Ажурні млинці – 7 рецептів тонких, на кефірі або молоці

На кислому молоці

Якщо у вас з’явилася підозра, що молоко в холодильнику починає киснути, не варто відразу ж його виливати. Використовуйте як основу тонких і ніжних млинчиків.

Компоненти рецепту:

  • Кисле молоко — 0,6 л;
  • Вода – 0,2 л;
  • Борошно — 0,25 кг;
  • Два яйця;
  • Сода — 4 гр.;
  • Сіль — 2 гр.;
  • Олія соняшникова 50 мл;
  • Цукор — 0,1 кг.

Як приготувати:

  • Ще рідке молоко змішуємо з водою і просіяним борошном. З цієї маси робимо тісто.
  • До нього ллємо олію, насипаємо соду, цукор, сіль.
  • Однорідне тісто не чіпаємо протягом 15 хвилин. За цей час борошно скрепится з усіма інгредієнтами.
  • У вже гарячу сковороду налийте олію будь-якого сорту і виливайте першу порцію тіста. Воно повинно лягти тонким шаром. Через хвилину пузирі полопаються, і на їх місці утворюються маленькі дірочки. Тоді можна перевертати млинець на іншу сторону.

Експериментуйте з рецептами, додаючи до них нові інгредієнтами. Вищим рівнем кулінарії вважаються млинці з особливими візерунками, які зробила сама господиня.

Дивіться також:  Шоколадні млинці — 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху