Азу з яловичини з солоними огірками по-татарськи – це вишукана страва, яка підкорює своїм неповторним смаком та ароматом. Яловича м’якоть тушкується з томатами, цибулею та спеціями до м’якості, після чого додаються солоні огірки, які надають особливу кислинку та свіжість страві. Азу по-татарськи подається гарячим і прикрашається зеленню, що робить його красивим та апетитним, придатним для бенкетів та свят. Ця страва ідеально підійде для вечері, для збалансованої та ситної трапези, після якої ви ще довго не захочете перекушувати нічим шкідливим. Урізноманітнюйте свій звичний раціон і привнесіть у щоденне меню щось неймовірно смачне та поживне!
Класична аза з яловичини із солоними огірками
Класичне азу з яловичини з солоними огірками по-татарськи – це справжня кулінарна класика, що поєднує ніжне м’ясо з солоними хрусткими огірками і вершковим картопляним пюре. Завдяки тонкому поєднанню пряних і ароматних спецій, ця страва має неповторний смак і аромат традиційної татарської кухні.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Яловичина – 200 гр.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для смаження
- Томатний соус – 2 ст.л.
- Картопля – 3 шт.
- Вершки – 50 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати класичну азу із яловичини з солоними огірками по-татарськи? Для прискорення процесу та своєї ж зручності, готуємо продуктовий набір та викладаємо на робочий стіл.
Вимите та обсушене м’ясо, а також солоні огірки нарізаємо соломкою, цибулю – півкільцями чи пір’ям.
На розігрітій рослинній олії пасеруємо цибульні півкільця до прозорості та м’якості.
Картоплю чистимо і ставимо варитися в підсоленій воді.
Яловичину викладаємо до цибулі і, помішуючи, обсмажуємо 5-7 хвилин.
У сковороду додаємо солоні огірки, через 2-3 хвилини – томатний соус. Страву солимо і перчимо, зменшуємо нагрівання і томимо до готовності м’яса.
Зливаємо відвар з картоплі та готуємо пюре, додавши вершки.
Азу з яловичини із солоними огірками по-татарськи готово! Страву сервіруємо і подаємо до столу у гарячому вигляді. Смачного!
Азу з яловичини з картоплею та огірками по-татарськи
Азу з яловичини з картоплею та огірками по-татарськи – це ситна та поживна страва, що поєднує в собі соковиті скибочки м’яса, картопляні шматочки та хрусткі солоні огірки. Акцентований смак та аромат страви відбудеться завдяки правильно нанесеним спеціям та додаванню зелені.
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 90 гр.
- Морква – 100 гр.
- Помідори – 180 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Огірок солоний – 70 грн.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Олія – для смаження.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень – до смаку.
- Приправи – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед очищаємо коренеплоди та бульби, промиваємо та обсушуємо м’ясо.
Крок 2. У сковороду вливаємо і нагріваємо олію, обсмажуємо бруски яловичини до зміни кольору, додаємо півкільця цибулі, а ще за кілька хвилин – терту на тертці моркву. Через 3-5 хвилин вводимо соломку огірка та кубики помідорів, перемішуємо.
Крок 3. Страву приправляємо, вводимо томатну пасту і трохи солимо, заливаємо склад водою і гасимо під кришкою на повільному вогні протягом 60 хвилин.
Крок 4. Паралельно нарізаємо картоплю брусками і окремо обсмажуємо на олії до м’якості та золотистості. Змішуємо яловичину з овочами та картоплею.
Крок 5. Азу розкладаємо по порційним піалам і оздоблюємо свіжою зеленню. Смачного!
Азу з яловичини із солоними огірками без картоплі
Азу з яловичини із солоними огірками без картоплі – це смачна та збалансована страва, де найголовніший акцент на м’ясі та огірках. Без картоплі, азу має особливий смак, тому що крохмалистий овоч не перебиває гармонійне поєднання основних компонентів.
Час приготування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Огірок солоний – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуби.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Мука – 1 ст.л.
- Аджика – 1-2 ч. л.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину та солоні огірки ріжемо брусками, довільно нарізаємо головку очищеної цибулі.
