Американський гарбузовий пиріг виходить дуже смачним, ніжним і корисним, якщо знати, як його приготувати. Шматочок солодкого гарбузового пирога за чашкою чаю зігріє вас в осінній вечір.
Класичний рецепт американського гарбузового пирога
Зробіть такий пиріг з корицею. Вона надасть йому неповторний смак і дивовижний пряний аромат.
Вам знадобиться:
- шматок вершкового масла – 100 гр;
- гарбуз – 0,5 кг;
- яйце – 2 шт.;
- паличка кориці;
- цукровий пісок – 150 гр;
- щіпка солі;
- молоко – 0,25 л;
- борошно – 0,2 кг.
Як спекти гарбузовий пиріг з корицею:
- Замішуємо тісто. Для цього подрібнюємо борошно з допомогою сита.
- До неї в миску насипаємо половину заявленої кількості цукру і дрібку солі.
- Дістаємо з холодильника масло і рубаємо його на кубики. Кидаємо шматочки в борошно.
- Тепер рубаємо цю масу ножем, потім розминаємо виделкою. Вийшло тісто з крихт.
- Виливаємо одне яйце. Руками формуємо з тіста грудку.
- Він загортається в харчову плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.
- За цей час можна загострити духовку до 200 градусів.
- Беремо круглу форму для запікання, розподіляємо по ній тісто і робимо невеликі бортики, щоб можна було закласти начинку.
- На тісто викладаємо пергамент, придавлюємо зверху його чим-небудь важким, горохом або квасолею наприклад.
- Відправляємо основу для пирога на полицю в духовку на 15 хвилин.
- Після чого дістаємо пропекшееся тісто, прибираємо з нього вантаж. Поки воно остигає, займемося начинкою.
- Гарбуз вибирати видовжену, схожу на кабачок. М’якоть повинна бути яскраво-оранжевою і солодкою.
- Прибираємо з гарбуза шкірку і насіння, все інше ріжемо кубиками.
- Складаємо їх в каструлю з молоком, засипаємо цукор, що залишився, додаємо коричну паличку.
- Гарбуз готуємо на плиті 30 хвилин з моменту закипання на маленькому вогні.
- Прибираємо паличку кориці, а розм’яклі гарбузове шматочки подрібнюємо блендером в пюре.
- Отриману начинку вливаємо в середину испекшегося тіста і розрівнюємо її по всій поверхні пирога. Слідкуйте, щоб вона не вилилася за борти.
- Ласощі випікаємо в духовій шафі 40 хвилин. Температура – 160 градусів.