Баклажани по-корейськи – 8 найсмачніших рецептів

Любителі екзотичної пікантної кухні оцінять по достоїнству баклажани по-корейськи. Найсмачніший рецепт цієї страви включає в себе коріандр, часник і червоний мелений перець. Такі спеції чудово поєднуються з баклажанами і підкреслюють їх оригінальний смак.

Баклажани по-корейськи — простий і смачний рецепт

Головне в цій страві – маринад. Тому йому слід приділити особливу увагу. Для маринаду потрібно взяти: 40 мл столового оцту (9%), 20 мл соєвого соусу, 7 ст. л. будь-якого рослинного масла, 1 ч. л. цукру і 2 ч. л. солі, по щіпці чорного і червоного перцю, коріандру, мускатного горіха і приправи для корейської моркви. Крім того, знадобиться використовувати по 3 шт. моркви і цибулі, 3-4 зубчики часнику і 4 середніх баклажана.

  • Баклажани миють, позбавляються від хвостиків, після чого подрібнюються тонкими довгими брусочками.
  • Далі вони повинні настоятися 30 хвилин, гарненько пересипані сіллю. По закінченню цього часу вся виділилася рідина зливається, а скибочки овоча віджимаються.
  • У сотейнику розігрівається половина рослинного масла і на ньому 15 хвилин баклажани обсмажуються.
  • Готові овочі перекладають у велику миску для маринування, а на маслі обсмажується подрібнений будь-яким зручним способом цибулю. Потім він вирушає до баклажанів.
  • Морква подрібнюється за допомогою спеціальної «корейської» терки і додається до решти інгредієнтів.
  • Залишилося додати в майбутню закуску всі спеції, пропущений через прес часник, соєвий соус, оцет, цукор, сіль. Всі компоненти ретельно перемішуються і відправляються в холодильник настоюватися на 4-5 годин.

За цей час кожен шматочок овоча вбере в себе пряний гострий маринад і придбає пікантний смак.

Хе з баклажанів

Напевно багато господинь вже пробували готувати хе з м’яса або риби. Але овочевий варіант такого страва не менш смачний. Для нього потрібно взяти такі продукти: по 1 шт. моркви, солодкого болгарського перцю будь-якого кольору, баклажанів і цибулі, 120 мл рослинного масла, по 2,5 ложки яблучного оцту і приправи для корейської моркви, пару зубчиків часнику, 0,5 ч. л. цукру і солі, 30 мл соєвого соусу.

  • Для обговорюваного страви баклажани не потрібно очищати від шкірки. Вони лише ретельно миють і нарізають уздовж товстими пластинами (0,7-0,9 див.), а потім навскоси тонкою соломкою. Скибочки посипаються сіллю і залишають на півгодини. За цей час з них вийде гіркоту.
  • Поки баклажани відмокають, болгарський перець тонко шинкуется, цибулю нарізають півкільцями, морква треться на спеціальній тертці. Овочі злегка приминаються руками, засипаються сумішшю цукру і солі і також залишаються приблизно на 30 хвилин.
  • Баклажани віджимаються від рідини і варяться пару хвилин в киплячій воді, після чого перемішуються з соєвим соусом, подрібненим часником та іншими овочами.
  • Залишилось залити суміш киплячим маслом, додати до неї оцет, ретельно перемішати всі інгредієнти і залишити закуску настоюватися на нижній полиці холодильника на 4-5 годин.
Дивіться також:  Салат з білою квасолею – 8 рецептів смачного і поживного салату

Якщо яблучного оцту під рукою не виявилося, то можна замінити його звичайним столовим (6%).

Рецепт приготування на зиму

Баклажани по-корейськи цілком можна закрити на зиму в банках. Опублікований далі рецепт допоможе зберегти соковитість і свіжий смак використовуваних інгредієнтів. Для нього потрібно взяти: 3,5 кг баклажанів, 1 кг моркви, білого цибулі та болгарського перцю (можна і жовтого і червоного), 120 р. часнику, 2 ст. л. оцтової есенції, сіль, будь-які приправи за смаком, олія.

