Ажурні млинці на кефірі і молоці
Кефір разом з молоком забезпечать вам поживний і корисний сніданок. Але він не буде занадто жирним, так як млинці виходять майже невагомими.
Необхідні інгредієнти:
- Борошно першого сорту — 0,24 кг;
- Молоко — 0,2 л;
- Кефір – 0,25 л;
- Масло рослинне — 20 мл;
- Цукор — 17 гр.;
- Два свіжих курячих яйця;
- Сода — 6 гр ;
- Сіль — 3 гр.
Варіант приготування:
- Кефір у процесі готування повинен бути теплим, так що нагріваємо його, але не дозволяйте йому досягти високих температур.
- У миску з підігрітим кефіром насипаємо цукровий пісок, сіль, соду і розбиваємо яйця. Всі інгредієнти змішуємо.
- Очищену борошно порціями додаємо в головну суміш.
- Молоко бажано довести до температури 90 градусів і перелити в загальну посуд.
- Вливаємо олію і замішуємо тісто. У ньому повинні бути маленькі бульбашки.
- На гарячу сковорідку капаємо масло і починаємо смажити. Кожна сторона млинців повинна обсмажуватися не більше 1 хвилини.
- Ажурні млинці на кефірі і молоці можна скласти стопкою, а можна згорнути конвертиком.