Бастурма в духовці в домашніх умовах

Якщо у вас немає зайвого часу, то чекати кілька днів, поки м’ясо підсохне самостійно – не варіант. Вас виручить рецепт бастурми з курячої грудки в духовці.
Інгредієнти:
- Куряче філе (не менше 0,7 кг) – 1 штука;
- Чорний перець – 5-6 горошин;
- Гвоздика (сушена) – 3 бутона;
- Суміш мелених перців – 1 щіпка;
- Кип’ячена вода – 1 л;
- Цукор – 2 ч. ложки;
- Соняшникова олія – 1 ст. ложка;
- Прованські трави – 2 ст. ложки;
- Червоний мелений перець – 1 щіпка;
- Лавровий лист – 2-3 штуки;
- Сіль – 2 ст. ложки.
Приготування:
Промийте м’ясо і обріжте шкіру і зайвий жир. Якщо ви купили грудку, то акуратно виріжте кістку, щоб м’ясо не порвалося. Для зручності, можете філе розділити на 2 частини.
У великій мисці (у неї повинно потім влізти наше філе) закип’ятіть літр води, дочекайтеся її повного остигання.
У миску з холодною водою, додайте сіль і цукор (по столовій ложці кожного). Почекайте, поки вони не розчиняться.
Додайте до води лаврове листя, гвоздику і горошинки перцю. Всі розмішайте.
У підготовлену воду покладіть м’ясо так, щоб вода повністю покривала. Тільки так філе зможе правильно промаринуватися.
Закрийте каструлю кришкою і відправте її в холодильник. Простояти вона там повинна не менше 12 годин.
Через відведений час м’ясо потрібно вийняти з холодильника.
Увімкніть духовку на максимальну потужність. Поки ми здійснюємо з м’ясом інші маніпуляції, вона повинна добре нагрітися.
Застеліть деко фольгою і викладіть на нього наше м’ясо, з нього повинна стекти рідина (нічого страшного, якщо ця рідина залишиться на деку, вона під час теплової обробки швидко випарується).
У невелику ємність ссыпайте залишилися спеції. Додайте до них трохи олії, все змішайте.
Візьміть силіконову пензлик і з її допомогою нанесіть спеції на курку. М’ясо повинно ними покритися рівномірно.
В дуже розігріту духовку відправте форму з м’ясом (вона має бути розпеченій до межі). Тепер її відкривати не можна.
Засічіть рівно 15 хвилин. Має пройти саме цей час.
Через 15 хвилин вимкніть духовку, але м’ясо ще діставати не можна. Ні в якому разі не відкривайте духовку.
Нехай м’ясо настоюється в духовці не менше двох годин. Тільки тепер можна відкрити дверцята духовки.
Наша бастурма готова. Тепер можна кликати свою сім’ю випробувати цей делікатес. Найчастіше його використовують для бутербродів.
Ось ми й розглянули кілька рецептів цього смачного страви. Бастурма може використовуватися як для щоденного поїдання, так і для святкового столу. Але найголовніше, що цю смакоту ви робите самостійно і точно знаєте, що в ній шкідливих елементів. Готуйте з любов’ю!