Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Куряча бастурма в коньяку



Інгредієнти:

  • Коньяк – 0,06 л;
  • Куряче філе – 1 штука;
  • Цукор – 1 щіпка;
  • Солодка паприка – 1 чайна ложка;
  • Адигейська сіль – 1 щіпка;
  • Чорний перець (в горошинах) – 1 чайна ложка;
  • 2 види меленого перцю (червоний і чорний) – по пів чайної ложки кожного;
  • Червоний перець – 1 щіпка;
  • Приправа для курки – 1 чайна ложка;
  • Сумах – 1 щіпка.

Приготування:

  • У невелику мисочку налити коньяк. Киньте до коньяку всі спеції. Все дуже ретельно перемішайте, повинна вийти кашоподібна маса.
  • Філе необхідно дбайливо промити і просушити (допоможуть у цьому паперові рушники).
  • Гарненько натріть грудку нашими спеціями. Можна скористатися пензликом для гриля, або ж ложкою викладайте всі спеції і розмазуйте по всьому м’яса.
  • Перекладіть філе в каструлю, зверху поставте тарілку, а на неї – тягар. Це може бути банку з водою або ж інші продукти з холодильника. Під гнітом наша курочка повинна провести 2 дні.
  • Через 2 дні, філе потрібно дістати з холодильника (помітно вже що м’ясо змінило колір, тепер воно червонувате) і ретельно промити, щоб змити всі спеції. Промокніть м’ясо паперовим рушником і покладіть його на тарілку або на обробну дошку.
  • Якщо ви любите гостре м’ясо, то до нього необхідно ще додати спецій. У невеликій мисочці змішайте сіль, паприку і чорний перець. За бажанням, ви можете замінити ці компоненти, на інші спеції, або ж обійтися тільки сіллю.
  • Тепер приготованими спеціями необхідно натерти всю нашу грудку.
  • Візьміть велику марлю і поверніть її навпіл. У центр покладіть наше м’ясо і загорніть в марлю, щоб не було просвітів.
  • По всій довжині нашої грудки промийте мотузку або товсту нитку. Зверху залиште великий шматок мотузки, щоб м’ясо можна було підвісити.
  • Вивісите замотане куряче філе на балкон або просто на вулицю (м’ясо обов’язково повинно сушитися на протязі). Бажано, щоб на нашу грудку, не потрапляли прямі сонячні промені.
  • У тіні м’ясо повинно висіти близько 4-6 днів.
  • Через 4-6 діб філе можна знімати і пригощати ним своїх близьких. Це буде відмінна закуска до вина або пива.
  • Дивіться також:  Вівсяна каша – 17 рецептів приготування смачної вівсянки в домашніх умовах
    Прокрутка до верху