Апельсиновий торт – 7 рецептів приготування

Апельсиновий торт – чудовий десерт з ніжним смаком і свіжим цитрусовим ароматом. Приготувавши це ефектне ласощі, ви, без сумніву, приємно здивуйте гостей і домочадців. Нижче представлені кілька рецептів, з яких кожна господиня зможе вибрати для себе найбільш підходящий.

Простий апельсиновий торт без випічки

Приготування цього легкого десерту не вимагає особливих зусиль, специфічних інгредієнтів і навіть випічки.

Інгредієнти:

  • 300 г сиру;
  • 150 мл вершків;
  • 25 г желатину;
  • 1 вафельний корж;
  • 3 апельсина;
  • 60 г цукрового піску.

Покрокове приготування:

  • Желатин залити невеликою кількістю води, дати настоятися протягом години. Періодично помішувати.
  • Розігріти в мікрохвильовці до більш рідкого стану, не допускаючи кипіння.
  • На дно рознімної форми помістити вафельний корж.
  • Сир, вершки, цукровий пісок і остиглий желатиновий розчин змішати блендером до однорідності.
  • Отриману суміш викласти поверх вафельного коржа.
  • Апельсини очистити і нарізати кружечками, викласти їх поверх маси.
  • Поставити торт в холодильник на 5-6 годин.
  • Готовий десерт прикрасити тертим шоколадом.

Муссовий десерт

Муссовый торт з апельсинами готується трохи складніше. Для нього необхідно окремо приготувати корж, просочення і повітряний мус.

Для бісквіта знадобляться:

  • 100 г борошна;
  • три яйця;
  • 3 г розпушувача;
  • 100 г цукру.

Для просочення і начинки:

  • 100 мл свіжовичавленого соку апельсина;
  • 2 апельсина.

Для мусу:

  • 100 мл свіжовичавленого соку апельсина;
  • 100 г цукру;
  • 0,5 л 33% вершків;
  • 20 г желатину.

Покрокове приготування:

  • Білки і жовтки окремо збити з рівними частками цукру. Жовтки збити до білого кольору, білки — до появи стійких піків.
  • У збиті жовтки, всипати борошно і розпушувач, перемішати.
  • Порціями, обережно помішуючи, додати білки. Перемішувати тісто слід знизу вгору, не допускаючи осідання білків.
  • Дно рознімної форми вистилати пергаментом.
  • Залити тісто у форму.
  • Випікати 20-25 хвилин при 170-180 градусах до готовності.
  • Очищені апельсини нарізати кубиками.
  • Желатин залити невеликою кількістю води кімнатної температури, дати набрякнути.
  • Далі желатин, помішуючи, підігріти до рідкого стану (можна використовувати мікрохвильову піч або водяну баню). Відставити в сторону на деякий час.
  • Готовий бісквіт просочити апельсиновим соком.
  • Краї готового бісквіту з допомогою лопатки відсунути від бортика форми, щоб мус зміг покрити торт повністю.
  • Нарізані апельсини викласти поверх бісквіта.
  • Вершки з цукром збити до появи стійких піків.
  • Поступово влити желатин, потім апельсиновий сік, не припиняючи збивати.
  • Мус залити у форму і постукати їй по столу, для рівномірного розподілу маси.
  • Відправити десерт в холодильник на 2 години.
  • Після дістати з форми десерт.
Дивіться також:  Гарбуз з медом запечений в духовці – 7 рецептів

Можна декорувати ласощі часточками апельсина і темним шоколадом.

Ласощі з лимонним курдом

Курд являє собою заварний крем, в приготуванні якого замість молока використовуються фруктові соки.

Щоб зробити апельсиновий курд, потрібно:

  • 25-30 г цедри апельсина;
  • 200 мл свіжовичавленого соку апельсина;
  • 100 г цукру;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 5 г крохмалю;
  • 80 г вершкового масла.

