Традиційними для нашої кухні завжди були капустяні, яблучні, гарбузове та інші види оладок з додаванням овочів і фруктів, які ростуть в наших широтах. Але зараз, коли колись екзотичні банани можна купити в магазинах в будь-який час року, саме час освоїти ще один вид випічки – бананові оладки. Для тесту можна використовувати потемнілі плоди, які часто продаються з уцінкою – вони ідеальні.
Традиційні бананові оладки на молоці
Для традиційного рецепту оладок з бананами і молоком готується за наступним пропорціям інгредієнтів:
2 великих стиглих банана;
1 куряче яйце категорії С0;
65 мл молока;
100 г цукрового піску;
130 г борошна;
30 мл рослинного масла для смаження.
Замішування тіста і випікання:
У чашу блендера вбити яйце, влити молоко, всипати цукор і скласти поламані на шматочки банани. Перебити масу до гладкого однорідного стану. Щоб оладки вийшли гарного світлого кольору всередині і золотисті зовні, допоможуть кілька крапель лимонного соку, які не дадуть банановому пюре потемніти. Якщо краса зовнішнього вигляду не принципова, сік лимона можна не додавати.
Отриману суміш вилити в миску просіяти в неї борошно, розмішати тісто і спекти з нього оладки, викладаючи бананову масу столовою ложкою на гарячу сковороду з рослинним маслом.
Рецепт приготування без яєць
Щоб спекти оладки без яєць з додаванням м’якоті банана потрібно взяти:
1 стиглий банан;
200 мл кефіру або ряжанки;
10 г цукру;
3 г солі;
4 г соди;
100 р пшеничного борошна;
10 мл рослинного масла.
Інструкція по приготуванню:
У кефір всипати соду, розмішати і дати постояти пару хвилин. Потім додати сіль, цукор, олію і борошно. Має вийти тісто як густа домашня сметана.
Стиглий банан, але з пружною м’якоттю нарізати невеликими кубиками, перекласти їх в ємність з тістом і акуратно перемішати, щоб не розім’яти їх.
На поверхню розпеченої сковороди, змащену рослинним маслом, столовою ложкою викладати тісто з банановим припеком і обсмажувати з обох боків до золотистої скоринки апетитною.
До складу корисних оладок на вівсяному борошні і бананах будуть потрібні:
2 банана;
90 г вівсяного борошна;
4 яйця;
5 г розпушувача.
Як спекти:
М’якоть банана (краще взяти трохи перестиглий плід) розім’яти виделкою в пюре. Влити до них трохи збиті яйця, перемішати, потім ввести вівсяну муку, змішану з розпушувачем. Тісто готове.
При наявності в арсеналі кухонної техніки такого помічника, як блендер достатньо скласти в його чашу всі продукти змішати до отримання однорідного тіста.
Піч вівсяні оладки на сковороді з антипригарним покриттям, не змащуючи її олією. Тісто викладати столовою ложкою і зарумянивать по кілька хвилин з кожного боку.
Сирно-бананове ласощі на сніданок
Перелік продуктів, які використовуються в приготуванні такої страви, як сирно-бананові оладки:
1 великий банан;
200 г сиру;
1 яйце;
100 г цукру;
5 г ванільного цукру;
3 г солі;
5 г розпушувача;
50 г борошна.
Спосіб випічки:
У глибоку миску або чашу викласти м’якоть банана, цукор (звичайний і ванільний), яйце і сир. Перетворити ці продукти за допомогою заглибного блендера в гладку однорідну суміш.
До вже змішаним продуктам додати сіль, розпушувач і просіяне борошно. Перемішати тісто ложкою або лопаткою і можна приступати до випічки.
Смажити на невеликій кількості рослинного масла, буквально за однієї хвилинки з кожного боку на середньому вогні.
Як приготувати оладки без борошна?
Спекти бананові оладки без борошна складно, але все-таки можливо.
Для цього потрібно взяти:
2 банана;
2 курячі яйця.
Тонкощі приготування:
Щоб зробити тісто потрібно викласти в підходящу ємність м’якоть бананів, і вбити яйця. Далі довести ці інгредієнти до однорідного стану. Зробити це можна блендером або звичайної картофелемялкой. Якщо тісто вийде дуже рідким, можна додати ще бананової м’якоті, якщо густим – вбити додаткове яйце.
Щоб оладки не вийшли повністю просоченими маслом сковороду потрібно злегка змащувати силіконової пензлем змоченою в ньому. Без певної вправності перевернути їх буде складно, тому вироби потрібно формувати не більше розміру лопатки, якою їх будуть перевертати. Готувати 1-2 хвилинки з кожного боку.
Щоб приготувати бананові оладки на кефірі слід попередньо підготувати:
3 стиглих банана;
200 мл кефіру;
2 курячі яйця;
10 г цукру;
3 г солі;
5 г харчової соди;
80 г борошна.
Хід випічки:
Кефір змішати з содою і відставити на пару хвилин в бік. Картофелемялкой розім’яти м’якоть екзотичного фрукта разом з цукром.
Додати до банановому пюре додати збиті яйця, кефір із содою. В отриману суміш ввести залишилися сипучі компоненти (борошно та сіль).
Піч тісто, як звичайні оладки на змащеній олією сковороді. Подавати з медом, варенням або сметаною.
З шоколадом
Внести нові смакові нотки в бананові оладки зможе плитка темного шоколаду, подрібнена в крихту.
Співвідношення всіх продуктів для шоколадно-бананових оладок буде наступним:
1 банан;
100 г шоколаду (темного або молочного);
320 мл молока;
1 яйце;
10 г цукру;
3 г солі;
10 г розпушувача;
30 г м’якого вершкового масла;
240 г борошна.
Алгоритм приготування:
М’яке масло розтерти з цукром, сіллю і яйцем. Додати в цю суміш бананове пюре, влити молоко і просіяти борошно з розпушувачем. Повинно вийти досить густе тісто.
Шоколад натерти на крупній тертці, або порубати в крихту ножем і з’єднати з банановим тестом. Далі смажити товстенькі невеликі млинці на сухій сковороді без додавання масла до карамельної скоринки.
Пісний покроковий рецепт
Ці бананові оладки – це прекрасний спосіб побалувати себе чимось смачненьким в пост.
Для пісного варіанти випічки знадобляться:
2 стиглих банана;
500 мл питної води;
50-100 г цукру за смаком;
5 г кориці за бажанням;
50 г вівсяних пластівців;
230 г борошна;
10 г розпушувача;
30 мл рослинного масла.
Послідовність приготування:
Вівсяні пластівці перемолоти в кавомолці в борошно, потім змішати з просіяним борошном, розпушувачем, корицею і цукром. Розмішати суміш віночком.
Банан без шкірки перебити в пюре, яке розбавити рецептурним кількістю води. З’єднати рідку складову з сумішшю сипучих інгредієнтів. Добре перемішати тісто, влити в нього рослинне масло, розмішати і можна приступати до випічки.
Печуть пісні млинці на гарячій сковороді з рослинним маслом, зарумянивая маленькі коржі по 2-3 хвилини з кожного боку.