Банановий кекс – 7 рецептів приготування

Задумалися, який десерт подати до чаю? Спробуйте спекти банановий кекс. Він виходить дуже ніжним, ароматним, м’яким і ситним.

Банановий кекс — покроковий рецепт в духовці

Список інгредієнтів:

  • сіль — 6 г;
  • три банана;
  • борошно вищого сорту — 220 гр;
  • цукор-пісок — 0,2 кг;
  • яйце — 2 шт.;
  • сода — 11 гр;
  • шматочок масла — 50 гр.

Покрокові дії:

  • Через сито засипаємо борошно в чашу.
  • Додаємо сюди ж щіпку соди, солі і цукор.
  • Окремо збовтайте віночком курячі яйця і вилийте їх у борошно.
  • Банани розімніть в пюре, розтопіть шматок масла.
  • Обидва інгредієнта покладіть в суміш борошна. Змішайте всі продукти між собою і зробіть тісто.
  • Увімкніть духовку, поставте її температурний режим на 180 градусів.
  • Візьміть форму для кексу, змастіть її стінки і дно маслом, припорошите борошном.
  • Заповніть форму тестом.
  • Випікається банановий кекс 60 хвилин.
  • Перевірте його готовність зубочисткою. Проткніть паличкою центр випічки, якщо вона залишилася сухою і чистою — значить десерт готовий.

Як приготувати в мультиварці

Вам знадобиться:

  • цукровий пісок — 0,2 кг;
  • три банана;
  • щіпка солі;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • біла мука — 0,2 кг;
  • олія соняшникова — 17 гр;
  • гашене сода — 5 гр;
  • ванілін за смаком.

Як спекти банановий кекс в мультиварці:

  • Для рецепту потрібно купити переспілі, дуже м’які банани. Їх ми розминаємо виделкою в окремій чашці.
  • У масу сирих яєць всипаємо цукор і збиваємо вручну віночком до тих пір, поки цукор не зникне.
  • Переливаємо суміш в бананове пюре.
  • Через сито насипаємо борошно, додаємо розпушувач і сіль.
  • Місимо тісто. Воно не повинно липнути до рук.
  • Стінки і дно чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом.
  • Готове тісто перекладаємо в каструлю.
  • У меню кухонного приладу вибираємо пункт «Випічка».
  • Ставимо таймер на 60 хвилин.
  • Після того, як страва спечеться, перевірте дерев’яною паличкою його готовність.
  • Акуратно вийміть ласощі з мультиварки, полийте його шоколадом або сметаною. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Шоколадний кекс – 12 рецептів

Шоколадно — банановий кекс

Склад рецепта:

  • борошно вищого сорту — 0,37 кг;
  • шматок масла — 0,2 кг;
  • чотири банана;
  • розпушувач для тіста — 12 гр;
  • цукор — 0,18 кг;
  • плитка гіркого шоколаду;
  • яйце — 4 шт.;
  • сіль — 1 гр;
  • молоко — 120 гр;
  • цукрова пудра — 20 гр;
  • сухе какао — 15 гр;
  • ваніль — 10 гр.

Алгоритм дій:

  • Масло розм’якшити при кімнатній температурі, з’єднати його з цукром і обробити міксером до густої кремоподібної маси.
  • Один за іншим розбити чотири яйця і продовжувати працювати міксером.
  • Насипати ваніль, сіль, розпушувач, налити молоко. Перемішати інгредієнти ложкою.
  • Борошно провести через сито і насипати в основну масу.
  • Очищені банани порізати часточками і перетворити в пюре за допомогою виделки.
  • Вивалюємо пюре в тісто.
  • Коли все перемішали, розділимо тісто на дві частини і розкладемо їх по різних мисках.
  • В першу насипаємо сухе какао.
  • Плитку шоколаду покласти в мікрохвильовку, розтопити.
  • Використовуємо силіконову форму. Беремо частину білого тіста і кладемо її першим шарів у форму.
  • Ллємо трохи шоколаду.
  • Другим шаром йде темне тісто, і його ми теж поливаємо шоколадом.
  • Повторюємо описану послідовність, поки тісто не закінчиться.
  • Готуємо ласощі в духовці близько години при 180 градусах.
  • Коли кекс охолоне, посипте його пудрою.

Готуємо за 5 хвилин в мікрохвильовці

Дуже зручний рецепт, коли несподівано прийшли гості, і потрібно щось подати до чаю.