Покроковий рецепт:

  • У каструльку покласти ванільний і простий цукор, цедру, сік, яйця.
  • Збивати суміш кілька хвилин.
  • Злегка нагріти вміст на водяній бані.
  • Далі всипати крохмаль.
  • Курд довести до слабкого кипіння і, безперервно заважаючи, кип’ятити протягом 10 хвилин.
  • Прибрати з вогню, остудити, додати масло, змішати.

Використовують курд в поєднанні з будь-якими бісквітами, кремами з вершків та сиру. Також він відмінно підходить до морозива, сиру, млинців.

Шоколадно-апельсиновий торт

Шоколадно-апельсиновий торт готують з наступних продуктів:

  • 100 г борошна;
  • 15 г какао-порошку;
  • 4 яйця;
  • 100-120 г цукру.

Начинка:

  • 20-30 г апельсинового джему.

Просочення:

  • 1 стакан свіжовичавленого апельсинового соку;
  • 50 г цукру;
  • 15 мл апельсинового лікеру.

Крем:

  • 250 мл вершків жирністю не менше 33 %;
  • 100 г гіркого шоколаду;
  • 20 р цукрової пудри.

Глазур:

  • 50 г вершкового масла;
  • 50 р гіркого шоколаду.

Покроковий рецепт:

  • Білки і жовтки поділяють. Жовтки збивають з 60 г цукру до білого кольору, білки з 40 г – до стійких піків.
  • Борошно і какао і, перемішуючи, всипати до жовтків.
  • Білки ввести частинами, обережно помішуючи.
  • Тісто залити у форму і випікати при 180-200 градусах 20-25 хвилин до готовності.
  • Бісквіту дати охолонути.
  • Вершки закип’ятити, зняти з плити і кинути в них кубики шоколаду.
  • Після розчинення шоколаду, масу перемішати з цукровою пудрою.
  • Прибрати в холод на кілька годин.
  • Після охолодження збити міксером.
  • Для просочення сік нагріти з цукром до зникнення кристалів. Остудити, влити лікер.
  • Бісквіт розділити на 3 коржа.
  • Отримані коржі просочити, укласти один на одного, промазуючи кремом.
  • Частиною крему покрити бокові сторони бісквіта.
  • Злегка підігрітий апельсиновий джем розподілити по верхівці торта.
  • Для глазурі розтопити шоколад з маслом.
  • Трохи прохолола глазур’ю поливають торт.
  • Десерт витримують у холодильнику 15-20 хвилин до застигання глазурі.
Дивіться також:  Пиріг з мандаринами – 6 дуже смачних рецептів

Можна декорувати торт апельсиновою цедрою. Десерт відмінно підійде і до святкового, і до сімейного чаювання.

Корисний десерт з морквою

Як не дивно, в якості одного із складових апельсинового торта може виступити моркву. Вона додасть йому приємний відтінок і принесе користь для здоров’я.

Для морквяно-апельсинового торта необхідно взяти:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 4 яйця;
  • 1 стакан дрібно натертої моркви;
  • 5 г меду;
  • 10 г розпушувача;
  • 3 г солі;
  • пакетика ванільного цукру;
  • цедру одного апельсина;
  • 100 г соняшникової олії.

Для крему:

  • 15 г апельсинової цедри;
  • 200 мл соку апельсина;
  • 15 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 150-200 г цукру.

Покроковий рецепт:

  • Білки і жовтки окремо збиваються з рівними частками цукру. Білки збивають з додаванням солі – до стійких піків, жовтки – до утворення білої маси.
  • Моркву змішати з цедрою, медом і маслом і збитими жовтками.
  • Борошно і розпушувач, просіваючи, ввести в масу.
  • Білки ввести частинами, помішуючи знизу вгору.
  • Тісто залити у форму.
  • Випікати 50 хвилин при 180 градусах до готовності.
  • У невеликій каструлі нагріти апельсиновий сік, з цедрою, цукром, яйцями і борошном, не даючи кипіти. Після розчинення цукру прибрати з плити. Поставити в холодильник на 15 хвилин.
  • Після додати попередньо збиті вершки, перемішати.
  • Бісквіт розділити на 4-5 частин.
  • Укласти отримані коржі один на одного, промазуючи кремом.
  • За бажанням, перед складанням, коржі можна просочити апельсиновим соком.

