Бананові мафіни – 10 рецептів приготування

Якщо хочете порадувати сім’ю повітряним ніжним ласощами, приготуйте бананові мафіни. Десерт готується дивно просто і не вимагає дорогих інгредієнтів.

Бананові мафіни — класичний рецепт

Діставати ласощі з формочок треба тільки після повного остигання. Прикрашати можна кондитерської стружкою або посипкою.

Інгредієнти:

  • борошно – 260 г;
  • кориця – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • цукор – 110 г;
  • банани – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода – 1 ч. ложка (гашене);
  • масло – 80 г вершкового (розм’якшене).

Приготування:

  • Банани розім’яти. Можна використовувати блендер або вилку.
  • Підготувати масло. Потім його необхідно збити з цукром. Продовжуючи збивати влити яйця. Додати бананову м’якоть. Засипати борошно. Підсолити. Приєднати корицю з содою.
  • Залити у форми отриману масу. Наповнювати тільки до центру.
  • Відправити в прогріту духову піч (185 градусів). Запікати чверть години.

Простий варіант десерту на кефірі

Мафіни на кефірі вийдуть не тільки ніжними, але і м’якими. Цукор для приготування не потрібен, завдяки банану випічка виходить солодкою. Готовий виріб можна прикрасити будь-яким способом, але строго після того як мафіни охолонуть. Інакше глазур розтане, а верхівка ласощі стане сирої. Від цього краса та смак десерту зіпсуються.

Інгредієнти:

  • банани – 2 шт.;
  • родзинки – 50 г;
  • розпушувач – 5 м;
  • кефір – 210 мл;
  • борошно – 280 р.

Приготування:

  • Банани розім’яти. Родзинки помістити в кефір. Додати розпушувач. Змішати з м’якоттю. Насипати борошно.
  • Наповнити формочки. Запікати в духовій печі (180 градусів). Почекати півгодини.

Шоколадно-бананове мафіни

Готувати десерт просто, а головне мафіни завжди виходять. Щоб домогтися гарного, темного, насиченого шоколадного кольору вибирайте какао хорошої якості. Сторонні добавки не повинні бути присутніми в порошку, цукру також не застосовувати.

Інгредієнти:

  • борошно – 1,5 гуртки;
  • рослинна олія – 0,5 гуртки;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • какао – 55 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 1 склянка;
  • банани – 2 шт. великі.

Приготування:

  • Розмішати вінчиком яйця. В масло насипати цукор і залити яєчну масу. Банани розім’яти. Змішати з масою. Насипати какао і розпушувач. Розмішати з борошном.
  • Викласти масу у формочки. Прогріти духову піч (180 градусів). Запікати чверть години.
Дивіться також:  Мафіни — класичний рецепт і 15 варіантів приготування

Для приготування вибирайте банани м’які і стиглі, тоді ласощі вийде ароматним. Зелені плоди можуть надати випічці гіркоту.

Сирно-бананові мафіни

Незважаючи на те, що випічка виходить плотноватой, десерт смачний і ніжний. Ніколи не збивайте до пишної піни яйця. Для мафінів достатньо їх просто перемішати. Якщо яйце дрібне, краще використовувати більшу кількість, ніж вказано в рецептурі, але ніяк не менше.

Інгредієнти:

  • банани – 2 шт.;
  • сир – 200 г;
  • ванільний цукор;
  • цукор – 4 ст. ложки борошно – 200 г;
  • шоколадні краплі – 0,5 гуртки;
  • яйце – 1 шт.;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • вершкове масло – 100 г розм’якшене;
  • борошно – 200 р.

Приготування:

  • Збити яйця. Змішати два види цукру. Залити яєчною масою. Додати сир і масло. Розмішати. Насипати борошно, потім розпушувач.
  • Банани розім’яти. Використовуйте вилку. Можна збити блендером. Змішати з тестом.
  • Закинути краплі і розмішати. Розкласти у формочки. Відправити в духову піч. Запікати 2/3 години. Режим виставити на 170 градусів.

Готуємо з волоськими горіхами

Вироби виходять в міру солодкими і повітряними. Після того як десерт охолоне можна покрити поверхню розтопленим шоколадом або прикрасити вершками з балончика.

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;
  • банани – 2 шт.;
  • горіхи – 300 г;
  • борошно – 250 г;
  • сода – 1 ч. ложка гашене;
  • маргарин – 110 г;
  • цукор – 150 р.

Приготування:

  • Маргарин розтерти з доданим цукром. Ввести яйця. Розмішати.
  • Банани розім’яти і змішати з маргаринової масою.
  • Насипати соду з борошном. Вимісити. Додати подрібнені горіхи. Розмішати.
  • У промазані маслом формочки налити тісто. Запікати в духовій шафі (180 градусів) чверть години.

