Запікаємо лопатку в маринаді
Смачно запекти баранину вагою 2,5 – 3 кг можна в маринаді з:
- головки часнику;
- 70 мл соняшникової олії;
- 5 р зіри;
- невеликої кількості паприки і меленого перцю;
- щіпки коріандру;
- солі.
Хід роботи полягає у виконанні таких маніпуляцій:
- Часник очищається і перетворюється в кашку.
- В піалі змішуються часникова маса, соняшникова олія, зазначені та інші пряні спеції, сіль.
- В лопатці робляться надрізи глибиною не більше 2 см, після чого м’ясо натирається маринадом і відправляється в холодильник, будучи загорнутим у пакет, на добу.
- Підготовлена баранина випікається 2 години в фользі в розігрітій до 200 °C духовці.