Щоб приготувати банановий пиріг, не треба витрачати багато часу. Випічка виходить апетитною і красивою, з неповторним екзотичним ароматом.
Класичний банановий пиріг в духовці
Щоб ласощі вийшло солодким і пишним, фрукт відразу поміщають в тісто.
Тому слід вибирати тільки стиглі плоди.
Інгредієнти:
- розпушувач – 1 ч. ложка;
- маргарин – 200 г;
- яйце – 2 шт.;
- цукор – 180 г;
- борошно – 250 г;
- банан – 3 шт.
Приготування:
- Поламати очищені плоди. Помістити в ємність.
- Присипати цукром і розім’яти за допомогою виделки. Кристали повинні повністю розчинитися.
- Помістити маргарин, який вже повинен бути м’яким, і розім’яти.
- Влити яйця, збити, насипати розпушувач. Присипати борошном і розмішати.
- Помістити у форму.
- Прогріти духову піч. Температура потрібно 180ºС. Запікати півгодини.
Як приготувати в мультиварці?
Для бананового пирога в мультиварці вибирайте тверді плоди. Тоді шматочки будуть відчуватися в готовому ласощі, від чого його смакові якості виявляться на висоті.
Інгредієнти:
- цукор – 190 г;
- вершкове масло – 15 г;
- яйце – 4 шт.;
- борошно – 150 г;
- банан – 4 шт.;
- пудра – 1 ст. ложка цукрової;
- розпушувач – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Взяти чашу від приладу і протерти олією.
- Плоди нарізати кружечками. Товщини достатньо в два сантиметри, дрібніше не потрібно.
- Збити яйця, засипати цукор і збити. Маса повинна збільшитися в два рази.
- Засипати борошно і додати розпушувач. Збити знову.
- Перелити в миску і розкласти банани.
- Включити режим «Випічка», таймер виставити на 2/3 години.
- Дістати. Остудити. Присипати пудрою.
Шоколадно-банановий пиріг
Велику роль відіграє ступінь зрілості бананів. Смачний десерт вийде тільки з добрих плодів, які легко вибрати. Понюхайте банан через шкірку.
Якщо плід нічим не пахне, значить брати його не варто — він буде «мильним» і без смаку. Якщо відчуєте аромат, значить банан порадує вас смаком і насолодою.
Інгредієнти:
- цукор – 410 г;
- банан – стакан розім’ятої м’якоті;
- вершкове масло – 13 г;
- борошно – 240 г;
- какао – 80 г;
- ванілін – 1,5 ч. ложки;
- розпушувач – 1,5 ч. ложки;
- молоко – 110 мл;
- сіль – 0,5 ч. ложки;
- вода – 230 мл теплої;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Виставити в духовій шафі режим на 180 градусів. Промазати форму.
- В бананову м’якоть влити яйця і залити водою з молоком. Влити розтоплене масло, присипати ваніліном і збити.
- Цукор насипати борошно, додати розпушувач, какао і присолити. Перемішати.
- Змішати дві маси і збити.
- Перелити у форму. Запікати півгодини.
Рецепт на швидку руку
У вихідний день хочеться і відпочити, і порадувати сім’ю смачною випічкою. Використовуючи цей рецепт, не доведеться витрачати багато часу на приготування. Тісто замішується моментально, а випічка виходить вище всяких похвал.
Інгредієнти:
- молоко – 110 мл теплого;
- сода – 0,5 ч. ложки гашеного;
- вершкове масло – 85 м;
- цукор – 180 г;
- банан – 3 шт.;
- масло;
- борошно – скільки візьме;
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Витягти м’якоть з банана. Розім’яти. Повинна вийти каша.
- Додати масло, яке знадобиться розм’якшеним. Влити яйця, насипати цукор і все збити.
- Залити молоком, насипати борошно і додати соду. І знову все, звичайно, збити.
- Промазати маслом форму. Залити тісто.
- Прибрати заготовку в духову шафу, в якому вже температура 200 градусів.
Запікати потрібно лише півгодини.
Готуємо на молоці
Якщо ви ласун, то цей варіант буде для вас незамінним.
Завдяки молоку випічка вийде легшим і ніжніше.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 85 м;
- сода – 0,5 ч. ложки гашеного;
- банан – 3 шт.;
- молоко – 90 мл;
- яйце – 3 шт.;
- борошно – 230 г;
- цукор – 220 р.
Приготування:
- Розім’яти м’якоть плодів, використовуючи вилку.
- Додати масло. Воно має бути м’яким і для цього слід потримати його в теплі пару годин.
- Влити яйця, додати цукор і збити.
- Насипати борошно, додати соду, залити молоком і збити.
- Перемістити у форму і запікати при 200 градусах.
По часу на весь процес потрібно півгодини.
Пишна випічка на кефірі
Чудова варіація. Ласощі виходить ніжним, з щільними шматочками запечених бананів.
Інгредієнти:
- цукор – 170 г;
- банан – 2 плоду;
- сіль;
- кефір – 500 мл;
- сода – 0,2 ч. ложки;
- вершкове масло – 1 ст. ложка;
- ванільний цукор – 10 г;
- манка – 340 р.
