Баранина в духовці у фользі – 7 рецептів, як смачно запекти баранину

Запікаємо лопатку в маринаді

Смачно запекти баранину вагою 2,5 – 3 кг можна в маринаді з:

  • головки часнику;
  • 70 мл соняшникової олії;
  • 5 р зіри;
  • невеликої кількості паприки і меленого перцю;
  • щіпки коріандру;
  • солі.

Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Часник очищається і перетворюється в кашку.
  • В піалі змішуються часникова маса, соняшникова олія, зазначені та інші пряні спеції, сіль.
  • В лопатці робляться надрізи глибиною не більше 2 см, після чого м’ясо натирається маринадом і відправляється в холодильник, будучи загорнутим у пакет, на добу.
  • Підготовлена баранина випікається 2 години в фользі в розігрітій до 200 °C духовці.
Дивіться також:  Як смачно приготувати курку в духовці? 33 рецепта
Прокрутка до верху