Банановий пудинг – 7 рецептів приготування в мультиварці, в духовці і мікрохвильовій печі

Десерт, званий пудингом, «прийшов» до нас з Англії. Англійці вважають його не тільки своїм національним блюдом, але і головним різдвяним ласощами. В його приготуванні обов’язково використовують молоко і будь-які фрукти, а в результаті виходить надзвичайно ніжна і смачна страва. І сьогоднішній наш герой – банановий пудинг, вже одна назва якого викликає апетит і бажання скоріше варити каву.

Банановий пудинг з манкою в духовці

Тим, хто турбується про стрункості фігури, але при цьому обожнює домашню випічку, пропонуємо рецепт бананового пудингу.

У такому десерті немає ні масла, ні борошна, ні цукру.

Інгредієнти:

  • чотири банана;
  • 180 мл молока (нежирного);
  • 110 г манної крупи;
  • два великих яйця.

Алгоритм приготування:

  • Фрукти чистимо від шкірки і нарізаємо довільно. Розподіляємо у формі, змащеній олією.
  • В чаші блендера з’єднуємо яйця і свіже молоко. Збиваємо. Після, засипаємо манку і замішуємо тісто.
  • Отриману масу виливаємо поверх бананів і відправляємо в піч на три чверті години (температура – 180 °С).

Готуємо в мультиварці

Пудинг – це приголомшливо смачний і повітряний десерт, який однаково подобається як дорослим, так і малюкам. Через трохи незвичного для нашого вуха назви, здається, що це заморське ласощі важко готувати, однак це найглибша помилка! Навіть в мультиварці банановий пудинг виходить чудовим.

Інгредієнти:

  • два банана;
  • чотири ложки вершкового масла;
  • три ложки піску;
  • дві ложки манної крупи;
  • одне велике яйце;
  • стакан води;
  • 180 мл молока.

Спосіб приготування:

  • Фрукти, нехолодні молоко і масло, цукор і манку відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до отримання однорідної маси.
  • Беремо невеликі формочки, наповнюємо їх одержаним складом.
  • У чашу ллємо воду, кріпимо над нею сито для страв на пару, ставимо на нього формочки і закриваємо прилад.
  • Готуємо пудинг в режимі «На пару» протягом 40 хвилин. Такий десерт можна прикрасити шматочками бананів, іншими ягодами або полити шоколадом.

Простий рецепт для мікрохвильової печі

Багато господині навіть не здогадуються про те, що мікрохвильова піч призначена не тільки для розігрівання страв, але і для їх приготування. Так, з її допомогою легко почастувати свою сім’ю смачним фруктовим пудингом.

Інгредієнти:

  • один банан;
  • три ложки борошна;
  • ч. ложка розпушувача;
  • півтори ложки піску;
  • одне яйце;
  • ложка розтопленого масла;
  • ложка молока.

Спосіб приготування:

  • Для рецепту беремо дуже стиглий банан, ріжемо його на шматочки, а потім розминаємо виделкою до консистенції пюре.
  • У фруктовий склад вбиваємо яйце, додаємо молоко з маслом і підсолоджувачем, змішуємо.
  • Борошно з’єднайте з розпушувачем і відправляємо до решти інгредієнтів. Замішуємо тісто.
  • Беремо формочки для мікрохвильовок, заповнюємо їх тестом і ставимо в піч.
  • Якщо у вас чотири невеликі формочки, то готуємо пудинг три хвилини при потужності 800 Ватт, якщо дві великих – чотири хвилини при тій же потужності.

Банановий пудинг для дитини

Дитина росте, а значить, його раціон розширюється. Але все ж їжа для малюка повинна залишатися легкою і ніжною.

Пудинг – смачне і корисне блюдо, яке легко приготувати без випічки, що ідеально підходить для меню однорічної дитини, і дітей більш старшого віку.

Інгредієнти:

  • 180 мл молока;
  • один банан;
  • ч. ложка солодкого піску;
  • однією яйце;
  • ч. ложка борошна.

Спосіб приготування:

  • Першим ділом змішуємо яйце з борошном.
  • Потім свіже молоко ставимо на вогонь, додаємо в нього цукор, і як тільки рідина закипить, вводимо яєчну масу і варимо склад 10 хвилин.
  • Тепер подрібнюємо блендером банан і отримане пюре змішуємо з основною масою.
  • Ось і все, пудинг готовий. Цукор можна не додавати. Краще дитяче печиво подрібнити і додати крихту в отриманий склад.

