Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах

Бастурма в духовці в домашніх умовах

Якщо у вас немає зайвого часу, то чекати кілька днів, поки м’ясо підсохне самостійно – не варіант. Вас виручить рецепт бастурми з курячої грудки в духовці.

Інгредієнти:

  • Куряче філе (не менше 0,7 кг) – 1 штука;
  • Чорний перець – 5-6 горошин;
  • Гвоздика (сушена) – 3 бутона;
  • Суміш мелених перців – 1 щіпка;
  • Кип’ячена вода – 1 л;
  • Цукор – 2 ч. ложки;
  • Соняшникова олія – 1 ст. ложка;
  • Прованські трави – 2 ст. ложки;
  • Червоний мелений перець – 1 щіпка;
  • Лавровий лист – 2-3 штуки;
  • Сіль – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Промийте м’ясо і обріжте шкіру і зайвий жир. Якщо ви купили грудку, то акуратно виріжте кістку, щоб м’ясо не порвалося. Для зручності, можете філе розділити на 2 частини.
  • У великій мисці (у неї повинно потім влізти наше філе) закип’ятіть літр води, дочекайтеся її повного остигання.
  • У миску з холодною водою, додайте сіль і цукор (по столовій ложці кожного). Почекайте, поки вони не розчиняться.
  • Додайте до води лаврове листя, гвоздику і горошинки перцю. Всі розмішайте.
  • У підготовлену воду покладіть м’ясо так, щоб вода повністю покривала. Тільки так філе зможе правильно промаринуватися.
  • Закрийте каструлю кришкою і відправте її в холодильник. Простояти вона там повинна не менше 12 годин.
  • Через відведений час м’ясо потрібно вийняти з холодильника.
  • Увімкніть духовку на максимальну потужність. Поки ми здійснюємо з м’ясом інші маніпуляції, вона повинна добре нагрітися.
  • Застеліть деко фольгою і викладіть на нього наше м’ясо, з нього повинна стекти рідина (нічого страшного, якщо ця рідина залишиться на деку, вона під час теплової обробки швидко випарується).
  • У невелику ємність ссыпайте залишилися спеції. Додайте до них трохи олії, все змішайте.
  • Візьміть силіконову пензлик і з її допомогою нанесіть спеції на курку. М’ясо повинно ними покритися рівномірно.
  • В дуже розігріту духовку відправте форму з м’ясом (вона має бути розпеченій до межі). Тепер її відкривати не можна.
  • Засічіть рівно 15 хвилин. Має пройти саме цей час.
  • Через 15 хвилин вимкніть духовку, але м’ясо ще діставати не можна. Ні в якому разі не відкривайте духовку.
  • Нехай м’ясо настоюється в духовці не менше двох годин. Тільки тепер можна відкрити дверцята духовки.
  • Наша бастурма готова. Тепер можна кликати свою сім’ю випробувати цей делікатес. Найчастіше його використовують для бутербродів.
  • Дивіться також:  Самса з гарбузом – 7 рецептів приготування

    Ось ми й розглянули кілька рецептів цього смачного страви. Бастурма може використовуватися як для щоденного поїдання, так і для святкового столу. Але найголовніше, що цю смакоту ви робите самостійно і точно знаєте, що в ній шкідливих елементів. Готуйте з любов’ю!

    Прокрутка до верху