Банановий пиріг в мультиварці – 7 рецептів смачного пирога

Банановий пиріг в мультиварці – апетитний десерт з відмінним смаком, який легко і швидко можна приготувати, скориставшись сучасним кухонним приладом. Завдяки різноманітним рецептами смачною і ароматною випічкою можна побалувати себе і близьких навіть в період посту або під час дієти.

Стандартний рецепт бананового пирога на швидку руку

Відмінне ласощі, що по достоїнству оцінять маленькі члени сім’ї, готується з наступних продуктів:

  • шматочок масла;
  • 2 яйця;
  • 400 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • пакетик розпушувача;
  • 2 банана;
  • 100 мл молока;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  • Борошно змішується з розпушувачем і дрібкою солі.
  • Банани розминаються за допомогою виделки.
  • Масло розтоплюється і вливається в ємність з бананами, куди містяться цукор, яйця і молоко.
  • Вміст двох мисок змішується.
  • Однорідне тісто виливається в попередньо змащену вершковим маслом чашу мультиварки, де випікається десерт в режимі «Випічка» протягом 60 хвилин.

Варіант для тих, хто постить

І в піст можна харчуватися смачно.

Достатньо підготувати:

  • 3 банана;
  • 150 г цукру;
  • 50 г манної крупи;
  • пакетик розпушувача;
  • стопку соняшникової олії;
  • 150 мл води;
  • 100 г борошна;
  • щіпку солі.

Щоб приготувати пісний банановий пиріг:

  • В одній мисці змішують сухі компоненти (борошно, розпушувач, сіль, третя частина цукру, манка), в іншій – вода і масло.
  • Вміст двох ємностей перемішується.
  • Цукор, що залишився розтоплюється на сковороді.
  • У підготовлену чашу мультиварки виливається цукор, на який кладуть кружальця банана, після чого все заливається тестом.
  • Випікання здійснюється в аналогічному режимі протягом 60 хвилин.

Низькокалорійний десерт на швидку руку

Щоб насолодитися ароматним борошняним виробом з невеликою кількістю калорій, необов’язково йти в кондитерський відділ магазину, достатньо взяти:

  • 3 банана;
  • 150 г борошна;
  • стільки ж цукру;
  • яйце;
  • 3 г соди, гашеного оцтом;
  • ½ Стопки соняшникової олії;
  • сіль і ванілін.
Дивіться також:  Бездріжджове тісто для пиріжків – 8 рецептів

Етапи створення полягають у наступному:

  • Банани ошкурювати і розминаються виделкою.
  • Яйце збивається з цукровим піском.
  • З підготовлених бананів, яєчно-цукрової суміші, борошна, солі, олії, ваніліну і соди замішують тісто без грудочок.
  • Борошняна маса виливається в заздалегідь підготовлену чашу, яка встановлюється в кухонний прилад.
  • Випікається виріб 60 хвилин на відповідному режимі.

Шоколадно-банановий пиріг в мультиварці

Поєднання шоколаду та бананів надає пирога особливої апетитності і ароматності.

Для виконання простого рецепту необхідні:

  • 400 г цукру;
  • аналогічну кількість борошна;
  • 50 г какао-порошку;
  • 10 г соди;
  • щіпка лимонної кислоти;
  • 2 яйця;
  • 3 банана;
  • 200 мл води;
  • 100 мл молока;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • шоколадна глазур;
  • щіпка солі.

Щоб подати до чаю смачну випічку:

  • У глибокий посуд борошно просіюється, в яку викладаються всі сипучі складові продуктового набору – цукор, сода, лимонна кислота, сіль.
  • В іншій ємності віночком злегка збиваються яйця, які змішуються з молоком, водою, олією і заздалегідь підготовленим банановим пюре.
  • Рідка суміш вливається в ємність з борошном, після чого замішується тісто, що і виливається в чашу.
  • Випічка буде готова через 85 хвилин приготування на відповідній програмі.
  • Для приготування глазурі в каструлю поміщаються 80 мл молока і по 30 г какао, цукру.
  • Вміст проварюється кілька хвилин і змішується з шматочком розм’якшеного вершкового масла.
  • Після охолодження пиріг покривається глазур’ю і подається до столу.

З додаванням яблук

Пиріг з бананами і яблуками – прекрасна варіація класичної шарлотки, яка готується з:

  • 180 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 4 яєць;
  • 5 яблук;
  • 1 банана;
  • 10 г вершкового масла;
  • такої ж кількості панірувальних сухарів.

Спосіб приготування:

  • Яйця і цукор збиваються за допомогою міксера до стійкої піни.
  • В яєчну масу борошно просіюється.
  • Тісто вимішується до однорідності.
  • Яблука і банани очищаються, після чого нарізати кубиками, які викладаються в тісто.
  • Чаша змащується маслом і обсипається сухарями.
  • У підготовлену чашу виливається тісто.
  • Випікається виріб 50 хвилин на програмі «Випічка».
Дивіться також:  9 рецептів шоколаду в домашніх умовах

Соковите ласощі з мигдалем

Оригінальний рецепт, виконати який під силу навіть початківцю кулінару.

Для приготування потрібні такі складові:

  • борошно – 120 г;
  • мигдаль – 80 г;
  • масло вершкове – 100 г;
  • цукор коричневий – стільки ж;
  • сметана – 50 мл;
  • розпушувач – ½ пакетика;
  • яйця – 2 шт.;
  • мед – 120 мл;
  • банани – 3 шт.;
  • щіпка солі.

Етапи створення полягають у виконанні наступних дій:

  • Мигдаль залити окропом, через 5 хвилин він очищається, підсушується в духовці і перемелюється за допомогою блендера.
  • За допомогою міксера збивається розм’якшене масло з яйцями і сметаною.
  • У збиту масу викладаються мигдаль і пюрированные банани.
  • Далі вводиться борошно і замішують тісто до консистенції густої сметани.
  • Після випікання пирога в режимі «Випічка» на протязі 50 хвилин гаряче виріб, витягнуте за допомогою форми для приготування на пару, поливається медом.

Рецепт на основі бісквіта

Якщо при замісі тесту для бісквіта додати банани, то вийде дуже ароматний і ніжний банановий пиріг.

Необхідно підготувати:

  • 180 г борошна;
  • 200 г цукру;
  • 5 яєць;
  • пакетик розпушувача;
  • 5 г кориці;
  • 3 банана.

Готується десерт наступним чином:

  • За допомогою міксера добре збиваються яйця з цукром.
  • З бананів готується пюре однорідної консистенції.
  • В яєчну масу борошно просіюється, викладаються пюре, кориця і розпушувач.
  • Тісто ретельно вимішується і вливається в змащену вершковим маслом чашу мультиварки.
  • Випікається десерт 60 хвилин в режимі «Випічка».

Таким чином, банановий пиріг – це простий у виконанні десерт, смак якого не зможе залишити байдужим любителів солодкого.

Прокрутка до верху