Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці

Ажурні млинці на кефірі і молоці

Кефір разом з молоком забезпечать вам поживний і корисний сніданок. Але він не буде занадто жирним, так як млинці виходять майже невагомими.

Необхідні інгредієнти:

  • Борошно першого сорту — 0,24 кг;
  • Молоко — 0,2 л;
  • Кефір – 0,25 л;
  • Масло рослинне — 20 мл;
  • Цукор — 17 гр.;
  • Два свіжих курячих яйця;
  • Сода — 6 гр ;
  • Сіль — 3 гр.

Варіант приготування:

  • Кефір у процесі готування повинен бути теплим, так що нагріваємо його, але не дозволяйте йому досягти високих температур.
  • У миску з підігрітим кефіром насипаємо цукровий пісок, сіль, соду і розбиваємо яйця. Всі інгредієнти змішуємо.
  • Очищену борошно порціями додаємо в головну суміш.
  • Молоко бажано довести до температури 90 градусів і перелити в загальну посуд.
  • Вливаємо олію і замішуємо тісто. У ньому повинні бути маленькі бульбашки.
  • На гарячу сковорідку капаємо масло і починаємо смажити. Кожна сторона млинців повинна обсмажуватися не більше 1 хвилини.
  • Ажурні млинці на кефірі і молоці можна скласти стопкою, а можна згорнути конвертиком.
Дивіться також:  Тісто на млинці – 8 смачних рецептів тесту
Прокрутка до верху