Американський гарбузовий пиріг виходить дуже смачним, ніжним і корисним, якщо знати, як його приготувати. Шматочок солодкого гарбузового пирога за чашкою чаю зігріє вас в осінній вечір.
Класичний рецепт американського гарбузового пирога
Зробіть такий пиріг з корицею. Вона надасть йому неповторний смак і дивовижний пряний аромат.
Вам знадобиться:
- шматок вершкового масла – 100 гр;
- гарбуз – 0,5 кг;
- яйце – 2 шт.;
- паличка кориці;
- цукровий пісок – 150 гр;
- щіпка солі;
- молоко – 0,25 л;
- борошно – 0,2 кг.
Як спекти гарбузовий пиріг з корицею:
- Замішуємо тісто. Для цього подрібнюємо борошно з допомогою сита.
- До неї в миску насипаємо половину заявленої кількості цукру і дрібку солі.
- Дістаємо з холодильника масло і рубаємо його на кубики. Кидаємо шматочки в борошно.
- Тепер рубаємо цю масу ножем, потім розминаємо виделкою. Вийшло тісто з крихт.
- Виливаємо одне яйце. Руками формуємо з тіста грудку.
- Він загортається в харчову плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.
- За цей час можна загострити духовку до 200 градусів.
- Беремо круглу форму для запікання, розподіляємо по ній тісто і робимо невеликі бортики, щоб можна було закласти начинку.
- На тісто викладаємо пергамент, придавлюємо зверху його чим-небудь важким, горохом або квасолею наприклад.
- Відправляємо основу для пирога на полицю в духовку на 15 хвилин.
- Після чого дістаємо пропекшееся тісто, прибираємо з нього вантаж. Поки воно остигає, займемося начинкою.
- Гарбуз вибирати видовжену, схожу на кабачок. М’якоть повинна бути яскраво-оранжевою і солодкою.
- Прибираємо з гарбуза шкірку і насіння, все інше ріжемо кубиками.
- Складаємо їх в каструлю з молоком, засипаємо цукор, що залишився, додаємо коричну паличку.
- Гарбуз готуємо на плиті 30 хвилин з моменту закипання на маленькому вогні.
- Прибираємо паличку кориці, а розм’яклі гарбузове шматочки подрібнюємо блендером в пюре.
- Отриману начинку вливаємо в середину испекшегося тіста і розрівнюємо її по всій поверхні пирога. Слідкуйте, щоб вона не вилилася за борти.
- Ласощі випікаємо в духовій шафі 40 хвилин. Температура – 160 градусів.
З медом і спеціями
Ласощі виходить солодким, ароматним і дуже ніжним на смак.
Список продуктів:
- борошно біла – 150 гр;
- три яйця;
- м’якоть гарбуза – 250 гр;
- вершки – 200 мл;
- кориця – 10 г;
- мед – 90 мл;
- імбир мелений – 8 гр;
- мускатний горіх – 10 гр;
- масло вершкове – 150 гр.
Інструкції по приготуванню:
- Масло порізати на шматочки і покладіть в чашу кухонного комбайна. Насипте туди ж борошно і подрібніть масу.
- Розділіть на білок і жовток одне сире яйце. Жовток, додайте борошняну масу, а білок перелийте в чисту ємність.
- Ще раз увімкніть кухонний прилад і замісіть однорідне тісто.
- Перекладіть грудку тісто на стільницю і розкачайте в тонкий коржик.
- Її ми викладаємо на поверхню круглої форми для запікання. Не забудьте залишити краї тіста для бортиків.
- Всю поверхню тіста у формі проткніть виделкою.
- Отриманий корж закриваємо в прогрітій духовці 20 хвилин.
- Очищену гарбуз розрізаємо на шматочки і запікаємо в деку 20 хвилин.
- М’які ароматні шматочки, покладіть в чашку і пюрируйте товкачиком.
- В отриману масу розділіть ще два яйця і вилийте білок від першого.
- Перемішати все міксером, насипати спеції, налити мед. Ще раз перемішайте інгредієнти і додайте вершки.
