Банановий крем – відмінна альтернатива жирним варіантів з великою кількістю масла. Він добре просочує коржі, але і вимагає уважності і швидкості, оскільки плід схильний до потемніння.
Класичний банановий крем
Якщо ви ще жодного разу не готували крем з бананів, то починати слід, безумовно, з самого простого і традиційного рецепту.
Необхідні продукти:
- половина пакетика ваніліну;
- 200 грам жирної сметани;
- дві ложки цукрової пудри;
- два стиглих банана.
Процес приготування:
- Для початку змішуємо сметану з цукровою пудрою і міксером все добре збиваємо, поки суміш не стане густою.
- Банани очистити, подрібнюємо на шматочки для зручності, а потім кладемо в блендер і робимо з них пюре.
- Змішуємо фруктову масу зі сметаною, ще раз включаємо міксер, перебиваємо і отримуємо смачний і ароматний крем.
Для бісквітного торта
Крем для бісквітного торта дозволяє отримати м’яку, ніжну і просочену випічку і при цьому за короткий проміжок часу.
Необхідні продукти:
- дві столові ложки цукру або пудри;
- 0,2 кг стиглих бананів;
- ложка кукурудзяного крохмалю;
- 0,5 літра молока або вершків;
- дві ложки вершкового масла;
- чотири жовтка.
Процес приготування:
- У глибоку миску вбиваємо яєчні жовтки, засипаємо туди крохмаль і заливаємо молоко. За допомогою міксера робимо суміш однорідної консистенції.
- Ставимо те, що вийшло на плиту, добре нагріваємо, але при цьому вміст не можна доводити до кипіння.
- Чекаємо, коли молочна суміш охолоне, і додаємо в неї банани, які попередньо перетворили в пюре, перемішуємо і прошарок готова.
З додаванням сиру
Сирно – банановий крем – ідеальний варіант для тих, хто піклується про свою фігуру, але при цьому ніяк не може відмовитися собі в задоволенні поласувати чимось солодким.
Необхідні продукти:
- 150 мл кефіру;
- 0,2 кг сиру;
- ложка лимонного соку;
- 70 грам цукрової пудри;
- 200 грам бананів;
- 10 грам цедри лимона.
Процес приготування:
- Сир трохи розминаємо виделкою, заливаємо кефіром, додаємо до нього інші зазначені в списку інгредієнти. Зверніть увагу, що банани потрібно нарізати на невеликі шматочки.
- Цю суміш викладаємо в блендер і перебиваємо, поки вона не стане однорідною.
- Після цього прибираємо його в холодильник хоча б на 30 хвилин. Ось і все, легкий, дієтичний крем готовий. За бажанням можна посипати стружкою, какао або печивом.
Банановий крем заварний
Банановий крем заварний вважається універсальним. Він відмінно поєднується з кондитерськими виробами. Його можна вживати як самостійний десерт або просто намазувати на хліб.
Необхідні продукти:
- дві ложки цукру;
- 400 мілілітрів молока;
- близько 30 грам вершкового масла;
- ложка ваніліну;
- три невеликих стиглих банана.
Процес приготування:
- У каструлю покладіть нарізане на шматки масло, залийте його водою і начиніть нагрівати, але на слабкому вогні і, не даючи суміші закипіти.
- Як тільки вміст почне закипати, відразу ж додайте ванілін і цукор, перемішуйте і тримайте на плиті, поки все не розчиниться.
- Банани очистіть, роздушіть виделкою або руками, викладіть в каструлю, знову перемішайте і прокип’ятіть деякий час.
- Коли крем стане густим його можна знімати, потім остуджувати і використовувати.
Зі згущеним молоком
Необхідні продукти:
- упаковка вершкового масла;
- два середніх банана, але обов’язково стиглих;
- половина банки згущеного молока, приблизно 200 грам.
Процес приготування:
- Зверніть увагу, що всі компоненти повинні бути приблизно в рівних пропорціях, тобто всього за 200 грам. Якщо на виході крему потрібно більше, то рівнозначно збільшуйте кількість інгредієнтів.
- Банани очистити, розминаємо виделкою до утворення пюре.
- Масло знадобиться не холодну, злегка розм’якшене. Про це краще заздалегідь подбати. Його збиваємо міксером або блендером і, не вимикаючи прилад, додаємо до нього спочатку згущене молоко, а потім і банани. Доводимо до однорідності і крем готовий.
Крем з бананів зі сметаною
Сметанно-банановий крем виходить дуже ситним, але при цьому легким. Інгредієнти для нього потрібні тільки найпростіші, але смак виходить дуже насичений, хоча для цього доведеться витратити достатньо часу.
Необхідні продукти:
- 300 грам стиглих бананів;
- близько 400 грам сметани, обов’язково жирної;
- дві ложки лимонного соку;
- 150 грам цукрової пудри.
Процес приготування:
- Сметану покласти в марлю, зверху зав’язуємо, так щоб утворилося щось на кшталт мішечка, підвішуємо і ставимо під нього миску, щоб стікала рідина. Залишаємо на ніч або орієнтовно на 8-10 годин.
- Фрукти очищаємо, розминаємо руками або виделкою, заливаємо пюре лимонним соком і присипаємо пудрою, перемішуємо.
- Коли пройде відведений час для сметани, з’єднайте її з бананами і добре збийте міксером.
- Залиште хоча б на годину для охолодження, бажано прибрати в холодильник, щоб сметана не зіпсувалася і крем був готовий до використання. Але перед цим його потрібно ще раз збити.
Смачна прошарок з шоколадом
Необхідні продукти:
- трохи більше 100 грам молочного шоколаду;
- половинка лимона або апельсина;
- три невеликих стиглих банана;
- близько трьох ложок цукру;
- дві ложки какао.
Процес приготування:
- Банани очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматочки або просто розламуємо, а потім виделкою або блендером робимо пюре з фруктів.
- Віджимаємо сік з половини апельсина або лимона, з’єднуємо його з банановим пюре.
- Додаємо туди ж трохи цукру, за бажанням кількість можна регулювати на свій смак. Кладемо какао і вливаємо буквально 50 мілілітрів води.
- Отриману суміш відправляємо на плиту і чекаємо, коли піде процес кипіння.
- Шоколад ділимо на кубики, кладемо до решти складових і помішуємо, поки він повністю не розчиниться.
- Після цього прошарок знімаємо з вогню, залишаємо на деякий час, щоб вона охолола, можна прибрати в холодильник на півгодини і далі використовувати за призначенням.