Банановий пудинг – 7 рецептів приготування в мультиварці, в духовці і мікрохвильовій печі

Десерт, званий пудингом, «прийшов» до нас з Англії. Англійці вважають його не тільки своїм національним блюдом, але і головним різдвяним ласощами. В його приготуванні обов’язково використовують молоко і будь-які фрукти, а в результаті виходить надзвичайно ніжна і смачна страва. І сьогоднішній наш герой – банановий пудинг, вже одна назва якого викликає апетит і бажання скоріше варити каву.

Банановий пудинг з манкою в духовці

Тим, хто турбується про стрункості фігури, але при цьому обожнює домашню випічку, пропонуємо рецепт бананового пудингу.

У такому десерті немає ні масла, ні борошна, ні цукру.

Інгредієнти:

  • чотири банана;
  • 180 мл молока (нежирного);
  • 110 г манної крупи;
  • два великих яйця.

Алгоритм приготування:

  • Фрукти чистимо від шкірки і нарізаємо довільно. Розподіляємо у формі, змащеній олією.
  • В чаші блендера з’єднуємо яйця і свіже молоко. Збиваємо. Після, засипаємо манку і замішуємо тісто.
  • Отриману масу виливаємо поверх бананів і відправляємо в піч на три чверті години (температура – 180 °С).

Готуємо в мультиварці

Пудинг – це приголомшливо смачний і повітряний десерт, який однаково подобається як дорослим, так і малюкам. Через трохи незвичного для нашого вуха назви, здається, що це заморське ласощі важко готувати, однак це найглибша помилка! Навіть в мультиварці банановий пудинг виходить чудовим.

Інгредієнти:

  • два банана;
  • чотири ложки вершкового масла;
  • три ложки піску;
  • дві ложки манної крупи;
  • одне велике яйце;
  • стакан води;
  • 180 мл молока.

Спосіб приготування:

  • Фрукти, нехолодні молоко і масло, цукор і манку відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси.
  • Беремо невеликі формочки, наповнюємо їх одержаним складом.
  • У чашу ллємо воду, кріпимо над нею сито для страв на пару, ставимо на нього формочки і закриваємо прилад.
  • Готуємо пудинг в режимі «На пару» протягом 40 хвилин. Такий десерт можна прикрасити шматочками бананів, іншими ягодами або полити шоколадом.
Дивіться також:  Як спекти манник – 10 рецептів

Простий рецепт для мікрохвильової печі

Багато господині навіть не здогадуються про те, що мікрохвильова піч призначена не тільки для розігрівання страв, але і для їх приготування. Так, з її допомогою легко почастувати свою сім’ю смачним фруктовим пудингом.

Інгредієнти:

  • один банан;
  • три ложки борошна;
  • ч. ложка розпушувача;
  • півтори ложки піску;
  • одне яйце;
  • ложка розтопленого масла;
  • ложка молока.

Спосіб приготування:

  • Для рецепту беремо дуже стиглий банан, ріжемо його на шматочки, а потім розминаємо виделкою до консистенції пюре.
  • У фруктовий склад вбиваємо яйце, додаємо молоко з маслом і підсолоджувачем, змішуємо.
  • Борошно з’єднайте з розпушувачем і відправляємо до решти інгредієнтів. Замішуємо тісто.
  • Беремо формочки для мікрохвильовок, заповнюємо їх тестом і ставимо в піч.
  • Якщо у вас чотири невеликі формочки, то готуємо пудинг три хвилини при потужності 800 Ватт, якщо дві великих – чотири хвилини при тій же потужності.

Банановий пудинг для дитини

Дитина росте, а значить, його раціон розширюється. Але все ж їжа для малюка повинна залишатися легкою і ніжною.

Пудинг – смачне і корисне блюдо, яке легко приготувати без випічки, що ідеально підходить для меню однорічної дитини, і дітей більш старшого віку.

Інгредієнти:

  • 180 мл молока;
  • один банан;
  • ч. ложка солодкого піску;
  • однією яйце;
  • ч. ложка борошна.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом змішуємо яйце з борошном.
  • Потім свіже молоко ставимо на вогонь, додаємо в нього цукор, і як тільки рідина закипить, вводимо яєчну масу і варимо склад 10 хвилин.
  • Тепер подрібнюємо блендером банан і отримане пюре змішуємо з основною масою.
  • Ось і все, пудинг готовий. Цукор можна не додавати. Краще дитяче печиво подрібнити і додати крихту в отриманий склад.
Дивіться також:  Заварний крем без яєць – 7 рецептів приготування

З шоколадом

Отримати смачну випічку без борошна досить просто. Пропонуємо рецепт ніжного і смачного бананового пудингу з шоколадом на пару.

