Смачне ласощі з шоколадом
- борошно — стакан;
- цукор — 4 стіл. л.;
- сіль — щіпка;
- ванільний цукор — 1 чайн. л.;
- розпушувач — 1 чайн. л.;
- молоко — 150 гр;
- плитка молочного або темного шоколаду без добавок;
- банан;
- яйце;
- лимон.
Борошно просіваємо в глибоку миску. Додаємо до неї сухі продукти і перемішуємо.
Лимон ретельно обполіскуємо і стираємо з нього цедру, висипаємо в борошняну суміш.
Окремо збиваємо яйце з сіллю, поки маса не почне пінитися. Змішуємо з молоком і переливаємо до борошняної маси, добре розмішуємо — вийде густе тісто.
Банан чистимо і ріжемо пластинками. Шоколад ламаємо на дрібні шматочки.
Розігріваємо млинцеву сковороду. Наливаємо в центр пару столових ложок тесту, зверху кладемо 2-3 шматочки фруктів і шоколаду, заливаємо ще однією ложкою тесту. Перевернути на другий бік тоді, коли зверху панкейка утворюються дірочки — це означає, що тісто схопилося. В іншому випадку разом з рідким тістом випаде начинка. При подачі можна полити рідким медом.