Дріжджові ажурні млинці
Млинці на дріжджах виходять одночасно тонкими і пишними, ніжними та смачними.
Необхідні компоненти:
- Молоко — 0,3 л;
- Дріжджі сухі — 10 гр.;
- Борошно — 0,5 кг;
- Два яйця;
- Цукор — 50 гр.;
- Сіль — 6 гр.;
- Масло рослинне — 32 мл
Спосіб приготування:
- Для початку необхідно прокип’ятити молоко на повільному вогні.
- Після цього в одну миску насипати дріжджі, трохи цукру і залити 50 мл молока. Посуд поставити в сторонку в тепле місце.
- В цей час приймемось за тісто. Борошно потрібно позбавити від грудочок, просіяти через сито. До неї додати цукор, сіль, рослинне масло, розбити яйця, і вилити основну масу молока. Перелити суміш дріжджів, замісити тісто. Воно повинно вийти однорідною, без грудочок і інших домішок.
- Залишити тісто під кришкою. Через 20 хвилин, коли підніметься продукт, його треба перемішати. Цю процедуру повторити чотири рази.
- Коли тісто буде повністю готове, рекомендується нагріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і посмажити красиві різнокольорові млинці.