Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці

Дріжджові ажурні млинці

Млинці на дріжджах виходять одночасно тонкими і пишними, ніжними та смачними.

Необхідні компоненти:

  • Молоко — 0,3 л;
  • Дріжджі сухі — 10 гр.;
  • Борошно — 0,5 кг;
  • Два яйця;
  • Цукор — 50 гр.;
  • Сіль — 6 гр.;
  • Масло рослинне — 32 мл

Спосіб приготування:

  • Для початку необхідно прокип’ятити молоко на повільному вогні.
  • Після цього в одну миску насипати дріжджі, трохи цукру і залити 50 мл молока. Посуд поставити в сторонку в тепле місце.
  • В цей час приймемось за тісто. Борошно потрібно позбавити від грудочок, просіяти через сито. До неї додати цукор, сіль, рослинне масло, розбити яйця, і вилити основну масу молока. Перелити суміш дріжджів, замісити тісто. Воно повинно вийти однорідною, без грудочок і інших домішок.
  • Залишити тісто під кришкою. Через 20 хвилин, коли підніметься продукт, його треба перемішати. Цю процедуру повторити чотири рази.
  • Коли тісто буде повністю готове, рекомендується нагріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і посмажити красиві різнокольорові млинці.
Дивіться також:  Млинці з фаршем – 7 рецептів, як спекти млинці з різними начинками з фаршу
Прокрутка до верху