Рецепт з яловичиною

Приготувати азербайджанський плов можна також і з яловичиною.
Для цього можна використовувати наступний набір інгредієнтів:
• 600 грам яловичої вирізки;
• 1 тонкий лаваш;
• 2,5 склянки рису;
• 2 цибулини;
• 120 грам вершкового масла;
• щіпка меленої гвоздики;
• трішки кориці.
Технологія приготування плову:
1. Очищену цибулю покришити кубиками. Обсмажити їх в олії з додаванням кориці і гвоздики.
2. М’ясо довільно порізати на шматочки. Обсмажити їх в олії на іншій сковороді.
3. Оброблене м’ясо перекласти в каструлю.
4. Прикрити його ароматним смаженою цибулею.
5. Залити продукти водою (750 мл), посолити і тушкувати, поки м’ясо не стане м’яким.
6. Рис трохи підварити в солоній воді. Потім його слід добре промити і процідити.
7. Казан зсередини вистелити лавашем.
8. Зверху висипати рис, полити її маслом і довести до готовності.
При сервіровці на блюдо спочатку гіркою висипається рис, а потім на нього укладається м’ясо. Готову страву можна полити соком, який залишається після гасіння.