Рецепт від Ірини Хлебникової

Відомий блогер-кулінар Ірина Хлєбнікова пропонує свій спосіб виконання апельсинового торта.

Для бісквіта вам знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 130 г цукру;
  • 160 г борошна;
  • 40 г крохмалю;
  • цедра половини апельсина;
  • 80 мл апельсинового соку;
  • 3 г розпушувача.

Покроковий рецепт:

  • Борошно змішати з крохмалем і розпушувачем, просіяти.
  • Яйця збити з цукром до пухкої консистенції. Додати цедру.
  • Частинами, помішуючи знизу вгору всипати борошняну суміш.
  • Сік закип’ятити, остудити, залити в тісто.
  • Випікати при 170-180 градусах, 30-35 хвилин.
  • Готового бісквіту дати охолонути, вийняти з форми. Залишити настоятися 5-6 годин, після чого розділити на 3 коржа.
Дивіться також:  Кіш з куркою – 7 рецептів французького пирога

Щоб приготувати апельсиновий крем для торта, потрібно:

  • 350 мл апельсинового соку;
  • цедра 1 апельсина;
  • 250 мл згущеного молока;
  • 200 мл вершків жирністю не менше 33 %;
  • 40 г крохмалю;
  • 5 г желатину.

Покроковий рецепт приготування крему:

  • Желатин залити невеликим об’ємом соку, дати набрякнути.
  • Крохмаль розвести соком до плинності.
  • У каструлю помістити згущене молоко, сік, цедру. Перемішати, ввести крохмаль і нагрівати на плиті до загустіння. Потім помістити в миску, накрити харчовою плівкою поверхню маси. Остудити.
  • Желатин розігріти до більш рідкої консистенції, помішуючи, додати в крем.
  • Вершки збити до стійкості.
  • У вершки частинами вмішати крем.
  • Коржі просочують апельсиновим соком, складають один на одного, промазуючи кремом.

Декорувати торт Ірина пропонує трояндочками з кружечків апельсина і збитими вершками.

Апельсиновий торт желейний

Для приготування десерту потрібно:

  • 400 г печива;
  • 200 г вершкового масла;
  • 700 г сметани;
  • 1 склянка цукру;
  • 25 г желатину;
  • 1 пакетик сухого апельсинового желе;
  • 2 апельсина.

Покроковий рецепт:

  • Роз’ємну форму щільно обернути харчовою плівкою.
  • Печиво розкришити.
  • Розтоплене масло поступово з’єднати з печивом, безперервно помішуючи.
  • Суміш розподілити по дну форми, утрамбувати. Відправити в холодильник на 30-40 хвилин.
  • Желатин залити невеликою кількістю води кімнатної температури, дати набрякнути.
  • У сметану, всипати цукровий пісок, збити до зникнення кристалів цукру.
  • Желатин підігріти на водяній бані до повного розчинення.
  • Влити розчин желатину в сметанную масу, розмішати.
  • Форму витягти з холодильника, помістити суміш поверх печива. Відправити в холод до застигання маси.
  • Апельсини очистити, нарізати кубиками.
  • Желе розвести водою у відповідності з вказівками на упаковці.
  • В рідке желе додати шматочки апельсина з що з’явилися соком.
  • Влити желе з апельсинами в форму, поверх сметанного шару.
  • Прибрати торт в холодильник на кілька годин для застигання.

Щоб приготувати смачний апельсиновий торт, зовсім не обов’язково бути професійним кондитером. Головне – слідувати рецептом і вибирати для приготування тільки якісні інгредієнти.

Прокрутка до верху