Бананові млинці – 7 рецептів приготування

Неймовірно смачні бананові млинці домашнього приготування — джерело корисних вітамінів і насолоди. Готуються легко, швидко з’їдаються!

Бананові млинці — базовий рецепт

Необхідні продукти:

  • 2 банана
  • стакан молока
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 180 г борошна для млинців
  • 4 яйця
  • 60 г цукру

Для приготування не обов’язково брати млинцеву борошно, можна використовувати пшеничне. Її попередньо потрібно просіяти. Очистити і нарізати невеликими шматочками банани. У миску помістити всі продукти, крім борошна, почати збивати блендером. Поступово додавати борошно до утворення однорідної маси. Дати тісту трохи настоятися. Через 20-30 хвилин можна пекти млинці. На змащену і добре розігріту сковороду вилити невелику кількість тіста. Круговим рухом розподілити його по поверхні сковорідки. Обсмажити млинець з обох сторін. Таким чином продовжувати випікати інші млинці.

Базовий рецепт млинців — це лише перший крок у світ готування смачного ласощі на основі бананів.

Без додавання борошна

Основні компоненти рецепту яйця, банани і не грама борошна. У результаті вийдуть корисні і низькокалорійні млинці. Для приготування необхідно взяти 3 банана і 2 яйця. Збити віночком яйця і ложку цукру до однорідної консистенції. Розім’яти виделкою банани, з’єднати їх з яйцями. Щоб млинці вийшли пористі і повітряні, необхідно додати 1 ч. л. погашеної оцтом соди. В дієтичне млинці цукор можна не класти. Тісто перемішати. Виливати ложкою млинці на розігріту і змащену жиром сковороду. Дочекатися, коли млинець підсмажиться, перевернути на іншу сторону, робити це потрібно акуратно. Щоб бананові млинці без борошна не розпадалися, краще їх піч невеликого розміру.

В рецепті без борошна не можна збивати блендером банани, так як консистенція тесту буде дуже рідка.

Готуємо по-тайськи

Завдяки нескладним рецептом, екзотичне ласощі легко приготувати в домашніх умовах. Для цього не потрібно вирушати в Таїланд, достатньо мати необхідні продукти і трохи терпіння. Традиційно млинці по-тайськи смажать на пересувної кухні (макашнице). Для ситних тайських млинчиків знадобляться наступні продукти:

  • борошно 0, 5 кг
  • сіль 1 ч. л.
  • цукор ст. л.
  • 125 мл молока
  • 125 мл води
  • 100 мл пальмової (оливкової) олії
  • 15 бананів
  • цукрова пудра
  • згущене молоко
  • вершкове масло для смаження
Дивіться також:  Шоколадні млинці — 7 рецептів приготування

Поєднати в мисці борошно, сіль, цукор, масло і молоко. Помішуючи продукти, лопаткою влити води стільки, щоб вийшло еластичне тісто. Після чого потрібно вимішувати тісто руками хвилин 10-15. Потім тісто загорнути в поліетилен і відправити в холодильник на пару годин. Коли тісто настоїться, його необхідно розділити на 15-20 кульок. Змастити їх пальмовою (оливковою) олією, накрити вологою серветкою, щоб не пересихали. Нарізати банани тонкими кільцями. Розкачати кульки з тіста легше на килимку. Млинці повинні виходити дуже тонкими (прозорими). Смажать їх на розпеченій, змащеній сковорідці. Поки смажиться одна сторона, зверху по центру викладають банани. Краї млинця загортають у вигляді конверта, перевертають, щоб обсмажилася друга сторона. Розрізають хрусткі конвертики ножем на 9 рівних частин. Зверху поливають згущеним молоком, посипають цукровою пудрою. Подають млинці з пилу жару на паперових тарілочках з дерев’яними шпажками.

Млинці з начинкою бананової

Якщо всередину млинців покласти бананову начинку, смак вийде чарівним. Для їх приготування можна брати будь-який класичний рецепт. Готувати млинці з бананової начинкою починають з тіста. Необхідно взяти 1 літр молока, 5-6 яєць, 2 ст. л. цукру, щіпку солі, 100 мл рослинного масла і борошна скільки піде. Рідке тісто на млинці відставити в сторону. Для начинки знадобиться: 5 бананів, вершкове масло 50 гр., цукрова пудра. Банани звільнити від шкірки. Нарізати кружками невеликої товщини. Розтопити в сотейнику вершкове масло, помістити туди банани. Помішуючи, довести до прозорості. Охолодженої начинкою наповнити млинці, згорнути конвертиком або трубочкою. При бажанні їх можна обсмажити з обох сторін. До подачі посипати цукровою пудрою.

Рецепт з шоколадом

Для начинки можна використовувати будь-якісний шоколад з вмістом какао не менше 60%. Млинці готують по базовому або будь-якого іншого рецепту. Варіанти приготування начинки:

  • Плитку шоколаду ламаємо на шматочки, покласти в каструльку, яку ставимо на водяну баню. Гарячим рідким шоколадом поливаємо готові млинчики, скручуємо і подаємо до столу.
  • До розтопленого шоколаду додати вершкове масло. Добре перемішати, щоб масло розтануло. Змастити отриманою начинкою кожен млинець.
  • Всередину млинців можна класти натертий шоколад, після чого згорнути і обсмажити на вершковому маслі. У процесі смаження шоколад розтане.
Дивіться також:  Заварні млинці | Рецепти з фото

Ласощі з шоколадом буде доречно на сніданок або до чаювання. Його по достоїнству оцінять ласуни!

Дієтичні панкейкі

Дієтичні панкейкі виходять з набагато меншою кількістю калорій ними можна ласувати, не побоюючись за свою фігуру. Для приготування знадобляться: 2 яйця, банан і ложка лимонного соку. Яйця з бананами перебити в блендері, додати лимонний сік. Повинна вийти об’ємна повітряна маса. Далі слід змастити рослинною олією сковорідку розігріти. Смажити панкейкі в 2 етапи. Вилити ложку тесту на центр сковороди, накрити кришкою. Через хвилину зверху ще вилити ложку тіста, знову накрити кришкою, щоб панкейк пропікся. Потім перевернути на іншу сторону. Перевертати панкейкі зручніше двома виделками.

Рецептом не передбачений цукор. Важливо брати стиглі банани. Їх максимальної стиглості можна домогтися, якщо зберігати разом з яблуками поза холодильника.

Бананово-вівсяні млинці

Необхідно залити окропом або відварити склянку вівсяних пластівців. Поки вівсянка остигає, розім’яти очищений банан. Додати до вівсянці, влити 70 гр. йогурту, 2 ложки рослинного масла і вбити 1 яйце. При бажанні всипати цукор. Вівсяну суміш добре перемішати, випікати без масла на сковороді з антипригарним покриттям. Подавати з соусом, варенням або згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Прокрутка до верху