Банановий бісквіт – 7 покрокових рецептів

Банановий бісквіт – швидка і елементарна у приготуванні випічка. Торт має кілька варіантів, один з яких обов’язково стане улюбленою стравою на святковому столі.

Класичний банановий бісквіт

Класичний варіант десерту дуже схожий на яблучну шарлотку. Для його випічки знадобиться:

  • борошно і цукровий пісок – 1 ст.;
  • банани – 2 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • пудра з цукру для готового пирога – 2 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Покрокове приготування:

  • Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.
  • У чистому посуді збити 2 яйця, після чого додати цукор. Бажано збивати яйця і додавати солодкий компонент в кілька підходів. В кінці маса повинна помітно збільшитися в кілька разів.
  • Повільно засипати борошно в тісто і розмішувати. Грудочок не повинно бути.
  • Викласти основу для бісквіта у форму. Нарізати банани тонкими кружечками і викласти зверху. Можна трохи втиснути їх. Відразу після цього ставити форму в духовку. Пекти при 180° на протязі 40 хвилин.
  • Виймати і притрушивать пиріг цукровою пудрою тільки після того, як він трохи охолов.

Рецепт для торта

Для простого бісквіта, який вийде у кожної господині, знадобиться:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор – 140 г;
  • борошно (вищий сорт) – 150 г;
  • розпушувач – 1,25 ч. л.

Як приготувати тісто:

  • Включити духовий шафа для прогрівання, оскільки процедура замішування тіста займе не більше 10 хвилин.
  • Білки спінити з жовтками і цукровим піском до збільшення в об’ємі і до утворення пишної піни. Як варіант, можна окремо збити білок з частиною цукру, а потім влити жовтки і решту цукру. Бажано засипати його поступово тонким струменем.
  • Борошно вищого сорту засипати до разрыхлителю і просіяти крізь сито. Перетирати тісто з борошном бажано звичайної лопаткою, а не міксером. Засипання борошна проводити в 3-4 етапи. Така процедура допоможе зробити бісквіт більш пишним. Іноді кількість борошна потрібно коригувати, щоб тісто не було занадто густим або рідким.
  • Вимішане тісто вилити в намазала заздалегідь маслом форму і пекти 35 хв. при 180°.
  • Щоб бісквіт для торта точно не сів, не варто відкривати духовку протягом перших 20 хвилин випічки. Готовність пирога перевірити зубочисткою.
  • Остиглий корж можна розрізати на кілька пластів, промазати кремом улюбленим і декорувати фруктами.
Дивіться також:  Торт дамські пальчики – сім покрокових рецептів

Як спекти в мультиварці

Бісквіт в мультиварці виходить більш соковитим, ніж в духовці, хоча компоненти практично ті ж самі.

Для бісквіта в мультиварці потрібно взяти:

  • розпушувача – 5 м;
  • яйця – 2 шт.;
  • банани – 2 шт.;
  • масло – 100 г;
  • цукор – 60 г;
  • борошно – 120 р.

Покрокова готування:

  • Банани очистити і придушити до пюреобразного стану. При бажанні можна сюди ж для аромату випічки додати 1 ст. л. рому.
  • До добре размягченному маслу засипати цукровий пісок і спінити до тих пір, поки цукор не розчиниться.
  • Ретельно перебиваючи масу, додаючи по черзі яйця.
  • Коли маса буде добре збита, додати банани і перемішати все.
  • На кінцевому етапі в тісто засипати борошно з розпушувачем. Як тільки маса буде змішана і доведена до однорідного стану, її варто викласти у форму, промазану маслом.
  • У середньому банановий бісквіт в мультиварці готується протягом 50 хвилин на режимі «Випічка».

Пісний банановий бісквіт

Для приготування пирога, який може стати улюбленим ласощами в сім’ї, потрібно заготовити:

  • цукор – 60 г;
  • банани середнього розміру – 3 шт. (перед закладкою в блендер порізати на шматочки);
  • оливкова олія – 120 мл;
  • пшеничне борошно – близько 300 м;
  • по пакетику ваніліну і розпушувача;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • горіхи подрібнені – 80 р.

