Азу з свинини – страва, яку готують із різноманітних продуктів. Робити можна з різних видів м’яса, але ніжніше виходить з свинини. А якщо захочете одержати вишукане за смаком страва, додайте огірочки або грибочки.
Класичний рецепт азу з свинини з солоними огірками
За цим рецептом азу з свинини з солоними огірками виходить ароматною і дуже смачною. М’ясо вибирайте без плівок. Блюдо виходить калорійним, гострим.
Інгредієнти:
- свинина – 650 г;
- червоний перець – 2 г;
- картопля – 650 г;
- вода – 350 мл;
- чорний перець – 2 г;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- огірок солоний – 2 шт.;
- борошно – 35 г;
- томати – 220 г;
- петрушка – 20 г;
- масло – 110 мл;
- кінза – 20 г;
- часник – 3 зубчики.
Приготування:
- Нарізати смужками м’ясної шматок. Рекомендується в довжину зробити п’ять сантиметрів, а в товщину один. Нарізати проти волокон. Тоді м’ясо не розповзеться в процесі приготування.
- Розжарити масло в сковорідці. Помістити м’ясні смужки. Засмажити. Процес займе близько чверті години.
- Влити воду. Накрити кришкою і тушкувати півгодини.
- Нарізати картоплю. За формою знадобиться соломка. Обсмажити окремо з додаванням масла.
- Порубаний лук відправити до м’яса. Розмішати і тушкувати чверть години. Якщо сковорідка стане занадто сухий – підлити масло.
- Відправити в м’ясорубку томати. Подрібнити. Використовувати можна не тільки свіжі, але й консервовані. Надіслати до м’ясної засмажки. Потомити вісім хвилин.
- Додати засмажену картоплю, нашатковану зелень і дрібно порубані зубки часнику. Підсолити і посипати перцем. Розмішати. Накрити кришкою загасити три хвилини.
Як приготувати страву в мультиварці
Азу в мультиварці – це найпростіший варіант приготування.
Інгредієнти:
- свинина – 650 г;
- перець;
- цибуля – 2 шт.;
- рослинне масло – 2 ст. ложки;
- сіль;
- вода – 2 мультистакана;
- картопля – 6 шт.;
- часник – 3 зубки;
- огірки – 3 шт.;
- томатна паста – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Нарізати м’ясо. Шматки повинні бути порційними. Відправити в чашу. Нашаткувати цибулю. Цибульні півкільця відправити до м’яса. Влити олію. Виставити режим «Смаження». Не закриваючи кришку засмажувати чверть години.
- Порізати огірки. Необхідні дрібні шматочки. Помістити в чашу. Влити пасту. Потомити сім хвилин.
- Часникові зубки дрібно порубати і відправити в чашу. Влити воду.
- Встановити режим «Гасіння». Таймер – годину. Після сигналу закинути картопляні кубики. Підсолити. Посипати перцем.
- Включити таймер на півгодини.
Азу з свинини з традиційного татарського рецептом
Якщо ви вирішили здивувати всіх оригінальним блюдом, яке буде ніжним і ароматним, то азу по-татарськи те, що вам потрібно.
Інгредієнти:
- свинина – 320 г;
- спеції;
- цибуля – 1 шт.;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- лавровий лист;
- морква – 1 шт.;
- сіль;
- томати -1 шт.;
- вода – 2 мультистакана;
- червоний перець – 1 шт.;
- картопля – 650 г;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- вершкове масло – 75 г;
- солоний огірок – 3 шт.
Приготування:
- Свинина знадобиться у вигляді брусочків, розмір один сантиметр.
- Влити в сковорідку олію. Помістити м’ясні шматки. Просмажити чверть години. Додати нашатковану цибулю і порізану моркву. Прожарити.
- Нарізати огірки. Отримані напівкола відправити до засмажки.
- Перець знадобиться соломкою, а томат – кубиками. Відправити на сковорідку. Залити пасту. Потомити чверть години.
- Закинути порубані часникові зубки. Розмішати. Накрити кришкою і томити півтори години.
