Задумалися, який десерт подати до чаю? Спробуйте спекти банановий кекс. Він виходить дуже ніжним, ароматним, м’яким і ситним.
Банановий кекс — покроковий рецепт в духовці
Список інгредієнтів:
- сіль — 6 г;
- три банана;
- борошно вищого сорту — 220 гр;
- цукор-пісок — 0,2 кг;
- яйце — 2 шт.;
- сода — 11 гр;
- шматочок масла — 50 гр.
Покрокові дії:
- Через сито засипаємо борошно в чашу.
- Додаємо сюди ж щіпку соди, солі і цукор.
- Окремо збовтайте віночком курячі яйця і вилийте їх у борошно.
- Банани розімніть в пюре, розтопіть шматок масла.
- Обидва інгредієнта покладіть в суміш борошна. Змішайте всі продукти між собою і зробіть тісто.
- Увімкніть духовку, поставте її температурний режим на 180 градусів.
- Візьміть форму для кексу, змастіть її стінки і дно маслом, припорошите борошном.
- Заповніть форму тестом.
- Випікається банановий кекс 60 хвилин.
- Перевірте його готовність зубочисткою. Проткніть паличкою центр випічки, якщо вона залишилася сухою і чистою — значить десерт готовий.
Як приготувати в мультиварці
Вам знадобиться:
- цукровий пісок — 0,2 кг;
- три банана;
- щіпка солі;
- куряче яйце — 1 шт.;
- біла мука — 0,2 кг;
- олія соняшникова — 17 гр;
- гашене сода — 5 гр;
- ванілін за смаком.
Як спекти банановий кекс в мультиварці:
- Для рецепту потрібно купити переспілі, дуже м’які банани. Їх ми розминаємо виделкою в окремій чашці.
- У масу сирих яєць всипаємо цукор і збиваємо вручну віночком до тих пір, поки цукор не зникне.
- Переливаємо суміш в бананове пюре.
- Через сито насипаємо борошно, додаємо розпушувач і сіль.
- Місимо тісто. Воно не повинно липнути до рук.
- Стінки і дно чаші мультиварки змащуємо рослинним маслом.
- Готове тісто перекладаємо в каструлю.
- У меню кухонного приладу вибираємо пункт «Випічка».
- Ставимо таймер на 60 хвилин.
- Після того, як страва спечеться, перевірте дерев’яною паличкою його готовність.
- Акуратно вийміть ласощі з мультиварки, полийте його шоколадом або сметаною. Приємного апетиту!
Шоколадно — банановий кекс
Склад рецепта:
- борошно вищого сорту — 0,37 кг;
- шматок масла — 0,2 кг;
- чотири банана;
- розпушувач для тіста — 12 гр;
- цукор — 0,18 кг;
- плитка гіркого шоколаду;
- яйце — 4 шт.;
- сіль — 1 гр;
- молоко — 120 гр;
- цукрова пудра — 20 гр;
- сухе какао — 15 гр;
- ваніль — 10 гр.
Алгоритм дій:
- Масло розм’якшити при кімнатній температурі, з’єднати його з цукром і обробити міксером до густої кремоподібної маси.
- Один за іншим розбити чотири яйця і продовжувати працювати міксером.
- Насипати ваніль, сіль, розпушувач, налити молоко. Перемішати інгредієнти ложкою.
- Борошно провести через сито і насипати в основну масу.
- Очищені банани порізати часточками і перетворити в пюре за допомогою виделки.
- Вивалюємо пюре в тісто.
- Коли все перемішали, розділимо тісто на дві частини і розкладемо їх по різних мисках.
- В першу насипаємо сухе какао.
- Плитку шоколаду покласти в мікрохвильовку, розтопити.
- Використовуємо силіконову форму. Беремо частину білого тіста і кладемо її першим шарів у форму.
- Ллємо трохи шоколаду.
- Другим шаром йде темне тісто, і його ми теж поливаємо шоколадом.
- Повторюємо описану послідовність, поки тісто не закінчиться.
- Готуємо ласощі в духовці близько години при 180 градусах.
- Коли кекс охолоне, посипте його пудрою.
Готуємо за 5 хвилин в мікрохвильовці
Дуже зручний рецепт, коли несподівано прийшли гості, і потрібно щось подати до чаю.
