Це дуже легкий і швидкий варіант десерту. Зараз ми навчимо вас готувати дивовижне бананове печиво. До того ж, з кількох поданих варіантів, ви точно знайдете свій.
Готуємо покроково з пісочного тіста
Інгредієнти:
- банан (стиглий) – 1 штука;
- сіль – 1 щіпка;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- борошно – 0,2 кг;
- оцет – 1 ст. ложка;
- вершкове масло – 0,1 кг;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- цукор – 75 грам.
Приготування:
- Заздалегідь дістаньте з холодильника масло, щоб воно стало м’яким.
- Зніміть з банана шкірку і розламайте його на кілька частин. Зверху притрусіть цукром (достатньо буде однієї ложки), і розімніть вилкою до однорідної кашки.
- В окрему ємність просійте борошно, додайте до неї два види цукру, м’яке вершкове масло і сіль.
- Перекладіть цю суміш у блендер і подрібніть до стану крихти.
- Погасіть соду оцтом і додайте її в тісто.
- З’єднайте з іншими компонентами розім’яту банан.
- Знову зміщується в блендері до однорідності.
- Вручну скачайте з тіста дві ковбаски. Їх діаметр повинен бути близько чотирьох сантиметрів.
- Загорніть ковбаски в пергамент і перекладіть в холодильник на півгодини.
- Увімкніть духовку на 200 градусів.
- Дістаньте ковбаски і наріжте їх на однакові кружечки. Їх ширина – близько одного сантиметра.
- Покладіть на деко пергаментом, зверху розкладіть бананове печиво. Врахуйте, що в процесі випічки воно збільшиться в діаметрі. Тому, викладайте їх на відстані один від одного.
- Поставте бананове печиво в духовку на 15 хвилин.
- Готове ласощі відразу перекладіть на тарілку, можна залишати його на гарячому деку. Інакше воно може підгоріти.
- Після охолодження, випічку можна подавати до столу.
З вівсяними пластівцями
Якщо ви на дієті, але любите солодке, вам підійде цей рецепт. Тому що вівсяно-бананове печиво не шкодить фігурі. До того ж, тут не використовується цукор.
Інгредієнти:
- яйце – 1 штука;
- кунжут – 1 ст. ложка;
- банан – 1 штука;
- лимонний сік – 1 ст. ложка;
- вівсяні пластівці – 2 склянки;
- розпушувач – ½ ч. ложки;
- вівсяна крупа – ½ склянки.
Приготування:
- Перетворіть банан в пюре.
- Розбийте до фрукту яйце і лимонний сік, все змішайте.
- Пластівці подрібніть в блендері.
- В окремій мисочці змішайте пластівці, вівсяну крупу, кунжут і розпушувач.
- З’єднайте бананову і суху суміш.
- Виставте на духовці 180 градусів.
- Вологими руками сформуйте печиво. Викладайте на змащене деко.
- Випікайте бананове печиво з вівсяними пластівцями близько 10-13 хвилин.
- Потім дайте десерту охолонути і можна пригощатися. Приємного вам апетиту!
Класичне бананове печиво
Для цього рецепта потрібно брати тільки дуже стиглий банан.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 0,1 кг;
- мед – 1 ст. ложка;
- борошно – по мірі необхідності;
- банан – 1 штука;
- яйце – 1 штука;
- цукор – 2 ст. ложки;
- сода – ½ ч. ложки;
- ванільний цукор – 2 пакетика.
Приготування:
- Розтопіть мед.
- Збийте яйце, додайте до нього звичайний і ванільний цукор. Перекладіть мед в цю суміш.
- Банан подрібніть в блендері, перекладіть його до медової масою.
- Погасіть соду оцтом і додайте її в бананову суміш.
- Вершкове масло розтопіть на водяній бані і влийте в основну ємність.
- Просійте борошно. Додавайте її потроху в тісто, поки воно не стане щільним.
- Промните тісто руками і перекладіть його в целофановий пакет.
- Покладіть бананове тісто в морозилку на півгодини.
- Притрусіть робочу поверхню борошном і розкачайте тісто в тонкий пласт.
- Фігурними формочками вирізати печиво. Якщо у вас немає таких пристроїв, то скористайтеся склянкою або келихом.
- Деко змастіть маслом і викладіть заготовки.
- Випікайте близько 10 хвилин при температурі 190 градусів.
Шоколадно-бананове печиво
Інгредієнти:
- майонез – 4 ст. ложки;
- борошно – 2 склянки;
- ванілін – за смаком;
- банан – 1 штука;
- оцет – 0,5 ч. ложки;
- яйце – 1 штука;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- цукор – ¾ склянки;
- шоколад – 0,1 кг;
- какао-порошок – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Перетріть куряче яйце з цукром.
- Додати погашену соду.
