Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці

Рецепт приготування на кефірі з молоком

З кефіром тісто вийде дуже м’яким і ніжним. Найголовніше розбавити його окропом, тоді тонкий шар тіста не буде рватися в процесі приготування.

Необхідний склад компонентів:

  • Борошно першого сорту — 0,25 кг;
  • Кефір — 0,5 л;
  • Два курячих яйця
  • Окріп — 0,2 л;
  • Сода — 3 гр.;
  • Цукор – 0,1 кг;
  • Масло рослинне — 40 мл;
  • Сіль і ванілін — за смаком.

Спосіб приготування:

  • У посуд потрібно розбити два яйця, додати цукор. Його кількість варіюється в залежності від того, якими будуть млинці — солодкі чи з м’ясом. Цукор в даному рецепті розрахований на солодке блюдо. Насипаємо сіль і все разом добре збиваємо.
  • До отриманої пишної маси ллємо кефір.
  • Борошно варто спочатку провести через сито, щоб прибрати грудочки. Потім насипаємо до основної маси разом з ваніліном.
  • Замішуємо густе тісто.
  • В іншу миску налити окріп і додати соду, перемішати.
  • Дану рідину виливаємо тісто і розмішуємо. Вийде однорідна маса з бульбашками.
  • Доливаємо рослинне масло і чекаємо 5 хвилин.
  • За цей час нагріваємо сковороду і смажимо на ній прекрасні ажурні млинці на кефірі.
  • Перевертати на іншу сторону продукт потрібно, коли бульбашки на тесті полопаються, а на їх місці з’являться дірочки.
Дивіться також:  Як зробити млинці на воді? Рецепт з фото!
Прокрутка до верху