  • Баклажани миють, нарізають соломкою, присипаються сіллю і залишають на 1 годину.
  • Болгарський перець очищується від насіння, позбавляється від плодоніжки і нарізати смужками.
  • Часник подрібнюється тонкими слайсами, морква натирається на спеціальній тертці, а лук ріжеться тонкими півкільцями.
  • Всі овочі, крім баклажанів, складаються в одну посуд, заливаються оцтом, посипаються приправами, сіллю і залишають на 4 години.
  • По закінченню зазначеного терміну баклажани обсмажуються на олії і ще теплими відправляються до інших інгредієнтів.
  • Вийшла тепла овочева маса викладається в чисті сухі банки, прикривають кришками і стерилізується. Після цього ємності закочуються і залишають в теплому ковдрі до повного охолодження.

Таке частування відмінно замінить соус до м’яса. Подавати його можна і замість овочевого сала до будь-яких страв.

Салат з баклажанів з соєвим соусом

Смачний пряний салат з баклажанів готується дуже швидко. Що особливо приємно – страва виходить малокалорійним. Для однієї невеликої салатниці буде потрібно: 0,5 кг баклажанів, пара зубчиків часнику, 70 мл соєвого соусу, 1 ч. л. кунжутного насіння й цукру, половинка лимона, щіпка червоного меленого перцю за смаком, пучок свіжої зелені.

  • Баклажани без попереднього вимочування разом з шкіркою запікаються в духовці. Для цього вони миють, розрізають на 2 частини і щільно упаковуються у фольгу. Довести овочі до потрібного стану можна також за допомогою мультиварки або мікрохвильовій печі. Баклажани повинні пом’якшити, але при цьому залишитися пружними і не розвалитися.
  • Запечені овочі нарізаються на довгі тонкі смужки, а потім змішують з подрібненим часником і зеленню.
  • В цю ж ємність витискає сік половинки лимона і мелений перець.
  • Кунжутне насіння обсмажують на сухій сковороді до легкого зміни кольору, після чого відправляються до інших інгредієнтів.
  • Салат з баклажанів по-корейськи акуратно перемішується дерев’яною ложкою і подається до столу.
Дивіться також:  Як і скільки варити курячу грудку?

Щоб закуска вийшла більш смачною і соковитою, варто дати їй настоятися кілька годин.

В маринаді по-корейськи

Якщо хочеться отримати смачну пряну закуску до столу за короткий час, варто використовувати швидкий маринад по-корейськи. Він включає в себе тільки самі прості і доступні продукти. Серед них: 2 кг баклажанів, 300 р. солодкого перцю, білого цибулі і моркви, пучок петрушки, 7 часникових зубчиків, 200 мл масла, 160 мл столового оцту (9%), по 3 ч. л. цукру, меленого чорного перцю і коріандру, 1 ч. л. солі і 30 мл кип’яченої води.

  • Баклажани промиваються і надрізають з боків, після чого варяться 5-7 хвилин після закипання солоної води на середньому вогні. Цього часу достатньо, щоб овочі приготувалися, але при цьому не втратили форму.
  • З остиглих баклажанів за бажанням знімається груба шкірка або найбільш виділяються її частини, після чого вони нарізати соломкою.
  • Будь-якими зручними способами подрібнюється солодкий перець, білий цибулю і моркву. Для роботи з останньою краще всього використовувати спеціальну корейську тертку, але можна і звичайну велику.
  • Петрушка дрібно рубається.
  • Всі інгредієнти укладаються у велику емальовану ємність і перемішуються.
  • Для приготування маринаду в воді з оцтом до повного розчинення розлучається цукор і сіль.
  • В отриману рідину вливається рослинне масло, та приправи додаються.
  • Готовим маринадом заливаються овочі.

Вже через 15-20 хвилин таку швидку закуску можна пробувати і подавати до столу.