- Нарізати картоплю. Помістити в сковороду, довести до готовності. Перемістити до м’яса разом з вершковим маслом. Підсолити. Посипати перцем. Додати лаврушку. Посипати спеціями. Розмішати. Потомити чверть години.
Варіант приготування з підливою
Рецепт з підливою і овочами підкорить ваше серце.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинина 750 г вирізки;
- перець;
- овочева приправа;
- цибуля – 2 шт.;
- лаврушка – 2 аркуша;
- морква – 1 шт.;
- рослинне масло.
Приготування:
- Вирізку нарізати. Розжарити масло і засмажити м’ясні шматочки.
- Нашаткувати цибулю. Натерти морквину.
- Перемістити м’ясну зажарку в сотейник. У ту ж сковороду від м’яса, помістити овочі і засмажити. Відправити в сотейник.
- Залити водою. Вміст має бути повністю покрито. Посипати приправою і додати лаврушку. Підсолити. Посипати перцем. Потомити чверть години.
Азу з свинини в горщиках в духовці
Приготування азу в горщиках – це захоплююче заняття, яке принесе задоволення процесом приготування і смаком.
Приготування:
- свинина – 550 г;
- зелень;
- вода – 240 мл окропу;
- картопля – 5 шт.;
- рослинна олія;
- огірок – 2 шт. солоних;
- перець;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- часник – 1 зубок;
- сметана – 1 ст. ложка;
- томатна паста – 1 ст. ложка.
Приготування:
- Нарізати м’ясо. Смажити в олії. Посипати перцем і підсолити.
- Порізати картоплю. Смажити на сковорідці в олії. Підсолити і перемішати.
- Нашаткувати цибулю. Порізати огірки.
- Підготувати горщики. Викласти лаврушку. Помістити м’ясо. Вкрити цибулею. Викласти картоплю. Розмістити останнім шаром огірки.
- У сметану додати томатну пасту. Влити воду. Отриману суміш залити в горщики. Присипати нашаткованої зеленню.
- Помістити в духову піч. Запікати годину. Режим 180 градусів.
Ситне блюдо з додаванням картоплі
Страва виходить ситним і поживним.
Інгредієнти:
- свинина – 320 г;
- зелень;
- вершкове масло – 35 г;
- картопля – 320 г;
- перець чорний;
- цибуля – 110 г;
- вода – 55 мл;
- пшеничне борошно – 11 г;
- сіль;
- огірки – 75 г;
- часник – 1 зубчик;
- томатне пюре – 35 р.
Приготування:
- М’якоть свинини нарізати брусочками. Картоплю нарізати. Цибулину нашаткувати. Зрізати шкірку з огірків і видалити насіння. Нарізати соломкою.
- У сотейник помістити картоплю. Додати цибульні шматочки і залити водою. Гасити сім хвилин. Додати м’ясо. Закинути огірки. Потомити сім хвилин.
- В томатну пасту насипати борошно. У ступці потовкти часник і відправить до борошна. Посолити і присипати перцем. Налити томатне пюре. Перемішати. Залити м’ясо. Потомити чотири хвилини.
Азу з свинини з болгарським перцем
Перець додає особливий аромат страви, робить його оригінальніше і смачніше.
Інгредієнти:
- свинина – 520 г;
- солоний огірок – 240 г;
- болгарський перець – 270 г;
- сіль;
- чорний мелений перець;
- м’ясний бульйон – 260 мл;
- куркума – щіпка;
- борошно – 45 г;
- петрушка – 12 м;
- морква – 120 г;
- оливкова масло – 110 г;
- цибуля – 110 р.
Приготування:
- Овочі нарізати. Необхідна дрібна соломка. Смажити в олії.
- Нарізати солоні огірки. Закинути в овочі. Потомити сім хвилин.
- Промиту свинину промокнути. Нарізати шматками. Помістити до овочів. Насипати борошно. Перемішуючи смажити до золотистого відтінку. Залити бульйоном. Посипати приправами. Посолити. Накрити кришкою. Потомити чверть години.