З шоколадом

Отримати смачну випічку без борошна досить просто. Пропонуємо рецепт ніжного і смачного бананового пудингу з шоколадом на пару.

Інгредієнти:

  • два банана;
  • по дві ложки борошна і какао;
  • два курячих яйця;
  • ложка меду (при бажанні).

Спосіб приготування:

  • Якщо ви бажаєте, щоб пудинг був однорідної консистенції, подрібніть банан блендером. Якщо хочете отримати десерт з шматочками фруктів, розімніть плоди виделкою.
  • Якщо солодощі фруктів недостатньо, то беремо мед і збиваємо його разом з яйцями.
  • Потім додаємо манку і какао, ретельно все розмішуємо до однорідності.
  • Отриману масу перемішуємо з подрібненими бананами і розкладаємо по формах.
  • Готуємо пудинг з манкою в пароварці або в мультиварці на режимі «На пару» протягом 20 хвилин.

Ласощі з вівсянкою

Фруктовий пудинг з вівсянкою – це поживний і смачний сніданок, який обов’язково сподобається і дорослим, і маленьким гурманам.

Інгредієнти:

  • 110 г волоських горіхів;
  • 80 г вівсяних пластівців;
  • два банана;
  • по дрібці ванілі і солі;
  • одне яблуко;
  • дві ложки фруктового сиропу або іншого підсолоджувача;
  • 280 мл молока (води).

Щоб банановий пудинг в духовці вийшов дуже ніжної текстури, вівсяні пластівці краще подрібнити за допомогою кавомолки.

Спосіб приготування:

  • Пересипаємо подрібнені пластівці в чашу блендера. Туди ж кладемо горіхи, шматочки бананів, сіль і ваніль. Наливаємо сироп і молоко (можна використовувати і звичайну воду). Збиваємо інгредієнти до однорідності.
  • Отриману масу виливаємо в невелику форму, в тісто вдавлюємо невеликі шматочки яблука і відправляємо майбутній десерт в духовку на 35 хвилин (температура – 180 °С).

Сирно-банановий пудинг

Банани і сир ідеально поєднуються між собою, тому з таких інгредієнтів можна зробити смачний, ніжний пудинг. Пропонуємо цікавий рецепт фруктового десерту з сиром і сметанним кремом.

Інгредієнти для пудингу:

  • ½ Кг сиру;
  • п’ять яєць;
  • 110 мл сметани;
  • 180 г солодкого піску;
  • дві ложки крохмалю;
  • 0,5 ч. ложки ванілі.

Для крему:

  • 220 мл сметани;
  • два банана;
  • дві ложки солодкої пудри;
  • 0,5 ч. ложки ванілі.

Спосіб приготування:

  • Сирний продукт подрібнюємо блендером, щоб пудинг вийшов особливо ніжної консистенції.
  • Яйця поділяємо на складові. Жовтки додаємо до сиру разом з крохмалем, ваніліном і сметаною. До максимальної однорідності збиваємо складу допомогою блендера.
  • Білки обробляємо так само, але окремо, до щільної піни. Після починаємо акуратно засипати підсолоджувач. У вас повинна вийти маса такої ж щільності, як для приготування безе.
  • Тепер так само дбайливо перекладаємо білкову масу в сирну і вимішуємо знизу вгору.
  • Перелити тісто у форму і ставимо у вже розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Важливо, щоб духовка була гарячою, і в процесі запікання дверцята печі відкривати не можна, інакше пудинг втратить всю свою легкість.
  • Готовий пудинг не поспішаємо діставати з духовки, десерт повинен остигати разом з нею.
  • А поки беремо банани і разом з солодкої пудрою, сметаною і ваніліном подрібнюємо до кремоподібної маси.
  • Отриманим кремом поливаємо готове ласощі і прикрашаємо його на свій розсуд. Найпростіше присипати десерт шоколадною стружкою. Перед подачею пудинг повинен вистояти в прохолодному місці ще пару годин.

Будь десерт із бананів завжди відрізняється особливою ніжністю і ароматом. Тому обов’язково спробуйте пудинг з такого екзотичного фрукта, адже він неодмінно підкорить вас своїм смаком і повітряною легкістю.

Прокрутка до верху