Банановий крем – 7 рецептів, як зробити смачний і ароматний крем з бананів

Банановий крем – відмінна альтернатива жирним варіантів з великою кількістю масла. Він добре просочує коржі, але і вимагає уважності і швидкості, оскільки плід схильний до потемніння.

Класичний банановий крем

Якщо ви ще жодного разу не готували крем з бананів, то починати слід, безумовно, з самого простого і традиційного рецепту.

Необхідні продукти:

  • половина пакетика ваніліну;
  • 200 грам жирної сметани;
  • дві ложки цукрової пудри;
  • два стиглих банана.

Процес приготування:

  • Для початку змішуємо сметану з цукровою пудрою і міксером все добре збиваємо, поки суміш не стане густою.
  • Банани очистити, подрібнюємо на шматочки для зручності, а потім кладемо в блендер і робимо з них пюре.
  • Змішуємо фруктову масу зі сметаною, ще раз включаємо міксер, перебиваємо і отримуємо смачний і ароматний крем.

Для бісквітного торта

Крем для бісквітного торта дозволяє отримати м’яку, ніжну і просочену випічку і при цьому за короткий проміжок часу.

Необхідні продукти:

  • дві столові ложки цукру або пудри;
  • 0,2 кг стиглих бананів;
  • ложка кукурудзяного крохмалю;
  • 0,5 літра молока або вершків;
  • дві ложки вершкового масла;
  • чотири жовтка.

Процес приготування:

  • У глибоку миску вбиваємо яєчні жовтки, засипаємо туди крохмаль і заливаємо молоко. За допомогою міксера робимо суміш однорідної консистенції.
  • Ставимо те, що вийшло на плиту, добре нагріваємо, але при цьому вміст не можна доводити до кипіння.
  • Чекаємо, коли молочна суміш охолоне, і додаємо в неї банани, які попередньо перетворили в пюре, перемішуємо і прошарок готова.

З додаванням сиру

Сирно – банановий крем – ідеальний варіант для тих, хто піклується про свою фігуру, але при цьому ніяк не може відмовитися собі в задоволенні поласувати чимось солодким.

Дивіться також:  Творожно-яблучний пиріг – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Необхідні продукти:

  • 150 мл кефіру;
  • 0,2 кг сиру;
  • ложка лимонного соку;
  • 70 грам цукрової пудри;
  • 200 грам бананів;
  • 10 грам цедри лимона.

Процес приготування:

  • Сир трохи розминаємо виделкою, заливаємо кефіром, додаємо до нього інші зазначені в списку інгредієнти. Зверніть увагу, що банани потрібно нарізати на невеликі шматочки.
  • Цю суміш викладаємо в блендер і перебиваємо, поки вона не стане однорідною.
  • Після цього прибираємо його в холодильник хоча б на 30 хвилин. Ось і все, легкий, дієтичний крем готовий. За бажанням можна посипати стружкою, какао або печивом.

Банановий крем заварний

Банановий крем заварний вважається універсальним. Він відмінно поєднується з кондитерськими виробами. Його можна вживати як самостійний десерт або просто намазувати на хліб.

Необхідні продукти:

  • дві ложки цукру;
  • 400 мілілітрів молока;
  • близько 30 грам вершкового масла;
  • ложка ваніліну;
  • три невеликих стиглих банана.

Процес приготування:

  • У каструлю покладіть нарізане на шматки масло, залийте його водою і начиніть нагрівати, але на слабкому вогні і, не даючи суміші закипіти.
  • Як тільки вміст почне закипати, відразу ж додайте ванілін і цукор, перемішуйте і тримайте на плиті, поки все не розчиниться.
  • Банани очистіть, роздушіть виделкою або руками, викладіть в каструлю, знову перемішайте і прокип’ятіть деякий час.
  • Коли крем стане густим його можна знімати, потім остуджувати і використовувати.

Зі згущеним молоком

Необхідні продукти:

  • упаковка вершкового масла;
  • два середніх банана, але обов’язково стиглих;
  • половина банки згущеного молока, приблизно 200 грам.

Процес приготування:

  • Зверніть увагу, що всі компоненти повинні бути приблизно в рівних пропорціях, тобто всього за 200 грам. Якщо на виході крему потрібно більше, то рівнозначно збільшуйте кількість інгредієнтів.
  • Банани очистити, розминаємо виделкою до утворення пюре.
  • Масло знадобиться не холодну, злегка розм’якшене. Про це краще заздалегідь подбати. Його збиваємо міксером або блендером і, не вимикаючи прилад, додаємо до нього спочатку згущене молоко, а потім і банани. Доводимо до однорідності і крем готовий.
Дивіться також:  Торт з кіндерів – 7 рецептів приготування своїми руками

Крем з бананів зі сметаною

Сметанно-банановий крем виходить дуже ситним, але при цьому легким. Інгредієнти для нього потрібні тільки найпростіші, але смак виходить дуже насичений, хоча для цього доведеться витратити достатньо часу.

Необхідні продукти:

  • 300 грам стиглих бананів;
  • близько 400 грам сметани, обов’язково жирної;
  • дві ложки лимонного соку;
  • 150 грам цукрової пудри.

Процес приготування:

  • Сметану покласти в марлю, зверху зав’язуємо, так щоб утворилося щось на кшталт мішечка, підвішуємо і ставимо під нього миску, щоб стікала рідина. Залишаємо на ніч або орієнтовно на 8-10 годин.
  • Фрукти очищаємо, розминаємо руками або виделкою, заливаємо пюре лимонним соком і присипаємо пудрою, перемішуємо.
  • Коли пройде відведений час для сметани, з’єднайте її з бананами і добре збийте міксером.
  • Залиште хоча б на годину для охолодження, бажано прибрати в холодильник, щоб сметана не зіпсувалася і крем був готовий до використання. Але перед цим його потрібно ще раз збити.

Смачна прошарок з шоколадом

Необхідні продукти:

  • трохи більше 100 грам молочного шоколаду;
  • половинка лимона або апельсина;
  • три невеликих стиглих банана;
  • близько трьох ложок цукру;
  • дві ложки какао.

Процес приготування:

  • Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматочки або просто розламуємо, а потім виделкою або блендером робимо пюре з фруктів.
  • Віджимаємо сік з половини апельсина або лимона, з’єднуємо його з банановим пюре.
  • Додаємо туди ж трохи цукру, за бажанням кількість можна регулювати на свій смак. Кладемо какао і вливаємо буквально 50 мілілітрів води.
  • Отриману суміш відправляємо на плиту і чекаємо, коли піде процес кипіння.
  • Шоколад ділимо на кубики, кладемо до решти складових і помішуємо, поки він повністю не розчиниться.
  • Після цього прошарок знімаємо з вогню, залишаємо на деякий час, щоб вона охолола, можна прибрати в холодильник на півгодини і далі використовувати за призначенням.
Дивіться також:  Страви з гарбуза – 20 рецептів швидких і смачних!
Прокрутка до верху