Баклажани з м’ясом: 7 рецептів простих і апетитних

Баклажани з м’ясом, рецепт

Відео рецепт і покроковий опис процесу розкажуть, як приготувати оригінальну закуску з баклажанів з м’ясним фаршем. Блюдо здивує гостей і порадує близьких.

  • 1 великий, але молодий (без насіння) баклажан;
  • 150-200 г свинячого фаршу;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. кунжутної олії;
  • сіль;
  • зелень;
  • олія для смаження.

Для рідкого кляру:

  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. з гіркою борошна;
  • ½ Ст. холодної води;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Дуже тонко наріжте баклажани, уклавши його між двома дощечками і через раз, не дорізуючи до самого кінця. При цьому повинні вийти кишеньки, складаються з двох кружечків.
  • Злегка присолите їх і дайте час, щоб пішла гіркота.
  • У свинячий фарш додайте подрібнену зелень, олія кунжутна і соєвий соус. Перемішайте і при необхідності досоліть за смаком.
  • Кишеньки з баклажанів промийте у воді від солі і кожен підсушіть серветкою.
  • Рівномірно розподіліть начинку по всьому заготівлях, розрівнявши фарш тонким шаром.
  • Збийте виделкою яйце до однорідності, додати воду, сіль і перець на смак. А потім частинами введіть борошно, щоб вийшло достатньо рідкий кляр.
  • Вмочуйте баклажани з фаршем в кляр і обсмажте до появи золотистого кольору в розпеченому маслі з обох сторін.
  • При бажанні додайте обсмажені баклажани з м’ясом в сковороду і варіть на малому вогні 10 хвилин. У першому випадку вироби будуть хрусткими, у другому більш м’якими.
Дивіться також:  Печінкові котлети – 8 смачних рецептів приготування