Незвичайний рецепт з червоним вином
Це вишукане за виглядом і смаком страва гідно зайняти місце в дорогому ресторані. Приклавши мінімум зусиль, ви приготуєте гастрономічне диво, яке всі будуть їсти з превеликим задоволенням.
Інгредієнти:
- свинина – 420 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- солодкий перець – 1 шт.;
- зіра – 1 ч. ложка;
- томатна паста – 4 ст. ложки;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- часник – 3 зубки;
- вершкове масло – 55 г;
- червоне сухе вино – 260 мл
Приготування:
- У сотейнику розтопити шматок масла. Насипати зіру. Додати перець. Нашаткувати часникові зубки і відправити до маслу. Влити пасту. Перемішуючи тушкувати три хвилини. Залити вином. Розмішати.
- Порубати м’ясо. Шматки повинні бути середніми. Відправити в соус. Посипати сіллю. Тушкувати півгодини.
- Подрібнити перець. Закинути до м’яса. Витримати чверть години.
Готуємо з додаванням сметани
Це самодостатня страва давно підкорило серця вимогливих гурманів.
Інгредієнти:
- свинина 750 г;
- борошно;
- перець;
- огірок – 3 солоних;
- сіль;
- цибуля – 420 г;
- оливкова олія;
- сметана – 260 мл
Приготування:
- Для приготування цього азу, м’ясо необхідно нарізати довгими шматками, для прикладу, як роблять для бефстроганов і обов’язково уздовж волокон. Якщо є жир, то його необхідно зрізати.
- Порубані м’ясні шматки, обваляти в борошні. Помістити в гарячу сковороду з розпеченим маслом. Засмажити.
- Нашаткувати цибулю. Отримані півкільця. Помістити до м’яса. Засмажити. Влити окріп.
- Очищені від шкірки огірки подрібнити. Відправити на сковорідку. Посолити і присипати перцем.
- Тушкувати годину. Влити сметану. Прогріти.
З кабачками і баклажанами
Страва виходить не тільки ситним, але і ароматним.
Інгредієнти:
- оцет – 1 ст. ложка;
- баклажан – 2 шт.;
- хмелі-сунелі;
- кабачок – 2 шт.;
- перець;
- перець – 1 шт.;
- сіль;
- свинина – 520 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Цибулю нашаткувати. Моркву пропустити через крупного помелу тертку. Баклажани і кабачки – шматочками. М’ясо порубати. Перець нарізати шматочками.
- Обсмажити цибулю. Додати м’ясо і інші овочі. Засмажити. Підлити трохи води. Тушкувати під кришкою півгодини. Підсолити. Влити пасту. Посипати перцем і приправами. Влити оцет. Готувати чверть години.
Варіант приготування з рисом
Просте ароматне м’ясо, приготоване з рисом, стане чудовою вечерею для всієї родини.
Інгредієнти:
- борошно;
- свинина – 320 г;
- рослинна олія;
- рис – 210 г;
- лаврушка;
- чорний перець;
- петрушка – 15 г;
- цибуля – 1 шт.;
- томатна паста – 3 ст. ложки;
- сіль;
- вода – 210 мл;
- солоний огірок – 1 шт.;
- розмарин;
- часник – 3 зубки.
Приготування:
- Цибулю подрібнити. Повинні вийти півкільця. Огірки зробити у вигляді соломки. Порубати часникові зубки.
- З оливковою олією розжарити сковорідку. Помістити цибулю. Засмажити. Порубати м’ясо і вмочити в борошно. Відправити до цибулі і закинути лаврушку. Три хвилини смажити.
- Влити пасту. Додати огірки. І частина часникових зубков. Влити воду. Підсолити і посипати перцем. Розмішати і закип’ятити. Загасити чверть години. Покласти часник і закинути порізану петрушку.
- Відварити рисові зерна. Влити олію у сковорідку. Помістити один часниковий зубок, попередньо розім’ятим. Закинути розмарин. Потомити три хвилини. Вийняти часник і розмарин. Отриманим маслом залити рис. Підсолити і розмішати. Помістити на блюдо. Зверху викласти приготоване м’ясо.