Американський гарбузовий пиріг – 4 рецепти приготування

Американський гарбузовий пиріг виходить дуже смачним, ніжним і корисним, якщо знати, як його приготувати. Шматочок солодкого гарбузового пирога за чашкою чаю зігріє вас в осінній вечір.

Класичний рецепт американського гарбузового пирога

Зробіть такий пиріг з корицею. Вона надасть йому неповторний смак і дивовижний пряний аромат.

Вам знадобиться:

  • шматок вершкового масла – 100 гр;
  • гарбуз – 0,5 кг;
  • яйце – 2 шт.;
  • паличка кориці;
  • цукровий пісок – 150 гр;
  • щіпка солі;
  • молоко – 0,25 л;
  • борошно – 0,2 кг.

Як спекти гарбузовий пиріг з корицею:

  • Замішуємо тісто. Для цього подрібнюємо борошно з допомогою сита.
  • До неї в миску насипаємо половину заявленої кількості цукру і дрібку солі.
  • Дістаємо з холодильника масло і рубаємо його на кубики. Кидаємо шматочки в борошно.
  • Тепер рубаємо цю масу ножем, потім розминаємо виделкою. Вийшло тісто з крихт.
  • Виливаємо одне яйце. Руками формуємо з тіста грудку.
  • Він загортається в харчову плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.
  • За цей час можна загострити духовку до 200 градусів.
  • Беремо круглу форму для запікання, розподіляємо по ній тісто і робимо невеликі бортики, щоб можна було закласти начинку.
  • На тісто викладаємо пергамент, придавлюємо зверху його чим-небудь важким, горохом або квасолею наприклад.
  • Відправляємо основу для пирога на полицю в духовку на 15 хвилин.
  • Після чого дістаємо пропекшееся тісто, прибираємо з нього вантаж. Поки воно остигає, займемося начинкою.
  • Гарбуз вибирати видовжену, схожу на кабачок. М’якоть повинна бути яскраво-оранжевою і солодкою.
  • Прибираємо з гарбуза шкірку і насіння, все інше ріжемо кубиками.
  • Складаємо їх в каструлю з молоком, засипаємо цукор, що залишився, додаємо коричну паличку.
  • Гарбуз готуємо на плиті 30 хвилин з моменту закипання на маленькому вогні.
  • Прибираємо паличку кориці, а розм’яклі гарбузове шматочки подрібнюємо блендером в пюре.
  • Отриману начинку вливаємо в середину испекшегося тіста і розрівнюємо її по всій поверхні пирога. Слідкуйте, щоб вона не вилилася за борти.
  • Ласощі випікаємо в духовій шафі 40 хвилин. Температура – 160 градусів.
Дивіться також:  Тісто як пух – 8 рецептів м’якого і пишного тіста для випічки

З медом і спеціями

Ласощі виходить солодким, ароматним і дуже ніжним на смак.

Список продуктів:

  • борошно біла – 150 гр;
  • три яйця;
  • м’якоть гарбуза – 250 гр;
  • вершки – 200 мл;
  • кориця – 10 г;
  • мед – 90 мл;
  • імбир мелений – 8 гр;
  • мускатний горіх – 10 гр;
  • масло вершкове – 150 гр.

Інструкції по приготуванню:

  • Масло порізати на шматочки і покладіть в чашу кухонного комбайна. Насипте туди ж борошно і подрібніть масу.
  • Розділіть на білок і жовток одне сире яйце. Жовток, додайте борошняну масу, а білок перелийте в чисту ємність.
  • Ще раз увімкніть кухонний прилад і замісіть однорідне тісто.
  • Перекладіть грудку тісто на стільницю і розкачайте в тонкий коржик.
  • Її ми викладаємо на поверхню круглої форми для запікання. Не забудьте залишити краї тіста для бортиків.
  • Всю поверхню тіста у формі проткніть виделкою.
  • Отриманий корж закриваємо в прогрітій духовці 20 хвилин.
  • Очищену гарбуз розрізаємо на шматочки і запікаємо в деку 20 хвилин.
  • М’які ароматні шматочки, покладіть в чашку і пюрируйте товкачиком.
  • В отриману масу розділіть ще два яйця і вилийте білок від першого.
  • Перемішати все міксером, насипати спеції, налити мед. Ще раз перемішайте інгредієнти і додайте вершки.
  • Залишилось залити начинку в испекшийся корж.
  • Майбутній пиріг запікати в духовці півгодини.