Приготування:
- Залити цукровий пісок кефіром. Додати ванільний цукор, присолити і збити.
- У манку помістити соду і відправити складу в кефірну масу. Повторити перемішування.
- Нарізати бананову м’якоть. Потрібні кружечки, товщина яких складе два сантиметри.
- Промазати маслом форму і залити частину тіста.
- Розкласти приблизно половину бананових кружечків, залити тестом, поверх якого розподілити залишки фрукта.
- Запікати в духовій шафі. Режим 180 градусів, потрібно 2/3 години.
Сирно-банановий пиріг
Корисна і поживна випічка. Відмінний варіант для тих, хто дотримується здорового способу життя.
Інгредієнти:
- банан – 3 шт.;
- борошно – 300 г;
- сир – 450 г;
- цукор – 280 м;
- яйце – 2 шт.;
- вершкове масло – 210 г розм’якшеного;
- манка – 4 ст. ложки;
- сода – 1 ч. ложка гашеної.
Приготування:
- Засипати цукровим піском масло (використовувати півсклянки цукру).
- Розтерти склад, присипати борошном і додати соду. Замісити — вийде густа маса.
- Помістити її в пакет і заховати в холодильник.
- Цукор, що залишився залити яйцями, закинути сюди ж сир і збити. Насипати манку і перемішати.
- Нарізати бананову м’якоть.
- Взяти форму. Розмістити тісто. Помістити зверху бананові шматочки і залити сирною масою.
- Відправити в духову шафу, який повинен бути прогрітий до 180 градусів.
- Запікати півгодини. Ласощі смачно вживати не тільки охолодженим, але і відразу, гарячим.
З додаванням яблук
Завдяки бананам випічка виходить вологим з екзотичним ароматом, а яблука подарують їй ніжну кислинку. Цю випічку можна готувати цілий рік.
Інгредієнти:
- борошно – 230 г;
- сіль;
- яйце – 2 шт.;
- рослинне масло – 2 ч. ложки;
- цукор – 190 г;
- яблуко – 2 шт.;
- сметана – 200 мл;
- розпушувач – 0,5 ч. ложки;
- банан – 2 шт.
Приготування:
- Промазати маслом форму і поставити на розігрів духова шафа. Режим знадобиться 200 градусів.
- Зрізати шкірку з яблук. Нарізати. Банани подрібнити.
- Бананові кружечки помістити у форму, накрити яблучними часточками.
- Залити яйцями цукровий пісок і збити. Кристали повинні повністю розчинитися.
- Залити сметаною, додати соду, засипати борошном і присолити. Все збити.
- Залити фрукти готовим складом і запікати 2/3 години.
Святкове частування з ананасом
Цей десерт здатний порадувати гостей у святковий день. Він виходить оригінальним на смак і ароматним, завдяки додаванню прянощів.
Інгредієнти:
- банан – 2 шт.;
- ананасовий сироп – 75 мл;
- ананас – 400 г консервованих;
- рослинна олія – 150 мл;
- борошно – 250 г;
- яйце – 2 шт.;
- розпушувач – 2 ч. ложки;
- кокосова стружка – 45 г;
- кориця – 0,5 ч. ложки;
- цукор – 100 г;
- імбир – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Промазати маслом спеціальну форму.
- Розім’яти бананову м’якоть, для цього скориставшись виделкою.
- Цукор засипати борошном, додати розпушувач і насипати імбир з корицею.
- У рослинне масло влити яйця з сиропом, помістити бананове пюре і додати ананасові кубики. Засипати кокосову стружку, насипати суху суміш і замісити.
- Перелити масу в форму і запікати годину. Режим духовий печі використовувати 180ºС.
Смачний десерт зі згущеним молоком
Якщо хочете повністю розкрити смакові нотки такого десерту, то вживайте його в теплому вигляді.
Інгредієнти:
- банан – 5 шт.;
- сіль;
- борошно – 230 г;
- вершкове масло – 75 г;
- згущене молоко – 250 г;
- розпушувач – 10 г;
- сметана – 2 ст. ложки;
- цукор – 7 ст. ложок;
- яйце – 3 шт.;
- ванілін.
Приготування:
- В цукор влити яйця, присипати ваніліном, залити сметаною і збити.
- Присолити. Перемішати.
- Масло розтопити, остудити, залити в суміш. Всипати борошно.
- Додати розпушувач і збити.
- Нарізати бананову м’якоть.
- Перелити частину тіста у форму і залити згущеним молоком. Поверх неї розмістити бананові кружечки і залити тестом.
- Запікати при 180 градусах. Потрібно півгодини.
Поради
- З-за великого вмісту крохмалю, банани мають властивість темніти. Тому нарізати їх необхідно безпосередньо перед додаванням в тісто.
- Смачно пиріг посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Щоб вона добре прилипла, покрийте поверхню сиропом, приготованим з цукру. Також можна використовувати рідкий мед.
- Щоб при контакті з повітрям нарізані бананові шматочки не потемніли, збризніть їх лимонним соком. Якщо вдома не знайшлося лимона, то допоможе лимонна кислота, яку попередньо необхідно розвести водою.