З картоплею
За наявності білка бараняче м’ясо не поступається яловичому. А ось холестерину в першому в 4 рази менше, що і робить баранину дуже цінним продуктом.
Для створення поживного страви, до якого не потрібно окремо подавати гарнір, необхідні:
- 1 кг м’яса;
- в 2 рази більше картоплі;
- 2 цибулини;
- лавровий лист, орегано і інші спеції;
- сіль;
- рослинне масло.
Баранина з картоплею готується наступним чином:
- Поки духовка розігрівається до 200 °C, промита і обсушенная баранина ріжеться порційними шматками. Вони натираються сіллю, перцем і викладаються в змащену маслом форму для випікання.
- Овочі нарізати шайбами і перемішуються разом з сіллю і перцем в глибокій мисці.
- Через 15 хвилин овочева маса викладається поверх баранини.
- Вміст форми приправляється і накривається фольгою, після чого на 40 хвилин ємність відправляється в духовку.
- По закінченні вказаного часу фольга видаляється, а страва продовжує запікатися ще 7 – 10 хвилин.