейкі: крем, соус, сироп
Вершковий крем
Американські млинці не їдять просто так. Їх зазвичай подають з чим-то. Найбільш поширена добавка – це вершковий крем. Його приготування не передбачає особливих зусиль.
Що знадобиться:
- 250 мл свіжих вершків 35% жирності.
- 100 г цукрової пудри.
Вершки збиваються міксером або блендером і поступово до них додається по 1 столовій ложці цукрова пудра. Коли вона вся буде у вершках, швидкість блендера знижується і збивається до тих пір, поки всі піки не будуть однієї форми.
Заварний крем
Ще одним відмінним доповненням до панкейкам може стати спеціальний заварний крем.
Що знадобиться для нього:
- 1 склянку молока.
- 50 г вершкового масла.
- 1 куряче яйце.
- 2 ст. л. борошна.
- 4 ст. л. цукру.
- 1 г ваніліну.
У каструльку забиваються яйця і збиваються разом з цукром до утворення білої пінки. Паралельно доводиться до кипіння молоко, але не кип’ятити і після вливається в яєчну суміш тонким струменем. Перед цим воно повинно охолонути до 80 градусів.
Все це ставиться на плиту на маленький вогонь. Після кипіння до суміші додається борошно і вариться 5 хвилин до тих пір, поки не загусне. Після плита вимикається і кладуть шматочок вершкового масла. Коли воно розтане, крем перемішується до стану однорідної маси. Після охолодження десерт повністю готовий до вживання з млинцями.
Винно-ягідний соус
Що знадобиться:
- 400 г ягід (будь-яких).
- 3 ст. л. червоного вина.
- 5 ст. л. цукру.
- 50 мл води.
За допомогою блендера або міксера ягоди перетираються разом з цукром і висипаються в металеву ємність, яка ставиться на плиту. До суміші додається вода. Після закипання, вогонь згасає і варіння триває до тих пір, поки соус не загусне. Потім він знімається з плити, в нього наливають вино і перемішується. Після охолодження можна подавати з панкейками.
Це найвідоміші добавки. Крім них, панкейкі можна їсти, поливаючи кленовим сиропом, джемом, варенням і фруктовим або шоколадним соусом.