Баклажани, фаршировані фаршем

Час приготування: 35 хвилин.
Кількість порцій – 4.

Всі знають, що страви з овочів дуже корисні для здоров’я, але багато хто помилково вважають, що вони мають не зовсім яскравим смаком. Баклажани, фаршировані фаршем – явний приклад корисної і смачної страви. Можливо, не всім до вподоби такий овоч, як баклажан, але якщо його правильно приготувати, то смак такої страви підкорить будь-якого, навіть самого суворого кулінарного критика. Процес приготування не займе багато сил і часу, тому будь-яка господиня впорається з втіленням у життя цього рецепта.

Рецепт фаршированих баклажанів фаршем в духовці

Звичайно, таке блюдо, як баклажани, фаршировані фаршем, таїть у собі невеликі секрети, використавши які, на виході можна отримати відмінну страву без гірчинки. Баклажани фаршировані виходять дивно ніжними і запросто зможуть послужити прикрасою святкового столу. Також можна побалувати баклажанами свою сім’ю і в звичайний день, так як готується швидко і просто. Спробувавши це блюдо одного разу, до нього захочеться повертатися знову і знову.
Виробляйте в собі звичку їсти правильно і смачно. Тоді точно не будуть страшні зайву вагу і поганий настрій.

Баклажани, фаршировані фаршем інгредієнти
1. Два середніх баклажана.
2. Фарш свинячий – 350 р.
3. Одна невелика цибулина.
4. Базилік в сушеному вигляді – 1 год/ложка.
5. Оливкова/рослинне масло.
6. Сир твердий.
7. Дві середні помідори.
8. Пару зубчиків часнику.
9. Сіль, перець.

Приготування баклажанів, фаршированих фаршем

1. Ретельно вимити баклажани під струменем проточної води. Потім розрізати вздовж на дві частини. Акуратно вийняти м’якоть з овоча, залишаючи бортики близько одного сантиметра. Половинки баклажанів посипати сіллю і дати постояти півгодини. Це робиться для того, щоб овочі згодом не горчили. Потім слід гарненько промити баклажани.
2. Отриману м’якоть потрібно порізати невеликими кубиками. Так само вчинити з помідорами та цибулею. Щоб не відчувати гіркоти в м’якоті баклажана, потрібно залишити її у воді на півгодини, потім добре віджати.
3. Дані інгредієнти викласти на сковороду, попередньо змащену оливковою або рослинним маслом. Додати фарш, базилік, часник, сіль, спеції. Обсмажити на помірному вогні до золотистої скоринки. Фарш для баклажанів можна брати абсолютно будь-який. Який тільки подобається. Найкраще з баклажанами поєднується баранина, але якщо такого виду м’яса немає, не варто зневірятися. Курятина, свинина або яловичина теж відмінно підійдуть до таких овочів, як баклажани.
4. Отриману м’ясну масу слід викласти в човники з баклажанів. Натерти на крупній тертці сир і посипати зверху.
5. Баклажани фаршировані викласти у форму для запікання і поставити в духовку. Виставити температуру до 180 градусів і готувати приблизно півгодини, поки сир не розплавиться. Баклажани, фаршировані фаршем можна прикрасити зеленню. Подавати відразу. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Суп кімчі – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Прокрутка до верху