З сухофруктами і м’ясом

Класичний плов в Азербайджані – це блюдо, в яке крім рису і м’яса кладуть багато ріпчастої цибулі і фруктів. За смаком він суттєво відрізняється від інших варіантів. М’ясо стає більш ніжним і набуває незвичайний фруктовий аромат, а рис, у свою чергу, набуває ніжний вершковий смак.
Список продуктів буде потрібно досить великий:
• 1 кілограм баранини;
• 150 грам вершкового масла;
• 7 цибулин;
• 4 картоплини;
• по 100 грам родзинок і кураги;
• по 1 пучка кінзи і петрушки;
• 2 склянки длиннозерненого рису;
• по ½ чайної ложки сушеного чебрецю і куркуми;
• сіль;
• перець;
• 1 столова ложка «сумах».
Щоб приготувати справжній азербайджанський плов з сухофруктами і м’ясом, треба:
1. Рис ретельно промити, а потім залити водою і відварити аль денте». Для цього знадобиться 10 хвилин.
2. Подваренный рис відкинути на сито і мити холодною водою.
3. Картоплю очистити і порізати кружальцями.
4. На дно глибокої каструлі покласти трохи олії і розтопити його.
5. Вистелити дно шматочками картоплі.
6. Прикрити їх зверху рисом, полити залишками масла і посипати куркумою.
7. Поставити каструлю на одну годину в духовку, розігріту до 180 градусів.
8. М’ясо порізати на шматки. Спочатку обсмажити їх на сковороді, а потім скласти в казан.
9. Туди ж додати покришений півкільцями цибулю, рубану зелень і спеції.
10. Залити все це водою і тушкувати 40 хвилин.
11. Сухофрукти залити окропом і дати постояти 10 хвилин. Оброблені продукти перекласти в казан і тушкувати все на малому вогні ще півгодини.
12. Додати сіль, трохи перцю і вимкнути вогонь. Дати м’ясу в такому положенні постояти приблизно 15 хвилин.
При сервіровці спочатку на тарілку викладається рис, а поверх нього складна начинка. Поруч можна покласти кілька шматочків картоплі.