Бананові оладки – 10 простих рецептів приготування оладок з бананів

Бананові оладки – це проста і смачна страва, яка може стати для вас повноцінним і ситним сніданком або щільним перекусом, після якого вам ще довго не захочеться з’їсти шоколадний батончик або щось інше, не особливо корисне. А до складу страви традиційно входить борошно, яйця та підсолоджувач, проте збалансувати смак можна різними добавками. Залежно від ваших уподобань, ви можете присмажити тісто іншими фруктами, какао-порошком або використовувати тільки класичні компоненти.

Пишні бананові оладки на кефірі

Пишні бананові оладки на кефірі – це страва, що чудово підходить для пізнього недільного сніданку, який захопить усіх членів вашої родини. Незважаючи на простоту складу, оладки виходять неймовірно високими та пористими, а банан надає страві натуральної насолоди.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Борошно – 160 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Кефір – 130 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Кориця – ½ ч.л.
  • Сода харчова – ½ ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
  • Сік лимонний – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження

Процес приготування:

Як спекти пишні бананові оладки? Готуємо все потрібне.

М’якуш банана пюруємо і змішуємо з лимонним соком та цукровим піском.

Вбиваємо яйце і активно працюємо вилкою.

Виливаємо теплий кефір.

Висипаємо попередньо просіяне борошно і мелену корицю.

Масу ретельно перемішуємо та вводимо гашену соду.

Тісто викладаємо ложкою на гарячу сковороду зі олією, як тільки на поверхні з’явилося безліч бульбашок – перевертаємо і підрум’янюємо з другого боку.

Бананові оладки готові! Перед подачею промокуємо паперовими рушниками та трапезуємо. Смачного!

Бананові оладки на молоці

Бананові оладки на молоці – це страва на швидку руку, яка вражає своєю вишуканістю та простотою одночасно. Використовуючи лише ті компоненти, що є на полиці в кожному холодильнику, можна запросто нагодувати велику родину не тільки смачно, а й ситно!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт.
  • Цукор-пісок – ¼ ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко – ¼ ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Олія – ​​1 ст.л. + для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Бананову м’якоть розламуємо та поміщаємо у чашу блендера.

Крок 2. Подрібнюємо до консистенції пюре.

Крок 3. В окремій ємності з’єднуємо яйця та цукровий пісок – збовтуємо.

Крок 4. Підливаємо тепле молоко та перемішуємо.

Крок 5. Викладаємо фруктову кашку.

Крок 6. Вводимо розпушувач та борошно.

Крок 7. Змішуємо, додаємо олію і ще раз заважаємо.

Крок 8. Обсмажуємо оладки на розігрітій олії з обох боків.

Крок 9. Сервіруємо та подаємо до столу в теплому вигляді. Смачного!

Бананові оладки без яєць

Бананові оладки без яєць готуються на раз-два, а на смак виходять в міру солодкими та ніжними. Тому, якщо у вашому холодильнику не виявилося курячих яєць – не біда, замінимо цей компонент фруктовою м’якоттю і посмажимо рум’яні оладки за мінімальний відрізок часу!

Дивіться також:  Шоколадний бісквіт - 10 простих і смачних рецептів пишного бісквіту в духовці

Час приготування – 17 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Молоко – 100мл.
  • Розпушувач тесту – ½ ч.л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою грамових кухонних вагів відміряємо необхідну кількість сухих та рідких компонентів.

Крок 2. Розминаємо м’якоть банана із кристалами цукру.

Крок 3. Висипаємо розпушувач та борошно – заважаємо.

Крок 4. Поступово виливаємо молоко, добиваючись консистенції нежирної сметани.

Крок 5. За допомогою столової ложки викладаємо тісто на сковорідку з розпеченою олією.

Крок 6. Смажимо оладки по три хвилини з кожного боку.

Крок 7. Приємного апетиту!

ПП бананові оладки на рисовому борошні

ПП бананові оладки на рисовому борошні – це корисна і смачна страва, яку вдасться приготувати навіть у того, хто вперше переступив поріг кухні і вирішив поекспериментувати. Банан надає страві неповторної натуральної насолоди – обов’язково спробуйте!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 7 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Банан – 2 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно рисове – 80 гр.
  • Молоко мигдальне – 100 мл.
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Видаливши шкірку з фрукта, нарізаємо м’якоть кільцями, заливаємо молоком і пюруємо за допомогою вилки.

Крок 2. Вбиваємо куряче яйце та перемішуємо.

Крок 3. Доповнюємо склад розпушувачем, просіяним рисовим борошном та щіпкою солі – змішуємо.

Крок 4. Готуємо оладки на антипригарній сковороді без олії. Чекаємо, поки тісто схопиться і підрум’яниться, перевертаємо і томимо під кришкою ще 3-4 хвилини.

Крок 5. Гаряча страва прикрашаємо скибочками свіжих ягід та фруктів – насолоджуємося. Смачного!

Бананові оладки з вівсянкою

Бананові оладки з вівсянкою – це збалансована і корисна страва, яка вражає своїми смаковими характеристиками та тонким солодкуватим ароматом. Доповніть таку страву сметаною чи збитими вершками – вуаля, гастрономічне задоволення вам забезпечене!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Пластівці вівсяні – 4-5 ст.
  • Молоко/вода – 100мл.
  • Банани – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне поміщаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Знявши шкірку із стиглого банана, пюруємо м’якоть за допомогою зубців вилки.

Крок 3. Пластівці вівсянки заливаємо гарячою водою або молоком і закриваємо кришкою, засікаємо 5-7 хвилин.