Компоненти рецепту:

  • одне яйце;
  • розпушувач тіста — 6 гр;
  • один банан;
  • борошно — 50 гр;
  • цукор ванільний — 12 гр;
  • масло вершкове — 15 гр;
  • цукрова пудра — 40 гр.

Як приготувати в мікрохвильовій печі:

  • Нашаткувати банан на шматочки, скласти в кухоль і пюрировать товкачиком.
  • Насипати ванільний цукор і пудру, налити яйце, перемішати.
  • В мікрохвильовку покласти шматок масла і розтопити. На це піде 20 секунд.
  • Перекласти напіврідке масло в кухоль до решти продуктів.
  • Насипати борошно, змішану з розпушувачем.
  • Все ретельно вимішати і закрити кухоль з тестом в мікрохвильовці.
  • Готуємо десерт 2 хвилини на високій потужності.
  • Испекшийся полити кекс готовими збитими вершками або згущеним молоком.
  • На все піде близько п’яти хвилин, а з брудного посуду залишиться тільки кухоль та ложка.
Дивіться також:  Як спекти кекси

Сирно — банановий кекс

Вам знадобиться:

  • банани — 2 шт.;
  • борошно — 0,25 кг;
  • цукровий пісок — 0,2 кг;
  • маргарин — 0,1 кг;
  • яйце — 3 шт.;
  • розпушувач — 15 гр;
  • сир — 0,2 кг;
  • ванілін за смаком.

Спосіб приготування:

  • З’єднати сирі яйця, ванілін і цукор. Подрібнити продукти з допомогою міксера.
  • Маргарин розтопити в мікрохвильовій печі або на сковороді і перекласти в першу ємність.
  • Знову включаємо міксер і перемішуємо масу.
  • Нарізати свіжі банани кубиками і розім’яти виделкою.
  • Розтираємо сир в іншому посуді виделкою.
  • З’єднуємо банани і сир.
  • Вміст першої чаші виливаємо в сирно-бананову масу. Ложкою перемішуємо інгредієнти.
  • Засипаємо борошно разом з розпушувачем і вимішуємо тісто.
  • Перекладаємо його в форму для кексу.
  • Готуємо в духовці 45 хвилин.
  • Подаємо пишний теплий кекс, посипане цукровою пудрою. Приємного чаювання!

На кефірі

Необхідні інгредієнти:

  • сода — 12 г;
  • мускатний горіх — 3 гр;
  • два курячих яйця;
  • екстракт ванілі — 10 гр;
  • кефір — 100 мл;
  • рослинне масло — 80 мл;
  • цукор — 190 гр;
  • банани — 3 шт.;
  • борошно — 400 гр.

Як зробити кекс на кефірі:

  • Порізані шматочками банани виделкою довести до стану пюре.
  • Налити в нього кефір, масло, сирі яйця, додати цукор і ваніль.
  • Просіяне борошно з’єднати з мускатним горіхом, сіллю і розпушувачем.
  • Пересипати отриману масу до рідких інгредієнтів.
  • Ложкою сформувати однорідне тісто.
  • Перекласти його у форму для кексу, змазану олією.
  • Духовку розігріти до 200 градусів. Випікаємо десерт 60 хвилин.

Бананові мафіни в силіконових формочках

Щоб не розрізати один кекс на кілька частин і потім збирати крихти, краще спечіть кілька маленьких мафінів.

Список продуктів:

  • цукор — 130 гр;
  • один банан;
  • борошно першого сорту — 140 гр;
  • плитка шоколаду;
  • шматочок масла — 80 гр;
  • розпушувач для тіста — 10 гр;
  • молоко — 90 мл;
  • яйце — 2 шт.
Дивіться також:  Кекс в хлібопічці – 10 рецептів простих і смачних

Інструкція по приготуванню:

  • Розбийте яйце, перемішайте його з цукром і завантажте в блендер. Увімкніть кухонний прилад на середню потужність.
  • Розтопіть масло, заздалегідь діставши його з холодильника.
  • Нагрійте на газовій плиті молоко до 60 градусів.
  • З’єднайте його з маслом і влийте до першої групи продуктів. Ще раз перемішайте.
  • Просійте борошно в основну масу інгредієнтів.
  • Порубаєте шоколадну плитку і банан на дрібні шматочки. Їх ми кидаємо в тісто.
  • Силіконові формочки можете змастити маслом за бажанням.
  • Заповніть їх тестом, але не до самих країв, так як під час випікання тісто ще підніметься.
  • Помісіть формочки на деко і поставте його в духовку, прогріту до 180 градусів.
  • Час приготування — 20 хвилин.

Прокрутка до верху