Компоненти рецепту:
- одне яйце;
- розпушувач тіста — 6 гр;
- один банан;
- борошно — 50 гр;
- цукор ванільний — 12 гр;
- масло вершкове — 15 гр;
- цукрова пудра — 40 гр.
Як приготувати в мікрохвильовій печі:
- Нашаткувати банан на шматочки, скласти в кухоль і пюрировать товкачиком.
- Насипати ванільний цукор і пудру, налити яйце, перемішати.
- В мікрохвильовку покласти шматок масла і розтопити. На це піде 20 секунд.
- Перекласти напіврідке масло в кухоль до решти продуктів.
- Насипати борошно, змішану з розпушувачем.
- Все ретельно вимішати і закрити кухоль з тестом в мікрохвильовці.
- Готуємо десерт 2 хвилини на високій потужності.
- Испекшийся полити кекс готовими збитими вершками або згущеним молоком.
- На все піде близько п’яти хвилин, а з брудного посуду залишиться тільки кухоль та ложка.
Сирно — банановий кекс
Вам знадобиться:
- банани — 2 шт.;
- борошно — 0,25 кг;
- цукровий пісок — 0,2 кг;
- маргарин — 0,1 кг;
- яйце — 3 шт.;
- розпушувач — 15 гр;
- сир — 0,2 кг;
- ванілін за смаком.
Спосіб приготування:
- З’єднати сирі яйця, ванілін і цукор. Подрібнити продукти з допомогою міксера.
- Маргарин розтопити в мікрохвильовій печі або на сковороді і перекласти в першу ємність.
- Знову включаємо міксер і перемішуємо масу.
- Нарізати свіжі банани кубиками і розім’яти виделкою.
- Розтираємо сир в іншому посуді виделкою.
- З’єднуємо банани і сир.
- Вміст першої чаші виливаємо в сирно-бананову масу. Ложкою перемішуємо інгредієнти.
- Засипаємо борошно разом з розпушувачем і вимішуємо тісто.
- Перекладаємо його в форму для кексу.
- Готуємо в духовці 45 хвилин.
- Подаємо пишний теплий кекс, посипане цукровою пудрою. Приємного чаювання!
На кефірі
Необхідні інгредієнти:
- сода — 12 г;
- мускатний горіх — 3 гр;
- два курячих яйця;
- екстракт ванілі — 10 гр;
- кефір — 100 мл;
- рослинне масло — 80 мл;
- цукор — 190 гр;
- банани — 3 шт.;
- борошно — 400 гр.
Як зробити кекс на кефірі:
- Порізані шматочками банани виделкою довести до стану пюре.
- Налити в нього кефір, масло, сирі яйця, додати цукор і ваніль.
- Просіяне борошно з’єднати з мускатним горіхом, сіллю і розпушувачем.
- Пересипати отриману масу до рідких інгредієнтів.
- Ложкою сформувати однорідне тісто.
- Перекласти його у форму для кексу, змазану олією.
- Духовку розігріти до 200 градусів. Випікаємо десерт 60 хвилин.
Бананові мафіни в силіконових формочках
Щоб не розрізати один кекс на кілька частин і потім збирати крихти, краще спечіть кілька маленьких мафінів.
Список продуктів:
- цукор — 130 гр;
- один банан;
- борошно першого сорту — 140 гр;
- плитка шоколаду;
- шматочок масла — 80 гр;
- розпушувач для тіста — 10 гр;
- молоко — 90 мл;
- яйце — 2 шт.
Інструкція по приготуванню:
- Розбийте яйце, перемішайте його з цукром і завантажте в блендер. Увімкніть кухонний прилад на середню потужність.
- Розтопіть масло, заздалегідь діставши його з холодильника.
- Нагрійте на газовій плиті молоко до 60 градусів.
- З’єднайте його з маслом і влийте до першої групи продуктів. Ще раз перемішайте.
- Просійте борошно в основну масу інгредієнтів.
- Порубаєте шоколадну плитку і банан на дрібні шматочки. Їх ми кидаємо в тісто.
- Силіконові формочки можете змастити маслом за бажанням.
- Заповніть їх тестом, але не до самих країв, так як під час випікання тісто ще підніметься.
- Помісіть формочки на деко і поставте його в духовку, прогріту до 180 градусів.
- Час приготування — 20 хвилин.