Етапи приготування:

  • У блендер закласти всі зазначені компоненти і перемішати.
  • Готову рідку масу вилити на змащену рослинним маслом форму, розмістити в заздалегідь прогріту духовку і пекти при 180° близько 45 хвилин.
  • Зверху можна прикрасити цукровою пудрою, глазур’ю, тертим шоколадом.

Тим, хто на дієті, пісний банановий бісквіт може не підійти, оскільки завдяки рослинному маслу підвищується калорійність.

Дивіться також:  Розпушувач для тіста своїми руками – 6 рецептів

Готуємо разом з Енді Шефом

Для приготування дивного бісквіту з «родзинкою» взяти:

  • по 250 г масла вершкового, борошна і цукру;
  • 9 г розпушувача;
  • 4 яйця;
  • 1-2 банана;
  • ванілін;
  • джем, свіжа полуниця.

Як правильно приготувати:

  • Перемішати масло, розігріте до кімнатної температури і цукор, після чого збити до розчинення солодкого інгредієнта.
  • Забивати яйця в суміш по 1 шт. Після кожної добавки – збивати суміш 60 секунд.
  • У борошно засипати розпушувач. З’єднати масляну, яєчну суміш, засипати борошно, інтенсивно помішувати при з’єднанні. Міксер на цьому етапі готування краще не використовувати.
  • Додати ванілін і дрібно подрібнений банан (можна в блендері або на терці).
  • Добре перемішане тісто розділити на 2 частини і по черзі випікати. Форму заздалегідь промазати маслом.
  • Випікати при температурі не більше 200°С.
  • Перед змазуванням коржі повинні охолонути, а щоб вони стали більш вологими і «соковитими», краще на час обернути плівкою і дати вилежатися в холодильнику.

Щоб приготувати прошарок, нарізати тонкими кружальцями або скибочками полуниці і змішати з добре розігрітим джемом. Промазати нижній шар отриманої солодкої фруктової просоченням. Покласти другий корж, так само змастити приготовленою сумішшю, зверху прикрасити вершками. Можна додати і між коржами.

Проста випічка на кефірі

Звичайний кефірний бісквіт готується на основі:

  • яйця – 4 шт.;
  • кефіру – 250 мл;
  • цукру – трохи не повний стакан;
  • борошна – 15 ст. л.;
  • соди, гашеного оцтом;
  • вершкового масла – 4 ст. л.

Покрокова готування:

  • На протязі 8-10 хвилин вспінювати цукор з яйцями. Повинна утворитися біла пишна піна.
  • Влити в яєчну масу кефір, вимішати і додати масло.
  • Засипати борошно і перемішати. Щоб тісто вийшло дуже густе, борошно засипати в кілька підходів, додати гашену соду і добре розмішати.
  • Тісто викласти у форму і поставити в духовку. Вона повинна бути заздалегідь розігрітій до 250°. Як тільки тісто підніметься, можна знизити температуру до 200°. Пекти до готовності. В основному процес не займає більше 40 хвилин.
Дивіться також:  Фруктове желе – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Шоколадно-банановий бісквіт

Для десерту потрібно:

  • 50 г какао-порошку;
  • 2 банана;
  • 110 мл молока;
  • за 1,5 ложки соди і розпушувача;
  • пакетик ваніліну;
  • щіпка солі;
  • 220 мл води;
  • 110 мл олії соняшникової;
  • 250 г борошна;
  • 370 г цукру;
  • 2 яйця.

Покрокове приготування:

  • Перемішати розпушувач, какао, соду і борошно, попередньо просіяне. Всипати в суху суміш цукор (і звичайний і ванілін), все змішати.
  • До добре збитим яйцям додати молоко, воду і соняшникову олію.
  • З’єднати 2 приготовані суміші. Добре розчавити виделкою банани до стану кашки і додати в тісто. Тісто рідкувате.
  • Форму закласти кулінарної папером. Для перестраховки можна на низ покласти фольгу.
  • Пекти при 180°С близько 45 хвилин. Вийняти з форми, як тільки бісквіт трохи охолов.

Для випічки смачного бананового бісквіта використовувати тільки свіжі компоненти. Легкості десерту можна досягти завдяки поділу білків і жовтків під час приготування та просівання борошна перед додаванням її в пиріг.

Прокрутка до верху