З бананами і фініками

Спробуйте приготувати ніжні, м’які і дуже смачні мафіни, які вам точно захочеться повторити не один раз. Остиглі мафіни можна заморозити. Для цього загорніть кекс в харчову плівку, таким чином, щоб не залишилося повітря і помістіть в морозильну камеру. Коли захочете поласувати, відправте заморожений десерт в СВЧ-піч.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 175 г;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • фініки – 100 г;
  • банани – 2 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • кориця – 0,5 ч. ложки;
  • борошно – 225 г;
  • цукор – 100 р.
Дивіться також:  Гарбузові мафіни – 5 простих і смачних рецептів

Приготування:

  • В яйця влити мед, додати цукор. Збити. Масло розім’яти і з’єднати з яєчною сумішшю.
  • Фініки нарізати і змішати з борошном, розпушувачем і корицею.
  • Змішати обидві маси. Банани збити за допомогою блендера і ввести в тісто. Розмішати.
  • Промазати маслом формочки і наповнити тістом. Запікати при 180 градусах. По часу буде потрібно 2/3 години.

Пісний рецепт

Випічка припаде до смаку всім, хто любить відчувати екзотичний, банановий присмак. Мафіни підходять для вживання в пост. Якщо десерт не виходить дістати з форми, відставте на півгодини. Дно трохи відсиріє і виріб легко дістанеться.

Інгредієнти:

  • банан – 2 шт.;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • журавлина;
  • ізюм;
  • сода – 1 ч. ложка гашене;
  • рослинне масло – 100 мл;
  • борошно – 1,5 гуртки.

Приготування:

  • Розтерти м’якоть банана. Додати цукор і перемішати. Влити олію. Розмішати. Додати борошно і соду. Закинути родзинки з журавлиною. Розмішати.
  • Викласти масу у формочки. Прибрати в гарячий духовий шафа (180 градусів). Запікати півгодини.

На основі вівсяних пластівців

Корисний десерт порадує всю сім’ю за чашкою гарячого чаю. Щоб ласощі не вийшло занадто важким, вимішуйте тісто ложкою, міксер краще не використовувати. Мафіни бояться вібрації і різкого звуку. Тому під час приготування не відкривайте двері, ходіть по кухні акуратно, не стукайте і нічого не кидайте. Щоб ласощі не опало, акуратно діставайте готовий десерт з духовки.

Інгредієнти:

  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • борошно – 180 г;
  • рослинне масло – 80 мл;
  • банани – 3 шт.;
  • сода – 1 ч. ложка гашене;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 80 г;
  • молоко – 180 мл

Приготування:

  • У вівсяні пластівці насипати соду. Додати цукор і борошно. Підсолити. Розмішати.
  • В яйце налити молоко і масло. Розмішати. Розм’якшити банан і відправити до молока. Насипати ванільний цукор. Розмішати.
  • Перемішати дві маси. Викласти у формочки. Запікати в духовій шафі при 200 градусах. Потрібно півгодини.

Швидкий варіант в мікрохвильовці

Багатьом подобається така варіація приготування, адже всього за кілька хвилин можна приготувати дуже смачний десерт. Вершкове масло можна замінити маргарином.

Дивіться також:  Апельсинові мафіни – 7 смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;
  • банани – 1 шт.;
  • розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • Помістити банани в кухоль і розім’яти. Ввести цукрову пудру. Додати ваніль і борошно.
  • Розтопити вершкове масло. Знадобиться 20 секунд в НВЧ-печі. Залити бананову суміш. Перемішати. Насипати розпушувач, потім борошно. Перемішати.
  • Кухоль з тестом помістити в МІКРОХВИЛЬОВУ піч. Вибрати максимальну потужність. Час – 1 хвилина 20 секунд.

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Цей рецепт давно підкорив серця багатьох господинь, спробуйте і ви приготувати смачне ласощі. Якщо хочете зробити неповторний частування, гідне урочистого заходу, то слід прикрасити випічку особливим кремом або ягодами. Добре підходить для цих цілей мастика, за допомогою якої можна створювати незабутньо красиві десерти.

Інгредієнти:

  • ванільний екстракт – 0,4 ч. ложки;
  • розпушувач – 10 г;
  • мюслі – 2 гуртки;
  • морська сіль – щіпка;
  • курага – 2 жменьки;
  • борошно – 210 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукрова пудра – 20 г;
  • рідкий мед – 2 ст. ложки;
  • банан – 1 шт.;
  • оливкова олія – 5 ст. ложок;
  • яблучний сік – 1 склянка.

Приготування:

  • Поставити розігріватися духову піч (200 градусів).
  • Порубати сухофрукти. Банан нарізати. Перемішати. Насипати борошно. Додати мюслі і розпушувач з сіллю. Розмішати.
  • Масло змішати з яйцем. Залити медом і соком. Додати ванільний екстракт. Розмішати.
  • З’єднати дві маси. Вимісити. Викласти у формочки і запікати чверть години. Остудити і присипати цукровою пудрою.

Поради

  • Перед тим як дістати випічку з духової шафи перевірте на ступінь готовності. Для цього застроміть дерев’яну шпажку, якщо суха, значить мафін готовий, якщо волога потім ще кілька хвилин.
  • Також готовність можна визначити візуально. Якщо випічка зросла, ласощі зарум’янилося і легко відстає від стінок формочки, значить готові маффіни.
  • При замішуванні використовуйте тільки малі обороти міксера, тоді випічка вийде повітряної.
  • Всі продукти використовуйте однієї температури, тоді десерт вийде особливо м’яким і ніжним.
Прокрутка до верху