- Залишилось залити начинку в испекшийся корж.
- Майбутній пиріг запікати в духовці півгодини.
Американський гарбузовий пиріг з насінням
Що потрібно взяти:
- насіння гарбуза і мигдальні пелюстки для прикраси.
Компоненти для тіста:
- одне куряче яйце;
- борошно – 0,23 кг;
- цукровий пісок – 50 гр;
- щіпка солі;
- шматок вершкового масла – 120 гр;
Компоненти для начинки:
- дві щіпки ваніліну;
- гарбуз – 0,4 кг;
- два яйця;
- вершки – 500 мл;
- цукор – 170 гр.
Готуємо пиріг покроково:
- До борошна в чашці для кухонного комбайна, додайте цукор, кубики вершкового масла і сіль.
- Переробіть комбайном масу до стану крихти.
- Вилийте одне яйце і ще раз подрібніть тісто.
- Сформуйте з отриманої маси колобок тесту.
- Качалкою перетворіть його в тонкий пласт, виделкою зробіть дірочки по всій його поверхні.
- Ставимо корж для пирога в духову шафу, переклавши його в спеціальну форму і випікаємо 25 хвилин.
- За цей час шматочки порізаної гарбуза викладемо в глибоку миску, насыплем туди ванілін, цукровий пісок, наллємо вершки.
- Варимо на плиті 15 хвилин. Коли гарбуз стане м’якою, подрібнити її в пюре блендером або міксером.
- Остуджуємо пюре, виймаємо корж з духовки.
- В теплу гарбузову начинку розбиваємо яйця, що залишилися, і проходимся по суміші міксером.
- Заливку з гарбуза розподіляємо по коржу і ставимо на поличку в духовку випікатися ще півгодини.
- Остуджуємо готовий пиріг. Насипаємо зверху гарбузове насіння або мигдаль.
Зі згущеним молоком
Склад рецепта:
Начинка:
- щіпка солі;
- пюре з гарбуза – 0,45 кг;
- ванільний цукор – 20 гр;
- два яйця;
- мускатний горіх – 3 гр;
- банку згущеного молока;
- кориця – 5 гр;
Тісто:
- цукор – 50 гр;
- шматок масла – 130 гр;
- одне яйце;
- борошно – 0,25 кг;
- ванільний цукор – 10 гр.
Як приготувати гарбузовий пиріг зі згущеним молоком:
- Пересипаємо борошно в чашу, кидаємо туди шматочки холодного масла. Рубаємо ножем масу в крихту.
- Насипати обидва види цукру, вилити яйце і сформувати тісто.
- Прибрати грудку тіста в холодильник на 20 хвилин.
- В цей час робимо пюре з гарбуза.
- Додаємо до нього згущене молоко, ваніль, корицю, сіль, мускатний горіх і сирі яйця. Віночком замішуємо однорідне гарбузову начинку.
- Розкачуємо охладившееся тісто в корж. Перекладіть його в круглу форму для випічки. Зробіть бортики по краях, щоб начинка не витекла з пирога.
- Додайте начинку, рівномірно розподіливши по коржу. Поставте десерт в духову шафу спочатку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Потім зменшіть її до 170 градусів і готуйте 35 хвилин.
Секрети та нюанси приготування страви
Найголовніше в американському десерті – начинка. Тому важливо в приготуванні – вибрати солодку, хорошу гарбуз.
- Ні в якому разі не беріть кормові сорти культури. Овоч повинен мати витягнуту форму груші, а його м’якоть мати яскраво-оранжевий колір. В запеченому вигляді гарбуз буде мати солодкий смак і тонкий аромат.
- Додавайте в пиріг корицю. Поєднання кориці і гарбуза дають чудовий неповторний смак.
- Не шкодуйте додавати прянощі, особливо мускатний горіх або імбир.
- Корж з тіста перед тим, як заливати в нього начинку, обов’язково потрібно пропекти кілька хвилин. Так він збереже форму, і гарбуз з нього не виллються і не підгорить.