Готуємо з овочами в духовці
Свіжі овочі надають і без того смачного м’яса ще більшу духмяність і соковитість.
Для створення апетитного страви потрібно підготувати:
- ½ Кг баранини;
- 3 картопляні бульби;
- морквину;
- цибулину;
- 2 помідори;
- стопку рослинного масла;
- 100 мл води;
- сіль і спеції.
Етапи підготовки:
- Промитий і обсушенный шматок солиться і натирається спеціями.
- Всі овочі нарізати великими скибочками.
- У вогнетривку форму по центру викладається баранина, яка по колу обкладається овочевими шматочками.
- У страву додаються вода і трохи соняшникової олії, після чого форма накривається фольгою.
- Випікається баранина з овочами в розігрітій до 200 °C духовці близько 1,5 годин.
- За 10 хвилин до завершення приготування фольга знімається.