Інгредієнти:

  • два банана;
  • по дві ложки борошна і какао;
  • два курячих яйця;
  • ложка меду (при бажанні).

Спосіб приготування:

  • Якщо ви бажаєте, щоб пудинг був однорідної консистенції, подрібніть банан блендером. Якщо хочете отримати десерт з шматочками фруктів, розімніть плоди виделкою.
  • Якщо солодощі фруктів недостатньо, то беремо мед і збиваємо його разом з яйцями.
  • Потім додаємо манку і какао, ретельно все розмішуємо до однорідності.
  • Отриману масу перемішуємо з подрібненими бананами і розкладаємо по формах.
  • Готуємо пудинг з манкою в пароварці або в мультиварці на режимі «На пару» протягом 20 хвилин.

Ласощі з вівсянкою

Фруктовий пудинг з вівсянкою – це поживний і смачний сніданок, який обов’язково сподобається і дорослим, і маленьким гурманам.

Інгредієнти:

  • 110 г волоських горіхів;
  • 80 г вівсяних пластівців;
  • два банана;
  • по дрібці ванілі і солі;
  • одне яблуко;
  • дві ложки фруктового сиропу або іншого підсолоджувача;
  • 280 мл молока (води).

Щоб банановий пудинг в духовці вийшов дуже ніжної текстури, вівсяні пластівці краще подрібнити за допомогою кавомолки.

Спосіб приготування:

  • Пересипаємо подрібнені пластівці в чашу блендера. Туди ж кладемо горіхи, шматочки бананів, сіль і ваніль. Наливаємо сироп і молоко (можна використовувати і звичайну воду). Збиваємо інгредієнти до однорідності.
  • Отриману масу виливаємо в невелику форму, в тісто вдавлюємо невеликі шматочки яблука і відправляємо майбутній десерт в духовку на 35 хвилин (температура – 180 °С).

Сирно-банановий пудинг

Банани і сир ідеально поєднуються між собою, тому з таких інгредієнтів можна зробити смачний, ніжний пудинг. Пропонуємо цікавий рецепт фруктового десерту з сиром і сметанним кремом.

Дивіться також:  Оладки на сметані – 6 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Інгредієнти для пудингу:

  • ½ Кг сиру;
  • п’ять яєць;
  • 110 мл сметани;
  • 180 г солодкого піску;
  • дві ложки крохмалю;
  • 0,5 ч. ложки ванілі.

Для крему:

  • 220 мл сметани;
  • два банана;
  • дві ложки солодкої пудри;
  • 0,5 ч. ложки ванілі.

Спосіб приготування:

  • Сирний продукт подрібнюємо блендером, щоб пудинг вийшов особливо ніжної консистенції.
  • Яйця поділяємо на складові. Жовтки додаємо до сиру разом з крохмалем, ваніліном і сметаною. До максимальної однорідності збиваємо складу допомогою блендера.
  • Білки обробляємо так само, але окремо, до щільної піни. Після починаємо акуратно засипати підсолоджувач. У вас повинна вийти маса такої ж щільності, як для приготування безе.
  • Тепер так само дбайливо перекладаємо білкову масу в сирну і вимішуємо знизу вгору.
  • Перелити тісто у форму і ставимо у вже розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Важливо, щоб духовка була гарячою, і в процесі запікання дверцята печі відкривати не можна, інакше пудинг втратить всю свою легкість.
  • Готовий пудинг не поспішаємо діставати з духовки, десерт повинен остигати разом з нею.
  • А поки беремо банани і разом з солодкої пудрою, сметаною і ваніліном подрібнюємо до кремоподібної маси.
  • Отриманим кремом поливаємо готове ласощі і прикрашаємо його на свій розсуд. Найпростіше присипати десерт шоколадною стружкою. Перед подачею пудинг повинен вистояти в прохолодному місці ще пару годин.

Будь десерт із бананів завжди відрізняється особливою ніжністю і ароматом. Тому обов’язково спробуйте пудинг з такого екзотичного фрукта, адже він неодмінно підкорить вас своїм смаком і повітряною легкістю.

Прокрутка до верху