Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці

Готуємо без додавання яєць

Коли потрібно терміново приготувати млинці, але на кухні немає яєць, допоможуть пару секретів. Страва вийде таким же ніжним і жовтеньким, як і з додаванням яєць.

Список продуктів:

  • Борошно вищого сорту — 0,3 кг;
  • Молоко — 1 л;
  • Сіль — 3 гр.;
  • Цукор — 75 гр.;
  • Сода — 3 гр.;
  • Рослинна олія — 30 мл;
  • Вершкове масло — 65 гр.

Покрокова інструкція:

  • В одній тарі з’єднати цукор, сіль, соду, борошно і половину всієї кількості молока. Вся маса виходить дуже густою. Прослідкуйте, щоб суміш була однорідною за своїм складом.
  • Нагріти і розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло і вилити в тісто разом з рослинним, знову перемішати.
  • 0,5 літра молока прокип’ятити, і поступово додавати до основної маси.
  • У підготовлену сковороду вилити приблизно половину ополоника тіста і розподілити по посуді. Млинець повинен бути дуже тонким.
  • Через хвилину перевернути його на інший бік.
  • Готову страву можна не обмазувати маслом.
Дивіться також:  Готуємо пісні млинці з яблуками
Прокрутка до верху