Покроковий варіант з сиром
Ніжне і ситна страва вийде, якщо в тісто додати трохи сиру.
Приготувати панкейкі на молоці з бананом і сиром, пропонуємо наступним чином:
- 170 гр свіжого сиру зернистого;
- 100 гр молока 3,5-5 % жирності;
- 2 яйця;
- 150 гр просіяного борошна;
- 1 чайн. л. розпушувача;
- чверть чайн. л. меленої кориці;
- 1 банан;
- 1 стіл. л. олії для смаження.
Розтерти міксером сир, розім’яти м’якоть банана. Перемішати, додати інші продукти і гарненько опрацювати міксером, щоб вийшла однорідна консистенція. Якщо подобається, щоб смак сиру і банана відчувався, то міксером окремо збити всі продукти, крім цих двох, і останніми викласти сир і не занадто дрібно порізаний банан. Все перемішати.
Випікати сирно-бананові панкейкі як зазвичай — на гарячій сковороді з маслом.
На замітку. Найкраще в десерті відчувається зерновий сир середньої жирності.