- Промните виделкою банан, змішайте його з майонезом. Перекладіть цю масу до яйцю.
- Введіть в тісто борошно.
- Додайте ванілін.
- Всипте какао-порошок. Все змішайте ложкою, повинно вийти густе тісто.
- Змастіть деко вершковим маслом і викладайте на нього печиво. Робіть це з допомогою ложки, тому що тісто не дуже щільне.
- Поставте шоколадно-бананове печиво в духовку. Вона повинна бути попередньо розігріта до 160 градусів.
- Приблизний час приготування – 20 хвилин.
- Розтопіть на водяній бані плитку улюбленого шоколаду.
- Готову страву полийте рідким шоколадом і подавайте до столу. Приємного вам апетиту!
Смачне ласощі без борошна
Інгредієнти:
- банан (великий) – 1 штука;
- вівсяні пластівці – 0,1 кг;
- родзинки – 1 жменя;
- мед – 50 грам;
- волоські горіхи – 20 грам.
Приготування:
- Кілька разів ізюм промийте і залийте його окропом на 20 хвилин, щоб він розпух.
- Перемеліть в блендері вівсяні пластівці до стану борошна.
- Дрібно наріжте банан і додайте його до пластівців. Змішайте все в блендері до однорідності.
- Перекладіть тісто в зручну ємність і додайте до нього родзинки.
- Розтопіть мед на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Влийте його в тісто.
- Волоські горіхи очистіть від шкірки, і потовчіть їх ступою. Перекладіть їх у тісто, все змішайте.
- Залиште тісто настоятися при кімнатній температурі близько 10 хвилин.
- На деко покладіть фольгу і ложкою викладіть десерт.
- Випікайте бананове печиво без борошна близько 20 хвилин, при температурі 170 градусів. Ароматне ласощі готовий.
Сирно-бананове печиво
Інгредієнти:
- сир – 0,2 кг;
- мед – 1 ч. ложка;
- вівсяна крупа (мелена) – 0,1 кг;
- кокосова стружка – 50 грам;
- банан (дуже стиглий) – 1 штука;
- шоколад – 50 грам.
Приготування:
- Сир подрібніть в блендері до однорідності.
- Банан промните виделкою. Додайте до сиру, всі разом подрібніть блендером.
- Перекладіть бананову масу в глибоку ємність. Додайте мелену вівсяну крупу.
- Розтопіть мед, перекладіть його в тісто. Все змішайте і перекладіть тісто в холодильник на 20 хвилин.
- У плоску тарілку насипте кокосову стружку.
- Шоколад натріть на дрібній тертці.
- Зліпити з тіста маленькі кульки. Частина з них обваляйте в кокосовій стружці. Залишилося печиво присипте шоколадом.
- Викладайте різнобарвне печиво на пекарську папір і ставте їх в духову шафу.
- Випікайте сирно-бананове печиво близько 10-12 хвилин. Температура духовки – 180 градусів.
- М’яке печиво з хрусткою скоринкою готово! Подавайте його разом з улюбленим гарячим напоєм. Наприклад, з какао або цикорієм.
Як прикрасити?
Від прикраси залежить успіх готового продукту. Адже навіть просте блюдо можна компенсувати оригінальною подачею.
Отже, ось кілька найбільш вдалих варіантів:
- Цукрова пудра. Присипте готове печиво цим інгредієнтом. Якщо є бажання, можна трохи пофантазувати і зробити візерунки з пудри. Наприклад, вирізати сніжинку з паперу, покласти її зверху і присипати все. Трафарет ви приберете, а гарний візерунок залишиться.
- Свіжі ягоди. Ці плоди дуже добре поєднуються з бананом. Наприклад, можна полуницю розрізати на 4 частини і покласти її на печиво. Або посипте ласощі маленькими ягодами смородини.
- Згущене молоко. Один з найпростіших варіантів. Просто полийте печиво згущеним молоком. Причому вона може бути як звичайною, так і вареним.
- Глазур. Один з найпоширеніших варіантів. Адже глазур’ю можна намалювати абсолютно будь-які візерунки, так і колір у неї може бути різноманітним. Просто наберіть глазур в кондитерський мішок і дайте волю фантазії.
- Шоколад. Його можна розтопити і теж малювати різні узори. Або просто натріть його на тертці і притрусіть готове печиво.
- Сухофрукти. Їх можна покласти біля печива або прикріпити до нього. В цьому нам допоможе розтоплений шоколад. Невигадливо налийте його на печиво, а зверху покладіть курагу або чорнослив. Після застигання шоколаду, фрукти будуть триматися.
- Драже. Ці різнокольорові ласощі дуже прикрасять ваше печиво. Але їх треба вкладати у сире тісто. Драже запекутся, а у вас вийдуть барвисті вироби.