Англійський сніданок – 8 рецептів традиційного приготування

В англійський сніданок входять певні продукти, які не змінюються століттями. Знання і рецепти передаються з покоління в покоління. Особливою різноманітністю страви не відрізняються, зате виходять поживними і досить калорійними.

Традиційний англійський сніданок: склад страв

Англійці традиційно починають день з чашечки чаю, який п’ють обов’язково в ліжку. Потім подають на стіл вівсянку.

Після цього слід обов’язкових сім продуктів:

  • дві смажені сосиски;
  • обсмажений класичний бекон з хрусткою скоринкою;
  • пара томатів, политі маслом, що залишилися від бекону;
  • засмажені печериці;
  • біла квасоля з томатом;
  • яєчня, приготовлена традиційно з двох яєць;
  • два тосту, промазанных маслом або джемом.

Запивати прийнято кухлем кави, чаєм з додаванням молока або апельсиновим соком. Зрідка в раціон включають млинці з варенням або молоко з пластівцями.

Всі перераховані продукти викладають на одне блюдо. В центрі завжди почесне місце займає глазунья, інші продукти її обрамляють.

Традиція готувати ситний сніданок прийшла з далеких часів. У бідних сім’ях, англійцям необхідно було щільно підкріпитися з самого ранку, щоб займатися важкою працею цілий день. В обід у них не було часу додатково харчуватися, а наступний прийом їжі наставав лише пізно ввечері. Калорійний сніданок забезпечував ситість на весь день.

І незважаючи на те, що часи давно змінилися і ритм життя став набагато легше, традиція вживати щільну їжу з ранку залишилася.

Класична яєчня з беконом по-англійськи

Жоден класичний англійський сніданок не обходиться без бекону і яєчні. Кількість продуктів розрахована на дві порції.

Інгредієнти:

  • яйце – 4 шт.;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • бекон – 6 скибочок;
  • сіль;
  • тости – 4 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • мелений перець чилі – 0,1 ч. ложки;
  • паприка – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • На чотири частини розрізати томат.
  • Розігріти сковороду. Помістити бекон. Витримати півтори хвилини, перевернути. Потримати стільки ж часу. Помістити на тарілку, укриту паперовим рушником. Накрити кришкою.
  • Не промиваючи сковороду налити ароматне масло. Помістити томати. Присипати чилі і паприкою. Потримати хвилину. Вбити яйця. Підсолити. Засмажувати дві хвилини. Жовток повинен залишитися цілим і не засмаженим.
  • Викласти на дві страви. Поруч розмістити бекон і тости.
Дивіться також:  Холодець – 12 рецептів приготування

Тушкована квасоля у томатному соусі

Це зігріваючий страва допоможе підтримати життєву енергію і гарний настрій. Додасть заряд бадьорості на весь день.

Інгредієнти:

  • суха квасоля – 1,5 гуртки;
  • часник – 2 зубки;
  • цибулина – 1 шт.;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • пряні трави;
  • масло;
  • печериці – 140 г;
  • морква – 1 шт.;
  • томати у власному соку подрібнені – 200 р.

Приготування:

  • Увечері боби залити водою. Вранці відварити. По часу займе приблизно дві години.
  • Морква знадобиться кубиками.
  • Цибулю – дрібними шматочками.
  • Відправити овочі на сковороду, налити олію, обсмажити. Цибуля довести до прозорого стану. 3-5 хвилин достатньо. Перекласти в будь-яку ємність.
  • Порізати гриби. Помістити в сковороду від засмажених овочів. Потомити сім хвилин. Повернути назад овочі. Залити перетертими томатами. Підсолодити. Насипати пряні трави. Додати квасолю і порубані часникові зубчики. Перемішати і згасити три хвилини.

Насправді мало хто з англійців сам готує цю страву. Найчастіше продукт купують у супермаркетах в консервах і розігрівають.

Англійський сніданок з млинців з варенням

Сухі і дуже смачні – це англійські млинці. Виходять пишними і ніжними. Головна відмінність від наших полягає в тому, що млинці товсті і для приготування ніколи не додають олію у сковорідку.

Інгредієнти:

  • молоко – 210 мл;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • ваніль – щіпка;
  • яйце – 3 шт.;
  • борошно – 135 г;
  • варення;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • У жовтки підсипати сіль. Збити за допомогою віночка. Влити молоко і насипати борошно. Перемішати. Додати розпушувач. Продовжувати перемішувати поки маса не стане однорідною.
  • Включити міксер, і перетворити білки в піну. Відправити в тісто і акуратно змішати.
  • Розтопити масло і залити в тісто. Розмішати.
  • Розжарити сковороду і залити ополоником масу. Коли на поверхні утворюються бульбашки – перевернути. Засмажити.
  • Помістити на блюдо і подавати з варенням. Англійці віддають перевагу полуничній ласощів.
Дивіться також:  Зрази м’ясні – 15 рецептів смачного приготування

Вівсяна каша з вершками

Навіть лорди їдять це блюдо на сніданок. Спробуйте істинно англійський варіант приготування.