Крок 4. Змішуємо набряклі пластівці з фруктовою масою, висипаємо цукор.

Крок 5. Вбиваємо одне куряче яйце і ретельно перемішуємо.

Дивіться також:  Пиріжки з капустою - 10 смачних рецептів приготування пиріжків з капустяною начинкою

Крок 6. Гарячу сковорідку змащуємо тонким шаром олії та ложкою викладаємо тісто, обсмажуємо з двох сторін до апетитної скоринки.

Крок 7. Страву сервіруємо та подаємо. Смачного!

Оладки з бананами та яблуками

Оладки з бананом і яблуками – це смачна і проста у приготуванні страва, яка підкорює своїми фруктовими нотками та пишною пористою текстурою. Завдяки використанню бананової м’якоті, ви можете зовсім не додавати цукровий пісок, тому що фрукт досить солодкий сам по собі.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти :

  • Яблука – 1 шт.
  • Банани – 1 шт.
  • Молоко – 200мл.
  • Пластівці вівсяні – 200 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу з високими бортиками висипаємо вівсяні пластівці та заливаємо підігрітим молоком, накриваємо кришкою та залишаємо до набухання (приблизно на 20 хвилин).

Крок 2. Очищаємо шкірку та насіннєву коробочку біля яблука, м’якоть натираємо за допомогою терки з буряка.

Крок 3. Банан розминаємо вилкою.

Крок 4. У тарілці змішуємо фрукти з яйцем, сіллю та цукровим піском.

Крок 5. Додаємо вівсянку і знову добре перемішуємо.

Крок 6. Смажимо оладки на розігрітій олії з двох сторін по 2-3 хвилини.

Крок 7. Приємного апетиту!

Бананові оладки без борошна

Бананові оладки без борошна та цукрового піску, можна приготувати лише з трьох інгредієнтів і поласувати навіть на ніч, не побоюючись за свою фігуру та цифри на терезах вранці. Обов’язково спробуйте такий варіант оладок, і ви повернетеся до цього рецепту ще багато разів!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Банани – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Олія – ​​20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності, викладаємо на стіл усі продукти згідно зі списком.

Крок 2. У ємність із бортами розбиваємо яйце.

Крок 3. В іншій тарілці пюруємо м’якоть банана.

Крок 4. За допомогою віночка змішуємо дві маси.

Крок 5. Розігріваємо олію в сковорідці і виливаємо частину тіста.

Крок 6. Смажимо по 60-90 секунд з кожного боку на помірному полум’ї.

Крок 7. Приємного апетиту!

Сирно-бананові оладки

Сирно-бананові оладки – це вишуканість смаку та насиченість аромату, зібрані в одній страві. Приготувавши таку страву до сніданку, вся ваша сім’я залишиться під приємним враженням від ніжного та солодкого смаку, що супроводжується приємним фруктовим ароматом.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Банани – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Борошно – 50 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
Дивіться також:  Фокачча - 10 рецептів класичного італійського коржика в домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність викладаємо скибочки банана та сир.

Крок 2. Розбиваємо куряче яйце.

Крок 3. Висипаємо два види цукру та трохи солі.

Крок 4. Подрібнюємо компоненти занурювальним блендером.

Крок 5. Висипаємо борошно, що просіює, і розпушувач.

Крок 6. Ретельно перемішуємо та даємо відпочити близько 10 хвилин.

Крок 7. Смажимо на розігрітій олії по хвилині з кожного боку.

Крок 8. Промокуємо паперовими серветками і подаємо до столу. Смачного!

Шоколадно-бананові оладки

Шоколадно-бананові оладки – це страва, яка прийшла до нас з американської кухні, яку також можна зустріти під назвою «панкейки». Головною відмінною рисою такої страви є смаження на сухій гарячій сковороді, без додавання навіть краплі олії на поверхню!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко – 230мл.
  • Борошно – 200 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Банани – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Олія – ​​20 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Цукровий пісок та яйце розтираємо до повного розчинення крупинок.

Крок 2. У яєчну масу підливаємо вказану кількість олії.

Крок 3. Борошно та розпушувач просіюємо та висипаємо в основний склад, додаємо сіль, виливаємо в масу молоко кімнатної температури та за допомогою міксера все перемішуємо.

Крок 4. Банан очищаємо від шкірки та виделкою подрібнюємо фруктову м’якоть.

Крок 5. Об’єднуємо дві маси.

Крок 6. Печемо оладки на гарячій сковороді з двох сторін до зникнення вологих острівців.

Крок 7. Готуйте та отримуйте задоволення!

Бананові оладки на сметані

Бананові оладки на сметані – це чудова ідея для поживного та корисного перекушування. Такі рум’яні оладки з ніжною текстурою і рум’яною скоринкою, надовго позбавлять вас ненависного почуття голоду і зарядять енергією до самого вечора. Гарантовано!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 12 прим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 120 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сметана – 130 мл.
  • Банан – 1 шт.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Олія соняшникова – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Віночком змішуємо цукор із яйцем.

Крок 3. Вмішуємо вказану кількість сметани.

Крок 4. Підсипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач.

Крок 5. Перемішуємо до гладкої та однорідної консистенції.

Крок 6. М’якуш банана пюруємо і додаємо в тісто. Наполягаємо 2-3 хвилини.

Крок 7. Тісто викладаємо ложкою на сковорідку з гарячою олією і смажимо по 2 хвилини з кожного боку.

Крок 8. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху