Баранина в духовці у фользі – 7 рецептів, як смачно запекти баранину

З картоплею

За наявності білка бараняче м’ясо не поступається яловичому. А ось холестерину в першому в 4 рази менше, що і робить баранину дуже цінним продуктом.

Для створення поживного страви, до якого не потрібно окремо подавати гарнір, необхідні:

  • 1 кг м’яса;
  • в 2 рази більше картоплі;
  • 2 цибулини;
  • лавровий лист, орегано і інші спеції;
  • сіль;
  • рослинне масло.

Баранина з картоплею готується наступним чином:

  • Поки духовка розігрівається до 200 °C, промита і обсушенная баранина ріжеться порційними шматками. Вони натираються сіллю, перцем і викладаються в змащену маслом форму для випікання.
  • Овочі нарізати шайбами і перемішуються разом з сіллю і перцем в глибокій мисці.
  • Через 15 хвилин овочева маса викладається поверх баранини.
  • Вміст форми приправляється і накривається фольгою, після чого на 40 хвилин ємність відправляється в духовку.
  • По закінченні вказаного часу фольга видаляється, а страва продовжує запікатися ще 7 – 10 хвилин.
Дивіться також:  Індичка в мультиварці – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху