Ніжний, кремовий банановий коктейль – мікс користі і смаку в одному флаконі. Він подобається дорослим, його обожнюють діти і у господинь він також у фаворитах, так як готується швидко і елементарно просто. Нижче пропонуємо кілька класних рецептів коктейлів, серед яких кожний знайде собі до смаку.
Класичний банановий коктейль з молоком в блендері
Без блендера, звичайно ж, не обійтися. Саме завдяки ретельному взбиванню всі компоненти коктейлю з’єднуються воєдино, він знаходить свою фірмову кремову консистенцію і характерний смак.
Інгредієнти в розрахунку на 2 порції:
- два стиглих банана середніх розмірів;
- ванільне морозиво – 2 порції;
- охолоджене кип’ячене молоко – 1,5 склянки.
Як приготувати:
- Банановий коктейль з молоком готується безпосередньо в чаші блендера. Туди закидываются всі компоненти.
- Спочатку довільно порізаний банан, потім шматочки морозива і в завершенні – молоко.
- Все збивається близько 1 хвилини (залежно від потужності блендера).
- Так як компоненти м’які, виходить гладка одноманітна консистенція, злегка спінена на поверхні.
- Виливаємо у високу склянку. Для коктейля відмінно підійде широка соломка, але не менш смачно пити і без неї.
- Якщо коктейль туго йде через соломку (навіть широку) необхідно додати більше рідких компонентів (молока).
Молочний напій з корицею
Ще один варіант бананового коктейлю – з молоком і корицею, готується аналогічним способом, у блендері, але з додаванням зазначеної прянощі і без морозива.
Вам будуть потрібні на 1 порцію:
- 1 банан;
- 1 груша;
- сироп агави – 1 ст. л.;
- кориця – 0,5 ч. л.;
- молоко охолоджене.
Як приготувати:
- Почистити банан від шкірки і нарізати на кілька невеликих скибочок.
- Закинути їх у чашу блендера.
- Почистити від шкірки і насіння стиглу грушу, таким же чином порізати і додати до банану.
- Влити сироп, молоко, насипати корицю. Закрити чашу і приступити до приготування.
- Збивати на середніх потужностях до однорідної консистенції.
- Подавати з широкою соломкою, злегка «приправивши» поверхню коктейлю меленою корицею.
З додаванням полуниці
У літній час, коли кількість місцевих свіжих ягід і фруктів зашкалює не можна упустити момент і поласувати смачними вершковими ягідно-фруктовими напоями.
Буде потрібно на 4 порції:
- молоко – 0,2 л;
- полуниця – 200 грам;
- банан – 1 шт.;
- мед – 40 грам;
- ванільний екстракт, цукор або ванілін.
Як приготувати:
Чудовий молочний коктейль з полуницею, вітамінний «бум» готується дуже швидко, а смак – завжди розкішний.
Попередньо розміщуємо келихи в холодильну камеру.
- Нарізаємо банан (дрібно) і полуницю (навпіл).
- Додаємо мед (можна взяти цукровий сироп), ванільний цукор і молоко. Важливо додати всі компоненти відразу, підливати молоко – не найкраща ідея, так як потім воно гірше з’єднується з твердою частиною інгредієнтів.
- Збиваємо на середніх потужностях до повітряного піноподібного стану.
- На це піде не більше хвилини, але все залежить від настоянок пристрою. В даному випадку використовувався кухонний комбайн Браун Комбимакс 700.
- Ніжно рожеве смачні ласощі розливаємо в охолоджені келихи або високі склянки і п’ємо з задоволенням.
Бананово-шоколадний коктейль з молоком
Любителі шоколаду зможуть по достоїнству оцінити бананово — шоколадний коктейль з шовковистим присмаком какао.
Інгредієнти на 1 порцію:
- стиглий банан;
- легкий грецький йогурт – півсклянки;
- мигдальне молоко (можна взяти і звичайний) – півсклянки;
- какао-порошок-1 ст. ложка;
- лід або вершковий пломбір.
Як приготувати:
- Якщо потужності блендера дозволяють розколоти лід в крихту, то сміливо беріть кілька кубиків. В іншому випадку згодиться заморожений крем.
- Додаємо в чашу агрегату всі компоненти. Спочатку на низьких, а потім на середніх потужностях, доводимо все до однорідної, ніжної консистенції (з лишком вистачить 1 хвилини).
- Наливаємо у склянки або келихи і насолоджуємося чудовим смаком.
Рецепт приготування з морозивом
Список компонентів залишається таким же, як і в класичному варіанті. Це банан, молоко і морозиво. Але ви цілком можете експериментувати зі смаками, використовуючи різні види морозива.
Традиційний варіант – вершковий пломбір, однак можна взяти ванільне, шоколадне або фруктове морозиво.
Не пропустіть можливість спробувати додати в коктейль різні сиропи (карамельний, кокосовий, ягідний, апельсиновий, ванільний, шоколадний, горіховий). Словом, нехай ваша фантазія буяє.
Як зробити з персиком в блендері
З настанням сезону свіжих фруктів, саме час насолодитися ними у всіх іпостасях. Спробуйте персиковий молочно-банановий коктейль.
Все, що потрібно:
- банани;
- персики;
- молоко;
- вершковий пломбір.
Як приготувати:
- Нарізати промиті і висушені фрукти (очищені від шкірки і кісточок) довільно.
- Викласти їх в блендер, залити холодним кип’яченим молоком.
- Додати охолоджене морозиво.
- Збити до легкої кремової консистенції і утворення на поверхні повітряної піни.
- Прикрасити келих скибочкою персика. Розлити коктейль. Приємного апетиту!
Банановий коктейль з ківі, імбиром і молоком
Ну а в зимовий час, коли сезон свіжих фруктів і ягід залишився далеко позаду, а гарячих напоїв не хочеться – можна урізноманітнити дійсність холодними коктейлями. В якості компонентів використовуйте тропічні привізні плоди (наприклад, ківі), ну а джерелом вітамінного «буму» нехай буде освіжаючий і дуже корисний імбир.
Крім них ще беремо:
- банан;
- легкий йогурт 1% жирності;
- молоко.
Як приготувати:
- Імбир необхідно попередньо натерти на дуже дрібній тертці. Можна використовувати в сухому вигляді, але так буде менш смачно.
- Ківі очистити. Якщо плоди кілька нестиглі, додайте в коктейль 1 ст. л. меду, для солодощі.
- Нарізану довільно банан і всі вищесказані інгредієнти закинути в чашу блендера і збити. Буде досить півхвилини.
Насолоджуйтеся смаком і користю!