Американський гарбузовий пиріг з насінням

Що потрібно взяти:

  • насіння гарбуза і мигдальні пелюстки для прикраси.

Компоненти для тіста:

  • одне куряче яйце;
  • борошно – 0,23 кг;
  • цукровий пісок – 50 гр;
  • щіпка солі;
  • шматок вершкового масла – 120 гр;

Компоненти для начинки:

  • дві щіпки ваніліну;
  • гарбуз – 0,4 кг;
  • два яйця;
  • вершки – 500 мл;
  • цукор – 170 гр.
Дивіться також:  Зефір в шоколаді – 4 рецепта, як зробити в домашніх умовах

Готуємо пиріг покроково:

  • До борошна в чашці для кухонного комбайна, додайте цукор, кубики вершкового масла і сіль.
  • Переробіть комбайном масу до стану крихти.
  • Вилийте одне яйце і ще раз подрібніть тісто.
  • Сформуйте з отриманої маси колобок тесту.
  • Качалкою перетворіть його в тонкий пласт, виделкою зробіть дірочки по всій його поверхні.
  • Ставимо корж для пирога в духову шафу, переклавши його в спеціальну форму і випікаємо 25 хвилин.
  • За цей час шматочки порізаної гарбуза викладемо в глибоку миску, насыплем туди ванілін, цукровий пісок, наллємо вершки.
  • Варимо на плиті 15 хвилин. Коли гарбуз стане м’якою, подрібнити її в пюре блендером або міксером.
  • Остуджуємо пюре, виймаємо корж з духовки.
  • В теплу гарбузову начинку розбиваємо яйця, що залишилися, і проходимся по суміші міксером.
  • Заливку з гарбуза розподіляємо по коржу і ставимо на поличку в духовку випікатися ще півгодини.
  • Остуджуємо готовий пиріг. Насипаємо зверху гарбузове насіння або мигдаль.

Зі згущеним молоком

Склад рецепта:

Начинка:

  • щіпка солі;
  • пюре з гарбуза – 0,45 кг;
  • ванільний цукор – 20 гр;
  • два яйця;
  • мускатний горіх – 3 гр;
  • банку згущеного молока;
  • кориця – 5 гр;

Тісто:

  • цукор – 50 гр;
  • шматок масла – 130 гр;
  • одне яйце;
  • борошно – 0,25 кг;
  • ванільний цукор – 10 гр.

Як приготувати гарбузовий пиріг зі згущеним молоком:

  • Пересипаємо борошно в чашу, кидаємо туди шматочки холодного масла. Рубаємо ножем масу в крихту.
  • Насипати обидва види цукру, вилити яйце і сформувати тісто.
  • Прибрати грудку тіста в холодильник на 20 хвилин.
  • В цей час робимо пюре з гарбуза.
  • Додаємо до нього згущене молоко, ваніль, корицю, сіль, мускатний горіх і сирі яйця. Віночком замішуємо однорідне гарбузову начинку.
  • Розкачуємо охладившееся тісто в корж. Перекладіть його в круглу форму для випічки. Зробіть бортики по краях, щоб начинка не витекла з пирога.
  • Додайте начинку, рівномірно розподіливши по коржу. Поставте десерт в духову шафу спочатку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Потім зменшіть її до 170 градусів і готуйте 35 хвилин.
Дивіться також:  Як запекти яблука в духовці цілком і шматочками?

Секрети та нюанси приготування страви

Найголовніше в американському десерті – начинка. Тому важливо в приготуванні – вибрати солодку, хорошу гарбуз.

  • Ні в якому разі не беріть кормові сорти культури. Овоч повинен мати витягнуту форму груші, а його м’якоть мати яскраво-оранжевий колір. В запеченому вигляді гарбуз буде мати солодкий смак і тонкий аромат.
  • Додавайте в пиріг корицю. Поєднання кориці і гарбуза дають чудовий неповторний смак.
  • Не шкодуйте додавати прянощі, особливо мускатний горіх або імбир.
  • Корж з тіста перед тим, як заливати в нього начинку, обов’язково потрібно пропекти кілька хвилин. Так він збереже форму, і гарбуз з нього не виллються і не підгорить.
Прокрутка до верху