Бараняча нога, запечена в духовці, рецепт

Бараняча нога, запечена в духовці в рукаві, – справді смачне, ароматне і корисне блюдо. Воно не потребує особливих зусиль і глибоких кулінарних знань. Але при цьому приготовлена таким способом бараняча ніжка буде коронною стравою на вашому столі.

На його приготування знадобиться близько 1,5 години, і знадобляться наступні інгредієнти:

  • нога баранини (приблизно 3 кг),
  • сіль і приправи за смаком.

Для маринаду:

  • 150 гр. червоного сухого вина,
  • 3 ст. л. оливкової олії (можна замінити соняшниковою рафінованою),
  • 2 цибулини середнього розміру,
  • 3 лаврових листа.

Для гарніру:

  • – 1 кг картоплі невеликого розміру.

Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде близько 10-12 порцій.

Рецепт баранячої ноги запеченої в духовці

 

Щоб блюдо вийшло справді смачним, необхідно особливу увагу приділити вибору баранячої ніжки. Звичайно, буде краще, якщо ви придбаєте м’ясо молодої тварини. Воно менш жирне, дуже ніжне і більш корисне. Жировий шар у м’ясі не повинен бути жовтого кольору, а тон м’язових волокон молодого баранчика – ніжний, не яскравий. Кістка на ніжці повинна бути гладка, а на зрізі – приємного рожевого кольору.
Перш, ніж готувати страву з м’яса потрібно видалити всі плівочки. Багато воліють зрізати і жировий шар. Але якщо ж ви використовуєте молодого баранчика, і від м’яса не виходить неприємний запах, жир можна і залишити. Після цього ніжку треба промити в гарячій воді. Так ви не тільки позбудетеся від забруднень, але і запобігти пересиханню м’яса.

  • Тепер розглянемо сам рецепт баранячої ноги, запеченої в духовці. Спочатку м’ясо необхідно замаринувати. Натираємо ніжку сіллю, сумішшю пряних трав (розмарином, прованськими травами, ялівцевими ягодами), після чого массажируем м’ясо. Так воно краще просочиться спеціями і стане більш ароматним.
  • Потім в ємності, в якій поміститься ніжка, змішуємо вино, оливкову олію, нарізаний товстими півкільцями цибулю і лавровий лист. Кладемо в готовий маринад ніжку, накриваємо кришкою або закутуємо плівкою і ставимо в холодильник на всю ніч.
  • Після того, як ніжка замаринувалась, поміщаємо її в рукав для запікання. Оголену частину кістки укутайте фольгою, щоб під час приготування вона не згоріла.
  • Краю рукава щільно зав’язуємо і з допомогою зубочистки проколюємо його в декількох місцях. Це потрібно для того, щоб під час запікання рукав не лопнув. Саме ж м’ясо проколювати не слід – так весь сік воно збереже всередині. Тепер ніжка повинна постояти пару годин при кімнатній температурі.
  • По закінченню вказаного часу поміщаємо баранячу ногу в рукаві в розігріту до 230° духовку на деко або в жароміцної формі.
  • Через 10 хвилин температуру потрібно зменшити до 180°. М’ясо повинно випікатися до тих пір, поки воно повністю не змінить колір на світло-сірий і не стане м’яким.
  • При вазі баранячої ніжки в 3 кг вона буде готуватися приблизно годину. За 20 хвилин до закінчення дістаньте м’ясо з рукава і продовжуйте його запікати.
  • Завдяки цьому ніжка придбає золотисту скориночку. Приготовлена бараняча нога в духовці в рукаві повинна вийти дуже соковитою і ароматною.
  • Як гарнір можна подавати запечений разом з баранячої ніжкою картоплю. Для цього його цілими бульбами потрібно викласти під м’ясом.
  • Пекти картоплю можна в шкірці, ретельно помивши її від забруднень. Проткніть її зубочисткою у кількох місцях і натріть сіллю. Сік, який буде виділятися з м’яса, просочить гарнір, і він стане дуже соковитим.
  • Дивіться також:  Скумбрія, запечена з цибулею та морквою
    Прокрутка до верху