Банановий пиріг — 10 рецептів приготування швидко і смачно!

Щоб приготувати банановий пиріг, не треба витрачати багато часу. Випічка виходить апетитною і красивою, з неповторним екзотичним ароматом.

Класичний банановий пиріг в духовці

Щоб ласощі вийшло солодким і пишним, фрукт відразу поміщають в тісто.

Тому слід вибирати тільки стиглі плоди.

Інгредієнти:

  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • маргарин – 200 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 180 г;
  • борошно – 250 г;
  • банан – 3 шт.

Приготування:

  • Поламати очищені плоди. Помістити в ємність.
  • Присипати цукром і розім’яти за допомогою виделки. Кристали повинні повністю розчинитися.
  • Помістити маргарин, який вже повинен бути м’яким, і розім’яти.
  • Влити яйця, збити, насипати розпушувач. Присипати борошном і розмішати.
  • Помістити у форму.
  • Прогріти духову піч. Температура потрібно 180ºС. Запікати півгодини.

Як приготувати в мультиварці?

Для бананового пирога в мультиварці вибирайте тверді плоди. Тоді шматочки будуть відчуватися в готовому ласощі, від чого його смакові якості виявляться на висоті.

Інгредієнти:

  • цукор – 190 г;
  • вершкове масло – 15 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • борошно – 150 г;
  • банан – 4 шт.;
  • пудра – 1 ст. ложка цукрової;
  • розпушувач – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Взяти чашу від приладу і протерти олією.
  • Плоди нарізати кружечками. Товщини достатньо в два сантиметри, дрібніше не потрібно.
  • Збити яйця, засипати цукор і збити. Маса повинна збільшитися в два рази.
  • Засипати борошно і додати розпушувач. Збити знову.
  • Перелити в миску і розкласти банани.
  • Включити режим «Випічка», таймер виставити на 2/3 години.
  • Дістати. Остудити. Присипати пудрою.

Шоколадно-банановий пиріг

Велику роль відіграє ступінь зрілості бананів. Смачний десерт вийде тільки з добрих плодів, які легко вибрати. Понюхайте банан через шкірку.

Якщо плід нічим не пахне, значить брати його не варто — він буде «мильним» і без смаку. Якщо відчуєте аромат, значить банан порадує вас смаком і насолодою.

Інгредієнти:

  • цукор – 410 г;
  • банан – стакан розім’ятої м’якоті;
  • вершкове масло – 13 г;
  • борошно – 240 г;
  • какао – 80 г;
  • ванілін – 1,5 ч. ложки;
  • розпушувач – 1,5 ч. ложки;
  • молоко – 110 мл;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • вода – 230 мл теплої;
  • яйце – 2 шт.
Дивіться також:  Сніданки — 18 рецептів приготування: швидко і корисно!

Приготування:

  • Виставити в духовій шафі режим на 180 градусів. Промазати форму.
  • В бананову м’якоть влити яйця і залити водою з молоком. Влити розтоплене масло, присипати ваніліном і збити.
  • Цукор насипати борошно, додати розпушувач, какао і присолити. Перемішати.
  • Змішати дві маси і збити.
  • Перелити у форму. Запікати півгодини.

Рецепт на швидку руку

У вихідний день хочеться і відпочити, і порадувати сім’ю смачною випічкою. Використовуючи цей рецепт, не доведеться витрачати багато часу на приготування. Тісто замішується моментально, а випічка виходить вище всяких похвал.

Інгредієнти:

  • молоко – 110 мл теплого;
  • сода – 0,5 ч. ложки гашеного;
  • вершкове масло – 85 м;
  • цукор – 180 г;
  • банан – 3 шт.;
  • масло;
  • борошно – скільки візьме;
  • яйце – 2 шт.

Приготування:

  • Витягти м’якоть з банана. Розім’яти. Повинна вийти каша.
  • Додати масло, яке знадобиться розм’якшеним. Влити яйця, насипати цукор і все збити.
  • Залити молоком, насипати борошно і додати соду. І знову все, звичайно, збити.
  • Промазати маслом форму. Залити тісто.
  • Прибрати заготовку в духову шафу, в якому вже температура 200 градусів.

Запікати потрібно лише півгодини.

Готуємо на молоці

Якщо ви ласун, то цей варіант буде для вас незамінним.

Завдяки молоку випічка вийде легшим і ніжніше.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 85 м;
  • сода – 0,5 ч. ложки гашеного;
  • банан – 3 шт.;
  • молоко – 90 мл;
  • яйце – 3 шт.;
  • борошно – 230 г;
  • цукор – 220 р.

Приготування:

  • Розім’яти м’якоть плодів, використовуючи вилку.
  • Додати масло. Воно має бути м’яким і для цього слід потримати його в теплі пару годин.
  • Влити яйця, додати цукор і збити.
  • Насипати борошно, додати соду, залити молоком і збити.
  • Перемістити у форму і запікати при 200 градусах.

По часу на весь процес потрібно півгодини.

Пишна випічка на кефірі

Чудова варіація. Ласощі виходить ніжним, з щільними шматочками запечених бананів.