Крок 2. На розігрітій рослинній олії підрум’янюємо м’ясо, засипаємо цибулю і смажимо помішуючи, до її прозорості.
Крок 3. Доповнюємо склад солоними огірками, аджикою, томатною пастою, борошном, розведеним у невеликій кількості води та рубаним часником.
Крок 4. Склад ретельно перемішуємо та посипаємо сіллю, а також меленим перцем. Зменшивши полум’я, щільно закриваємо кришкою і томимо 40-60 хвилин.
Крок 5. До столу подаємо у гарячому вигляді, у поєднанні з улюбленим гарніром. Смачного!
Азу з солоними огірками по-татарськи на сковороді з підливою
Азу з солоними огірками по-татарськи на сковороді з підливкою – це страва, що готується на плиті, що має насичений смак і чарівний аромат, перед яким не встоїть навіть вегетаріанець! Мінімум продуктів і зусиль, а результат завжди чудовий!
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ч.л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Олія соняшникова – 5 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Під струменем води промиваємо яловичину, насухо промокуємо і ріжемо брусками.
Крок 2. Очищаємо коренеплоди та бульби, соломкою нарізаємо морквину, цибулю – чверть чи півкільцями.
Крок 3. Подрібнюємо картоплю.
Крок 4. У широкому жароміцному посуді розжарюємо дві столові ложки соняшникової олії, по 4-5 хвилин з кожного боку смажимо м’ясо.
Крок 5. До яловичини висипаємо цибулю, моркву та пасту з протертих томатів. Помішуючи, продовжуємо готування.
Крок 6. В іншій сковороді на олії підрум’янюємо картопляні скибочки близько 10 хвилин.
Крок 7. У казан з овочами та м’ясом викладаємо терті на тертці або нарізані огірки, перемішуємо і томимо 15 хвилин.
Крок 8. Після закінчення зазначеного часу доповнюємо основний склад картоплею, водою, лавровим листом, сіллю та перцем – на помірному полум’ї доводимо до кипіння.
Крок 9. Закриваємо посуд кришкою і гасимо на повільному вогні близько 40 хвилин.
Крок 10. Після зняття з конфорки залишаємо страву під кришкою ще на 20 хвилин і тільки потім подаємо до столу. Смачного!
Азу татарською з яловичини з огірками в казані
Азу по-татарськи з яловичини з огірками у казані – це автентична татарська страва, що готується у великому казані на відкритому вогні. Завдяки довгому гасінню і змішуванню інгредієнтів, ця страва набуває насичений смак і аромат, що зачаровує. Це повинен спробувати кожний!
Час приготування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Укроп – 1 пучок.
- Часник – 1 головка.
- Масло топленое – 70 мл.
- Бульйон м’ясний – 400 мл.
- Томати протерті – 100 мл.
- Лавровий лист – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Ополіскуємо яловичину і нарізаємо довгастими брусками.
Крок 2. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо півкільцями середньої товщини.
Крок 3. Козан поміщаємо на вогонь і викладаємо вершкове масло, промазуємо стінки і закидаємо м’ясо, смажимо 3 хвилини і вводимо цибулю, обсмажуємо до прозорості і заливаємо двома склянками міцного бульйону – гасимо під кришкою півгодини.
Крок 4. Паралельно рубаємо зелень та часник, компоненти перемішуємо. Нарізаємо огірки великою соломкою.
Крок 5. В окремому жароміцному посуді 10-15 хвилин обсмажуємо на топленій вершковій олії великі скибочки картоплі – це скоротить час приготування.
Крок 6. До тушкованого м’яса додаємо огірки та протерті томати, інгредієнти перемішуємо і томимо ще 30 хвилин.
Крок 7. Потім викладаємо в казан картопля, сіль, лавровий лист і мелений перець. Готуємо 15 хвилин і всипаємо ароматну часникову суміш.
Крок 8. Апетитну страву розподіляємо по порційних тарілках та подаємо. Готуйте та отримуйте задоволення!
Азу з яловичини із солоними огірками у мультиварці
Азу з яловичини із солоними огірками в мультиварці – це проста і швидка страва, яка не вимагає великих зусиль для приготування та будь-яких кулінарних навичок та досвіду. Яловичина та огірки у поєднанні зі спеціями дарують цій страві неповторний смак та аромат, перед яким ніхто не зможе встояти!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Яловичина – 500 гр.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатная – 4 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Вода – 400 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед обполіскуємо і будь-яким зручним способом обсушуємо м’ясо, очищаємо цибулю, кубиками ріжемо солоні огірки.
Крок 2. Довільними скибочками середнього розміру нарізаємо яловичину.
Крок 3. Розігріваємо соняшникову олію в чаші, увімкнувши програму «смаження», висипаємо м’ясні шматочки і обсмажуємо 10-15 хвилин.
Крок 4. Засипаємо півкільця цибулі та смажимо помішуючи, ще 5-7 хвилин.
Крок 5. Додаємо в мультиварку солоні огірки та пасту з протертих томатів.
Крок 6. Склад заливаємо окропом і перемішуємо.
Крок 7. Чашу закриваємо кришкою та вмикаємо режим «гасіння» на одну годину.
Крок 8. Після звукового сигналу страву сервіруємо та подаємо. Смачного!
Азу з яловичини з огірками в горщику в духовці
Азу з яловичини з огірками в горщику в духовці – це незвичайна і оригінальна страва, яка готується в глиняному горщику в домашній печі. Завдяки такому способу приготування всі компоненти страви просочуються ароматами один одного, роблячи азу неймовірно смачним.
Час приготування – 70 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- М’якуш яловичини – 400 гр.
- Огірок солоний – 2 шт.
- Картопля – 6-7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томати у власному соку – 1 ст.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину нарізаємо смужками і обсмажуємо до зміни кольору на розігрітій олії.
Крок 2. Паралельно дрібно рубаємо солоні огірки та очищену цибулю.
Крок 3. У сковороду до м’яса висипаємо подрібнені овочі, перемішуємо та прогріваємо всі разом 1-2 хвилини.
Крок 4. Перекладаємо вміст сковороди у горщики, заповнюючи їх наполовину. Компоненти перчимо і злегка солимо.
Крок 5. Зверху викладаємо шар картопляних кубиків.
Крок 6. Додаємо томати у власному соку та рубаний часник, заливаємо томатною пастою, розведеною у воді.
Крок 7. Накриваємо горщики кришками і забираємо в духовку на 40-50 хвилин при температурі 190 градусів. Потім кришки прибираємо та доповнюємо азу лавром, готуємо ще 10 хвилин.
Крок 8. Апетитну страву подаємо до столу негайно і насолоджуємося. Смачного!
Азу з яловичини із солоними огірками та рисом
Азу з яловичини із солоними огірками та рисом – це поєднання ніжного м’яса, хрустких огірків та розсипчастого білого рису. Ця страва чимось нагадує відомий бефстроганів, проте, готується без додавання сметани, але також дивовижно гармонує з гарніром.
Час приготування – 1 год. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 2-3.
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Рис – 200 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Часник – 4 зуби.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Лавровий лист – 1-2 шт.
- Мука – 1,5 ст.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Розмарин – до смаку.
- Вода – 200 мл.
- Петрушка – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Цибульні півкільця протягом хвилини обсмажуємо на розігрітій олії на сильному вогні.
Крок 2. Брусочки м’яса посипаємо борошном і добре перемішуємо.
Крок 3. Висипаємо яловичину та лавр до цибулі, активно перемішуємо.
Крок 4. Через 5-7 хвилин доповнюємо склад соломкою солоних огірків, томатною пастою, двома подрібненими зубчиками часнику, сіллю, перцем і 200 мл води. Перемішавши, мучимо на повільному вогні 15 хвилин.
Крок 5. Приблизно через 12-13 хвилин додаємо зубчик часнику та дрібно нашатковану зелень.
Крок 6. Паралельно відварюємо рис у співвідношенні один до одного з водою 10 хвилин після закипання.
Крок 7. На часточки розрізаємо останній зубчик часнику і викладаємо його разом з розмарином у сковороду з розігрітою олією.
Крок 8. У момент, коли трави зашипіли – вимикаємо нагрівання та викидаємо компоненти, а ароматне масло вмішуємо в готовий рис. Страву сервіруємо і подаємо до столу, на радість сім’ї. Готуйте та отримуйте задоволення!