Рецепт приготування на кефірі з молоком
З кефіром тісто вийде дуже м’яким і ніжним. Найголовніше розбавити його окропом, тоді тонкий шар тіста не буде рватися в процесі приготування.
Необхідний склад компонентів:
- Борошно першого сорту — 0,25 кг;
- Кефір — 0,5 л;
- Два курячих яйця
- Окріп — 0,2 л;
- Сода — 3 гр.;
- Цукор – 0,1 кг;
- Масло рослинне — 40 мл;
- Сіль і ванілін — за смаком.
Спосіб приготування:
- У посуд потрібно розбити два яйця, додати цукор. Його кількість варіюється в залежності від того, якими будуть млинці — солодкі чи з м’ясом. Цукор в даному рецепті розрахований на солодке блюдо. Насипаємо сіль і все разом добре збиваємо.
- До отриманої пишної маси ллємо кефір.
- Борошно варто спочатку провести через сито, щоб прибрати грудочки. Потім насипаємо до основної маси разом з ваніліном.
- Замішуємо густе тісто.
- В іншу миску налити окріп і додати соду, перемішати.
- Дану рідину виливаємо тісто і розмішуємо. Вийде однорідна маса з бульбашками.
- Доливаємо рослинне масло і чекаємо 5 хвилин.
- За цей час нагріваємо сковороду і смажимо на ній прекрасні ажурні млинці на кефірі.
- Перевертати на іншу сторону продукт потрібно, коли бульбашки на тесті полопаються, а на їх місці з’являться дірочки.