Інгредієнти:

  • цукор – 170 г;
  • банан – 2 плоду;
  • сіль;
  • кефір – 500 мл;
  • сода – 0,2 ч. ложки;
  • вершкове масло – 1 ст. ложка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • манка – 340 р.
Дивіться також:  Тісто на кефірі для пирога – 6 рецептів приготування

Приготування:

  • Залити цукровий пісок кефіром. Додати ванільний цукор, присолити і збити.
  • У манку помістити соду і відправити складу в кефірну масу. Повторити перемішування.
  • Нарізати бананову м’якоть. Потрібні кружечки, товщина яких складе два сантиметри.
  • Промазати маслом форму і залити частину тіста.
  • Розкласти приблизно половину бананових кружечків, залити тестом, поверх якого розподілити залишки фрукта.
  • Запікати в духовій шафі. Режим 180 градусів, потрібно 2/3 години.

Сирно-банановий пиріг

Корисна і поживна випічка. Відмінний варіант для тих, хто дотримується здорового способу життя.

Інгредієнти:

  • банан – 3 шт.;
  • борошно – 300 г;
  • сир – 450 г;
  • цукор – 280 м;
  • яйце – 2 шт.;
  • вершкове масло – 210 г розм’якшеного;
  • манка – 4 ст. ложки;
  • сода – 1 ч. ложка гашеної.

Приготування:

  • Засипати цукровим піском масло (використовувати півсклянки цукру).
  • Розтерти склад, присипати борошном і додати соду. Замісити — вийде густа маса.
  • Помістити її в пакет і заховати в холодильник.
  • Цукор, що залишився залити яйцями, закинути сюди ж сир і збити. Насипати манку і перемішати.
  • Нарізати бананову м’якоть.
  • Взяти форму. Розмістити тісто. Помістити зверху бананові шматочки і залити сирною масою.
  • Відправити в духову шафу, який повинен бути прогрітий до 180 градусів.
  • Запікати півгодини. Ласощі смачно вживати не тільки охолодженим, але і відразу, гарячим.

З додаванням яблук

Завдяки бананам випічка виходить вологим з екзотичним ароматом, а яблука подарують їй ніжну кислинку. Цю випічку можна готувати цілий рік.

Інгредієнти:

  • борошно – 230 г;
  • сіль;
  • яйце – 2 шт.;
  • рослинне масло – 2 ч. ложки;
  • цукор – 190 г;
  • яблуко – 2 шт.;
  • сметана – 200 мл;
  • розпушувач – 0,5 ч. ложки;
  • банан – 2 шт.

Приготування:

  • Промазати маслом форму і поставити на розігрів духова шафа. Режим знадобиться 200 градусів.
  • Зрізати шкірку з яблук. Нарізати. Банани подрібнити.
  • Бананові кружечки помістити у форму, накрити яблучними часточками.
  • Залити яйцями цукровий пісок і збити. Кристали повинні повністю розчинитися.
  • Залити сметаною, додати соду, засипати борошном і присолити. Все збити.
  • Залити фрукти готовим складом і запікати 2/3 години.
Дивіться також:  Тісто для смажених пиріжків – 6 рецептів

Святкове частування з ананасом

Цей десерт здатний порадувати гостей у святковий день. Він виходить оригінальним на смак і ароматним, завдяки додаванню прянощів.

Інгредієнти:

  • банан – 2 шт.;
  • ананасовий сироп – 75 мл;
  • ананас – 400 г консервованих;
  • рослинна олія – 150 мл;
  • борошно – 250 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • кокосова стружка – 45 г;
  • кориця – 0,5 ч. ложки;
  • цукор – 100 г;
  • імбир – 0,5 ч. ложки.

Приготування:

  • Промазати маслом спеціальну форму.
  • Розім’яти бананову м’якоть, для цього скориставшись виделкою.
  • Цукор засипати борошном, додати розпушувач і насипати імбир з корицею.
  • У рослинне масло влити яйця з сиропом, помістити бананове пюре і додати ананасові кубики. Засипати кокосову стружку, насипати суху суміш і замісити.
  • Перелити масу в форму і запікати годину. Режим духовий печі використовувати 180ºС.

Смачний десерт зі згущеним молоком

Якщо хочете повністю розкрити смакові нотки такого десерту, то вживайте його в теплому вигляді.

Інгредієнти:

  • банан – 5 шт.;
  • сіль;
  • борошно – 230 г;
  • вершкове масло – 75 г;
  • згущене молоко – 250 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • цукор – 7 ст. ложок;
  • яйце – 3 шт.;
  • ванілін.

Приготування:

  • В цукор влити яйця, присипати ваніліном, залити сметаною і збити.
  • Присолити. Перемішати.
  • Масло розтопити, остудити, залити в суміш. Всипати борошно.
  • Додати розпушувач і збити.
  • Нарізати бананову м’якоть.
  • Перелити частину тіста у форму і залити згущеним молоком. Поверх неї розмістити бананові кружечки і залити тестом.
  • Запікати при 180 градусах. Потрібно півгодини.

Поради

  • З-за великого вмісту крохмалю, банани мають властивість темніти. Тому нарізати їх необхідно безпосередньо перед додаванням в тісто.
  • Смачно пиріг посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Щоб вона добре прилипла, покрийте поверхню сиропом, приготованим з цукру. Також можна використовувати рідкий мед.
  • Щоб при контакті з повітрям нарізані бананові шматочки не потемніли, збризніть їх лимонним соком. Якщо вдома не знайшлося лимона, то допоможе лимонна кислота, яку попередньо необхідно розвести водою.
Прокрутка до верху