Американські млинці – панкейкі

Рецепт від Джеймі Олівера

Що знадобиться:

  • 100 г борошна.
  • 3 курячих яйця.
  • 150 мл молока.
  • 30 г крохмалю.
  • 1,5 ч. л. розпушувача.
  • Щіпка солі.

Віночком змішується борошно, розпушувач, крохмаль і молоко. В окремій мисці збиваються в повітряну пінку білки. Обидві суміші дуже акуратно перемішуються і випікаються на сковороді середньому вогні.

Для перших трьох панкейків сковорідку краще змастити маслом. Для кожної порції використовувати приблизно 1-2 столові ложки тіста.

З чим подавати панкейкі: крем, соус, сироп

Вершковий крем

Американські млинці не їдять просто так. Їх зазвичай подають з чим-то. Найбільш поширена добавка – це вершковий крем. Його приготування не передбачає особливих зусиль.

Що знадобиться:

  • 250 мл свіжих вершків 35% жирності.
  • 100 г цукрової пудри.

Вершки збиваються міксером або блендером і поступово до них додається по 1 столовій ложці цукрова пудра. Коли вона вся буде у вершках, швидкість блендера знижується і збивається до тих пір, поки всі піки не будуть однієї форми.

Заварний крем

Ще одним відмінним доповненням до панкейкам може стати спеціальний заварний крем.

Що знадобиться для нього:

  • 1 склянку молока.
  • 50 г вершкового масла.
  • 1 куряче яйце.
  • 2 ст. л. борошна.
  • 4 ст. л. цукру.
  • 1 г ваніліну.

У каструльку забиваються яйця і збиваються разом з цукром до утворення білої пінки. Паралельно доводиться до кипіння молоко, але не кип’ятити і після вливається в яєчну суміш тонким струменем. Перед цим воно повинно охолонути до 80 градусів.

Все це ставиться на плиту на маленький вогонь. Після кипіння до суміші додається борошно і вариться 5 хвилин до тих пір, поки не загусне. Після плита вимикається і кладуть шматочок вершкового масла. Коли воно розтане, крем перемішується до стану однорідної маси. Після охолодження десерт повністю готовий до вживання з млинцями.

Дивіться також:  Панкейкі на кефірі – 6 рецептів приготування

Винно-ягідний соус

Що знадобиться:

  • 400 г ягід (будь-яких).
  • 3 ст. л. червоного вина.
  • 5 ст. л. цукру.
  • 50 мл води.

За допомогою блендера або міксера ягоди перетираються разом з цукром і висипаються в металеву ємність, яка ставиться на плиту. До суміші додається вода. Після закипання, вогонь згасає і варіння триває до тих пір, поки соус не загусне. Потім він знімається з плити, в нього наливають вино і перемішується. Після охолодження можна подавати з панкейками.

Це найвідоміші добавки. Крім них, панкейкі можна їсти, поливаючи кленовим сиропом, джемом, варенням і фруктовим або шоколадним соусом.

Прокрутка до верху