Банановий хліб – 7 рецептів приготування в мультиварці, хлібопічці та духовці

Банановий хліб – одна з найулюбленіших випічок американців. Щоб спробувати її необов’язково відвідувати країну, цілком можна втілити кулінарний шедевр і на своїй кухні.

Банановий хліб в духовці

У духовці хліб готується дуже просто, використовуються тільки доступні інгредієнти.

Необхідний склад продуктів:

  • 400 грам бананів;
  • ложечка розпушувача;
  • 120 грам цукру;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 230 грам борошна;
  • чверть маленької ложки соди і солі;
  • два яйця;
  • дві ложечки ванільного цукру;
  • кориця за смаком.

Процес приготування:

  • Підготуйте глибоку ємність, помістіть туди всі сухі компоненти зі списку, добре перемішайте.
  • В іншій мисці збийте яйця, додайте до них передавленные до стану пюре банани і топлене масло.
  • Змішайте сухі інгредієнти з яєчною масою, викладіть отримане тісто в прямокутну форму і випікайте близько 50 хвилин на 180 градусах.

Рецепт приготування в мультиварці

Банановий хліб в мультиварці – це насичений смак, аромат і досить висока калорійність.

Необхідні продукти:

  • шість бананів;
  • чотири склянки борошна;
  • стакан молока;
  • 200 грам вершкового масла;
  • чотири яйця;
  • 150 грам цукру;
  • дві ложки розпушувача.

Процес приготування:

  • Банани звільніть від шкірки, викладіть в ємність і роздушіть до стану пюре, краще всього брати вже переспевший фрукт.
  • Змішайте топлене вершкове масло з цукром, добре перемішайте до повного розчинення кристалів.
  • По одному почніть додавати яйця в цю суміш, перемішуючи вміст.
  • Сюди ж перекладіть бананове пюре і знову перемішайте до однорідності.
  • Влийте чверть від зазначеної кількості молока, покладіть розпушувач, потім трохи борошна і тільки потім все залишився.
  • Отримане тісто розділіть на три частини і по черзі випікайте в чашу мультиварки, включивши прилад в режим «Випічка» на 60 хвилин.

Готуємо в хлібопічці

Банановий хліб в хлібопічці – це скоріше десертна випічка. Якщо ви хоча б раз скористаєтеся цим рецептом, то будете готувати знову і знову, удосконалюючи майстерність.

Дивіться також:  Крем пломбір для торта – 8 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • половина ложечки ванілі та кориці;
  • три ложки вершкового масла;
  • два склянки борошна;
  • третину склянки цукру;
  • ложечка сухих дріжджів;
  • два яйця;
  • два банана.

Процес приготування:

  • Банани очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Вершкове масло дістаємо заздалегідь, щоб воно стало м’яким або ставимо буквально на 10 секунд в мікрохвильову піч.
  • Прямо в хлібопічку засипаємо борошно, кладемо банани, олія, дріжджі, цукор, яйця, спеції.
  • Включаємо прилад на заміс і залишаємо на 10 хвилин.
  • Через це час тесту надаємо бажану форму, вибираємо колір і товщину скоринки майбутнього хліба і ставимо його готуватися в режим «Випічка» або «Кекс».

Веганські банановий хліб

Веганські хліб можна готувати з різними добавками, наприклад горіхами, журавлиною або сухофруктами. Він виходить ніжний, досить солодкий і скоріше схожий на кекс.

Необхідні продукти:

  • 60 грам волоських горіхів;
  • стакан вівсяних пластівців;
  • три банана;
  • половина склянки соєвого молока;
  • 100 грам сухофруктів;
  • ложечка розпушувача;
  • кориця за смаком.

Процес приготування:

  • Вівсяні пластівці поміщаємо в блендер і перетворюємо в борошно.
  • Реалізуємо борошно в окрему миску, а в блендер кладемо нарізані банани, сухофрукти, половину від зазначеної кількості молока, корицю і розпушувач. Перебиваємо все до однорідної маси.
  • Отриману суміш з’єднуємо з борошном з пластівців, потім з молоком, що залишилося і з волоськими горіхами.
  • Перекладаємо тісто в відповідну форму і прибираємо на 80 хвилин в духову шафу, заздалегідь прогрітий до 180 градусів.

З волоськими горіхами

Приготувати хліб можна не тільки з одними бананами, але і додавши волоських горіхів, які тільки посилять смакові якості.

Необхідні продукти:

  • шість бананів;
  • ложечка кориці;
  • 120 грам цукру;
  • 300 грам борошна;
  • 100 грам горіхів;
  • два яйця;
  • щіпка солі;
  • 130 грам вершкового масла;
  • дві ложечки розпушувача.
Дивіться також:  Пиріг з сиром – 13 смачних рецептів

Процес приготування:

  • Горіхи поміщаємо на деко і запікаємо їх близько п’яти хвилин на 180 градусах, після чого виймаємо й даємо охолонути.
  • Змішуємо масло і цукор, по черзі додаємо в цю масу яйця.
  • Туди ж кладемо розм’якшені до пюре банани і злегка подрібнені горіхи.
  • Засипаємо залишилися сухі інгредієнти зі списку, перемішуємо.
  • Заповнюємо тістом форму і випікаємо близько години на 180 градусах. Перед подачею дати охолонути 15 хвилин прямо у формі.

Хліб з бананів і житнього борошна

Необхідні продукти:

  • два склянки житнього борошна;
  • сухофрукти і горіхи на свій смак;
  • ложечка соди;
  • чотири банана;
  • півсклянки води;
  • з однієї ложечки кориці і ванілі;
  • щіпка солі;
  • 20 мілілітрів масла рослинного;
  • три ложки лляної борошна.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість льняної муки розчиніть у воді. Сюди ж влийте олію, покладіть ваніль і банани, розм’якшені в пюре.
  • В іншій ємності змішайте всі сухі інгредієнти зі списку, а потім змішайте обидві маси.
  • Те, що вийшло, викладіть у відповідну форму і готуйте в духовій шафі, прогрітому до 170 градусів близько 35 хвилин.

Банановий хліб від Енді Шефа

Енді Шеф завжди радує своїми незвичайними і шалено смачними рецептами, є у нього і свій варіант приготування бананового хліба.

Необхідні продукти:

  • одне яйце;
  • 140 грам вершкового масла;
  • 130 грам цукру;
  • щіпка солі;
  • ложечка розпушувача;
  • чотири банана;
  • 0,2 кг борошна.

Процес приготування:

  • Банани очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки і тиснемо до утворення пюре.
  • Масло розтоплюємо будь-яким зручним способом і вливаємо до бананової масі.
  • Туди ж засипаємо цукор, розпушувач, борошно, сіль і вбиваємо яйце. Ретельно вимішуємо суміш і перекладаємо її в форму.
  • Випікаємо хліб протягом години, заздалегідь прогрів духовку до 170 градусів. В результаті у випічки повинна бути гарна скоринка і досить сухі нутрощі, які можна перевірити паличкою, перш ніж діставати.
  • За смаком можете покласти трохи будь-яких горіхів або сухофруктів.
Дивіться також:  Булочки з яблуками – 7 смачних, ароматних і гарних рецептів

Прокрутка до верху