Баклажани з м’ясом, рецепт
Відео рецепт і покроковий опис процесу розкажуть, як приготувати оригінальну закуску з баклажанів з м’ясним фаршем. Блюдо здивує гостей і порадує близьких.
- 1 великий, але молодий (без насіння) баклажан;
- 150-200 г свинячого фаршу;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 1 ст. л. кунжутної олії;
- сіль;
- зелень;
- олія для смаження.
Для рідкого кляру:
- 1 яйце;
- 4 ст. л. з гіркою борошна;
- ½ Ст. холодної води;
- сіль і перець.
Приготування:
- Дуже тонко наріжте баклажани, уклавши його між двома дощечками і через раз, не дорізуючи до самого кінця. При цьому повинні вийти кишеньки, складаються з двох кружечків.
- Злегка присолите їх і дайте час, щоб пішла гіркота.
- У свинячий фарш додайте подрібнену зелень, олія кунжутна і соєвий соус. Перемішайте і при необхідності досоліть за смаком.
- Кишеньки з баклажанів промийте у воді від солі і кожен підсушіть серветкою.
- Рівномірно розподіліть начинку по всьому заготівлях, розрівнявши фарш тонким шаром.
- Збийте виделкою яйце до однорідності, додати воду, сіль і перець на смак. А потім частинами введіть борошно, щоб вийшло достатньо рідкий кляр.
- Вмочуйте баклажани з фаршем в кляр і обсмажте до появи золотистого кольору в розпеченому маслі з обох сторін.
- При бажанні додайте обсмажені баклажани з м’ясом в сковороду і варіть на малому вогні 10 хвилин. У першому випадку вироби будуть хрусткими, у другому більш м’якими.