Інгредієнти:

  • цукор – 3 ч. ложки;
  • вода – 950 мл;
  • сливовий джем;
  • вівсяні пластівці – 2 гуртки;
  • сіль – 3 г;
  • вершки – 125 мл

Приготування:

  • Посолити воду. Засипати пластівці. Закип’ятити. Проварити п’ять хвилин. Пластівці повинні стати м’якими.
  • Викласти в піали. Залити вершками. Присипати цукром. Подавати з джемом.

Рецепт з сосисками і грибами

У англійців сніданок досить щільний. У нас таке блюдо можна вживати в будь-який час дня.

Інгредієнти:

  • товста сосиска – 1 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • шампіньйони – 5 шт;
  • консервована квасоля – 0,5 банки;
  • сіль;
  • яйце – 2 шт.;
  • перець;
  • копчений бекон – 2 смужки;
  • кров’яна ковбаса – 1 шматок;
  • вершкове масло;
  • хліб – 2 шматка;
  • томати – 1 шт.

Приготування:

  • Квасолю разом з соусом перемістити в сковорідку. Присипати перцем і погріти дев’ять хвилин на малому вогні. Додати вершкове масло. Перемішати.
  • Тепер знадобиться гриль. На середній температурі смажити сосиски. Прибрати на блюдо. Засмажити бекон.
  • На сковороду покласти печериці цілі і помідор, розрізаний на дві частини. Влити олію і підсмажити.
  • Помістити на сковороду кров’яну ковбасу. Вбити яйця. Підсмажити. Просушити в тостері хліб.
  • Прогріти блюдо і розмістити всі підготовлені продукти. Подавати з міцним чаєм.

Купуючи сосиски пам’ятайте, що англійські – не такі, як наші молочні. Це пряні сардельки або ковбаски, які виготовлені з курки або свинини.

Тости по-англійськи

Без тостів не обходиться ні один англійський сніданок. Можна просто підсмажити хліб або зробити неймовірно смачне блюдо.

Інгредієнти:

  • сир – 90 г;
  • пиво – 650 мл;
  • хліб – 4 скибки;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • жовток – 2 шт.

Приготування:

  • Розрізати шматки хліба навпіл. Розтопити масло в сковороді. Помістити хліб. Прожарити.
  • Натерти сир. Підсолити. Влити жовтки і пиво. Отриманою масою промазати кожен хлібний шматок. Шар повинен бути товстим. Посипати перцем.
  • Відправити в мікрохвильову піч на невелику потужність, розтопити сир.
Дивіться також:  Печериці по-корейськи – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Можна на сніданок приготувати більш простий варіант. Для цього хліб підсушити в тостері до рум’яного кольору. Подавати до них можна солоне вершкове масло або апельсиновий джем.

Яєчний крем до тостів

Урізноманітнити смак крему можна додавши по своєму смаку будь-які добавки: ягоди, лікер, мигдаль, какао, м’яту.

Інгредієнти:

  • ванільний цукор – 4 ч. ложки;
  • жовток – 11 шт. кімнатної температури;
  • морська сіль – 0,1 ч. ложка;
  • вершки – 850 мл;
  • кориця в паличках – 2 шт.;
  • цукор -210 р.

Приготування:

  • Щоб крем вийшов насиченим кольором, присипати жовтки відразу сіллю.
  • Щипцями взяти корицю і потримати, постійно повертаючи, над запальничкою півхвилини. Розколоти на частини.
  • Насипати половину цукрового піску і ванільний цукор в вершки. Помістити корицю. Закип’ятити. Настояти під кришкою чверть години. Корицю дістати.
  • У жовтки насипати цукор, що залишився. Збити. Маса повинна побіліти. Закип’ятити вершки. Постійно збиваючи жовтки влити малими порціями вершкову масу.
  • Проварити отриманий крем на мінімальному вогні. Маса повинна загуснути. Перелити в миску і накрити плівкою. Вона допоможе крему не покритися скоринкою. Остудити.

Як і чим правильно подати

Сніданок у англійців калорійний і досить важкий. Він здатний наситити організм на весь майбутній день. Різноманітністю він не відрізняється, але традиційно його склад не міняють кілька століть.

Сніданок включає в себе кілька страв, які обов’язково розміщують на одній тарілці і подають в певному кольоровому варіанті. Пару жовтих очей яєчні, оточений білими хмарами засмажених білків, рожевою квасолею, коричневими печерицями, практично чорними сосисками, насиченим томатним плямою і золотими тостами з краю.

Доповнюють знаменитий сніданок великою пляшкою кетчупу. Подають з кухлем кави, чаєм з молоком або апельсиновим соком.

Прокрутка до верху