Баклажани, смажені з м’ясом по-корейськи


Обговорювані овочі, смажені з куркою по-корейськи, являють собою самостійне повноцінне блюдо, яке подається без гарніру. Зробити його смак більш багатогранним допоможуть смажене насіння кунжуту і інші добавки. Для приготування баклажанів з м’ясом за таким рецептом, потрібно використовувати наступні інгредієнти: 2 середніх баклажана, 300 гр. курячого філе, 50 мл соєвого соусу, сіль, приправи, олія.

  • Баклажани промиваються, шинкують соломкою, пересипаються сіллю і залишають відмокати на півгодини.
  • В цей час дрібно подрібнюється і обсмажується на рослинній олії куряче філе.
  • М’ясо на час відкладається в сторону, а у тій самій сковороді обсмажують з усіх сторін скибочки овоча.
  • Залишилося повернути в ємність курку, додати соєвий соус, сіль, вибрані приправи, перемішати масу, і разом готувати всі інгредієнти 5-7 хвилин на повільному вогні.
Дивіться також:  Салат з білої квасолі консервованої – 8 рецептів

Таке блюдо при подачі до столу можна доповнити свіжими або маринованими овочами.

Кадича – традиційний рецепт приготування

Кадича – це традиційне блюдо корейської кухні, яке являє собою теплий салат з м’яса з овочами. Воно одночасно вважається гарячою стравою, і закускою.

Кадича чудово підходить для святкового столу.

Для її приготування потрібно використовувати наступні продукти: 350 р. свинини (філейна частина), 3 невеликих баклажана, по 1 шт. солодкого болгарського перцю, томатів, цибулі й перцю чілі, пару зубчиків часнику, 60 мл соєвого соусу, пучок свіжого базиліка (можна замінити щіпку сухого), коріандр, сіль, олія.

  • Баклажани дрібно нарізати, солятся і гарненько розминаються руками. Після цього овочі потрібно залишити на 20-25 хвилин для позбавлення від гіркоти, а потім промити холодною проточною водою і віджати.
  • М’ясо нарізати невеликими шматочками, солиться і обсмажується з подрібненою цибулею і перцем двох видів до появи апетитної рум’яної скоринки на олії чи смальці.
  • Коли свинина буде готова, в сковороду відправляються скибочки томатів і баклажани, після чого разом інгредієнти готуються на великому вогні 12-15 хвилин.
  • Приблизно за 5 хвилин до готовності до м’яса з овочами вливається соєвий соус, додається подрібнений базилік, часник, а також коріандр. Можна використовувати і будь-які інші вибрані приправи.

Для такої страви можна використовувати і будь-яке інше м’ясо. Якщо обрана яловичина, то її краще попередньо замаринувати в суміші соєвого соусу з часником. В іншому випадку м’ясо може вийти занадто жорстким.

Оригінальний рецепт супу з баклажанів

Баклажани по-корейськи цілком можуть стати основою не тільки салату або інших варіантів закуски, але також і супу.

Із зазначеної кількості продуктів вийде дві великі порції оригінального частування: 1 баклажан, 1 часточка часнику, 0,5 ч. л. цукру, червоного меленого перцю і смаженого насіння кунжуту, 1 ст. л. оцту і соєвого соусу, сіль.

  • Щоб прискорити процес приготування супу по-корейськи, баклажани потрібно запекти в мікрохвильовій печі 5 хвилин при максимальній потужності. Попередньо овочі миють, чистяться і нарізати брусочками.
  • Размягчившиеся скибочки баклажана заливаються сумішшю з 100 мл води, подрібненого часнику, цукру, кунжуту, перцю, оцту і соєвого соусу.
  • Через 15-20 хвилин можна долити в суп 300 мл холодної води, додати сіль, ретельно перемішати всі компоненти, і подавати страву до столу.

Цей своєрідний «холодник» не доповнюється сметаною і іншими добавками. Молочні продукти здатні помітно погіршити його смак.

Прокрутка до верху