На кислому молоці
Якщо у вас з’явилася підозра, що молоко в холодильнику починає киснути, не варто відразу ж його виливати. Використовуйте як основу тонких і ніжних млинчиків.
Компоненти рецепту:
- Кисле молоко — 0,6 л;
- Вода – 0,2 л;
- Борошно — 0,25 кг;
- Два яйця;
- Сода — 4 гр.;
- Сіль — 2 гр.;
- Олія соняшникова 50 мл;
- Цукор — 0,1 кг.
Як приготувати:
- Ще рідке молоко змішуємо з водою і просіяним борошном. З цієї маси робимо тісто.
- До нього ллємо олію, насипаємо соду, цукор, сіль.
- Однорідне тісто не чіпаємо протягом 15 хвилин. За цей час борошно скрепится з усіма інгредієнтами.
- У вже гарячу сковороду налийте олію будь-якого сорту і виливайте першу порцію тіста. Воно повинно лягти тонким шаром. Через хвилину пузирі полопаються, і на їх місці утворюються маленькі дірочки. Тоді можна перевертати млинець на іншу сторону.
Експериментуйте з рецептами, додаючи до них нові інгредієнтами. Вищим рівнем кулінарії вважаються млинці з особливими візерунками, які зробила сама господиня.