Банановий хліб – одна з найулюбленіших випічок американців. Щоб спробувати її необов’язково відвідувати країну, цілком можна втілити кулінарний шедевр і на своїй кухні.
Банановий хліб в духовці
У духовці хліб готується дуже просто, використовуються тільки доступні інгредієнти.
Необхідний склад продуктів:
- 400 грам бананів;
- ложечка розпушувача;
- 120 грам цукру;
- 100 грам вершкового масла;
- 230 грам борошна;
- чверть маленької ложки соди і солі;
- два яйця;
- дві ложечки ванільного цукру;
- кориця за смаком.
Процес приготування:
- Підготуйте глибоку ємність, помістіть туди всі сухі компоненти зі списку, добре перемішайте.
- В іншій мисці збийте яйця, додайте до них передавленные до стану пюре банани і топлене масло.
- Змішайте сухі інгредієнти з яєчною масою, викладіть отримане тісто в прямокутну форму і випікайте близько 50 хвилин на 180 градусах.
Рецепт приготування в мультиварці
Банановий хліб в мультиварці – це насичений смак, аромат і досить висока калорійність.
Необхідні продукти:
- шість бананів;
- чотири склянки борошна;
- стакан молока;
- 200 грам вершкового масла;
- чотири яйця;
- 150 грам цукру;
- дві ложки розпушувача.
Процес приготування:
- Банани звільніть від шкірки, викладіть в ємність і роздушіть до стану пюре, краще всього брати вже переспевший фрукт.
- Змішайте топлене вершкове масло з цукром, добре перемішайте до повного розчинення кристалів.
- По одному почніть додавати яйця в цю суміш, перемішуючи вміст.
- Сюди ж перекладіть бананове пюре і знову перемішайте до однорідності.
- Влийте чверть від зазначеної кількості молока, покладіть розпушувач, потім трохи борошна і тільки потім все залишився.
- Отримане тісто розділіть на три частини і по черзі випікайте в чашу мультиварки, включивши прилад в режим «Випічка» на 60 хвилин.
Готуємо в хлібопічці
Банановий хліб в хлібопічці – це скоріше десертна випічка. Якщо ви хоча б раз скористаєтеся цим рецептом, то будете готувати знову і знову, удосконалюючи майстерність.
Необхідні продукти:
- половина ложечки ванілі та кориці;
- три ложки вершкового масла;
- два склянки борошна;
- третину склянки цукру;
- ложечка сухих дріжджів;
- два яйця;
- два банана.
Процес приготування:
- Банани очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки.
- Вершкове масло дістаємо заздалегідь, щоб воно стало м’яким або ставимо буквально на 10 секунд в мікрохвильову піч.
- Прямо в хлібопічку засипаємо борошно, кладемо банани, олія, дріжджі, цукор, яйця, спеції.
- Включаємо прилад на заміс і залишаємо на 10 хвилин.
- Через це час тесту надаємо бажану форму, вибираємо колір і товщину скоринки майбутнього хліба і ставимо його готуватися в режим «Випічка» або «Кекс».
Веганські банановий хліб
Веганські хліб можна готувати з різними добавками, наприклад горіхами, журавлиною або сухофруктами. Він виходить ніжний, досить солодкий і скоріше схожий на кекс.
Необхідні продукти:
- 60 грам волоських горіхів;
- стакан вівсяних пластівців;
- три банана;
- половина склянки соєвого молока;
- 100 грам сухофруктів;
- ложечка розпушувача;
- кориця за смаком.
Процес приготування:
- Вівсяні пластівці поміщаємо в блендер і перетворюємо в борошно.
- Реалізуємо борошно в окрему миску, а в блендер кладемо нарізані банани, сухофрукти, половину від зазначеної кількості молока, корицю і розпушувач. Перебиваємо все до однорідної маси.
- Отриману суміш з’єднуємо з борошном з пластівців, потім з молоком, що залишилося і з волоськими горіхами.
- Перекладаємо тісто в відповідну форму і прибираємо на 80 хвилин в духову шафу, заздалегідь прогрітий до 180 градусів.
З волоськими горіхами
Приготувати хліб можна не тільки з одними бананами, але і додавши волоських горіхів, які тільки посилять смакові якості.
Необхідні продукти:
- шість бананів;
- ложечка кориці;
- 120 грам цукру;
- 300 грам борошна;
- 100 грам горіхів;
- два яйця;
- щіпка солі;
- 130 грам вершкового масла;
- дві ложечки розпушувача.
Процес приготування:
- Горіхи поміщаємо на деко і запікаємо їх близько п’яти хвилин на 180 градусах, після чого виймаємо й даємо охолонути.
- Змішуємо масло і цукор, по черзі додаємо в цю масу яйця.
- Туди ж кладемо розм’якшені до пюре банани і злегка подрібнені горіхи.
- Засипаємо залишилися сухі інгредієнти зі списку, перемішуємо.
- Заповнюємо тістом форму і випікаємо близько години на 180 градусах. Перед подачею дати охолонути 15 хвилин прямо у формі.
Хліб з бананів і житнього борошна
Необхідні продукти:
- два склянки житнього борошна;
- сухофрукти і горіхи на свій смак;
- ложечка соди;
- чотири банана;
- півсклянки води;
- з однієї ложечки кориці і ванілі;
- щіпка солі;
- 20 мілілітрів масла рослинного;
- три ложки лляної борошна.
Процес приготування:
- Зазначене кількість льняної муки розчиніть у воді. Сюди ж влийте олію, покладіть ваніль і банани, розм’якшені в пюре.
- В іншій ємності змішайте всі сухі інгредієнти зі списку, а потім змішайте обидві маси.
- Те, що вийшло, викладіть у відповідну форму і готуйте в духовій шафі, прогрітому до 170 градусів близько 35 хвилин.
Банановий хліб від Енді Шефа
Енді Шеф завжди радує своїми незвичайними і шалено смачними рецептами, є у нього і свій варіант приготування бананового хліба.
Необхідні продукти:
- одне яйце;
- 140 грам вершкового масла;
- 130 грам цукру;
- щіпка солі;
- ложечка розпушувача;
- чотири банана;
- 0,2 кг борошна.
Процес приготування:
- Банани очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки і тиснемо до утворення пюре.
- Масло розтоплюємо будь-яким зручним способом і вливаємо до бананової масі.
- Туди ж засипаємо цукор, розпушувач, борошно, сіль і вбиваємо яйце. Ретельно вимішуємо суміш і перекладаємо її в форму.
- Випікаємо хліб протягом години, заздалегідь прогрів духовку до 170 градусів. В результаті у випічки повинна бути гарна скоринка і досить сухі нутрощі, які можна перевірити паличкою, перш ніж діставати.
- За смаком можете покласти трохи будь-яких горіхів або сухофруктів.