З картоплею і часником
Приготувати святкову страву з баранини досить просто. Для цього краще взяти баранячу ногу, а до неї – картоплю і часник, а також трохи пряних трав для аромату.
Інгредієнти:
• бараняча нога;
• дві головки часнику;
• картопля;
• лимон;
• по 1 ч. л. сушеного чебрецю і орегано;
• дві – три ложки олії оливи.
Спосіб приготування:
1. Баранячу ногу укладаємо на деко, робимо в ній кілька проколів і заповнюємо їх часниковими часточками.
2. Навколо м’яса розкладаємо часточки картоплі і часнику, поливаємо все олією, вичавленим соком лимона, спеціями і пряними травами. Вливаємо трохи гарячої води і починаємо запікати баранину з картоплею спочатку 15 хвилин при 220 градусах, а потім годину при 190°С.
3. Після закінчення цього часу, картопля заважаємо, ногу перевертаємо, знову посипаємо травами, вливаємо воду і запікаємо ще півгодини.