Бефстроганів з яловичини класичний – 10 рецептів приготування на сковороді

Класичний бефстроганів із яловичини – це старовинна російська страва, яка не втрачає своєї актуальності й сьогодні. Правильна технологія приготування дозволяє зробити шматочки яловичини м’якими та ніжними, м’ясо буквально розпадається на волокна. Ще один важливий і смачний плюс цієї страви – його густа підливка. Навіть найпростіший гарнір разом із бефстрогановим забезпечить вам царську вечерю.

Класичний бефстроган з яловичини на сковороді з підливою

Класичний бефстроганів з яловичини на сковороді з підливою – це страва, яку часто можна зустріти у ресторанних меню. Та й у багатьох господарок, напевно, цей рецепт у розділі найулюбленіших. Готується страва нескладно, зате результат вас точно порадує.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Мука – 1 ст.л.
  • Вода – 200 мл.
  • Олія – ​​для смаження
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Окріп – 200 мл.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Вершки 20% – 200 гр.
  • Томатная паста – 1 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Класичний бефстроганів із яловичини з підливою на сковороді готується дуже просто. Всі продукти, які знадобляться для виготовлення класичного бефстроганова, викладаємо на робочу поверхню. Томатну пасту можна замінити натуральним томатним соком.

Яловичину обмийте під краном і просушіть паперовими серветками. Потім наріжте м’ясо гострим ножем і довгастими тонкими шматочками. Відбийте яловичину тупою стороною ножа.

Очищену цибулю наріжте четвертинками кілець.

Якщо сковорідка невелика, м’ясо краще смажити невеликими порціями до рум’яної скоринки. Це також запобігатиме виділенню великої кількості м’ясного соку, тому що в цьому випадку яловичина не смажиться, а гаситься, а цього нам не треба.

Після м’яса на тій же сковороді обсмажте цибулю на олії до красивого золотистого кольору.

Далі викладіть до цибулі обсмажену яловичину раніше і перемішайте.

Всипте на сковороду столову ложку борошна, перемішайте і смажте разом протягом хвилини.

До цибулі та яловичини додайте сметану та томатну пасту, перемішайте.

Для отримання густої підливи вилийте в сковороду 200 мл окропу.

Посоліть, поперчіть і додайте до бефстроганів лавровий лист.

Тушіть страву під кришкою на повільному вогні приблизно 40 хвилин до готовності яловичини. За потреби доливайте воду. М’ясо має стати м’яким, а підливка буде густою та ароматною.

Готовий бефстроганів із яловичиною подавайте з картопляним пюре – кращого поєднання не знайти. Смачного!

Бефстроганів із яловичини зі сметаною на сковороді

Бефстроганів із яловичини зі сметаною на сковороді – це ідеальна за консистенцією та смаком страва, її зручно готувати та подавати порційно. Це невеликі шматочки яловичини, тушковані в ніжній вершковій підливі. Найголовніше – це вибрати свіже та якісне м’ясо.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Вершки – 150 гр.
  • Петрушка – до смаку.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Паста томатная – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичина злегка обмийте прохолодною водою, зріжте прожилки і просушіть. Очистіть і помийте цибулю. Ополосніть петрушку.

Крок 2. Яловичина відбийте і наріжте соломкою поперек волокон. Кожен шматочок обваляйте у борошні.

Крок 3. На сковороді розтопіть вершкове масло та обсмажте на ньому м’ясо. Смажте по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб воно добре підрум’янилося. Посоліть і приправте яловичину до смаку.

Крок 4. В окремій сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю. Потім додайте сметану та томатну пасту, перемішайте та готуйте ще 2 хвилини.

Крок 5. До отриманої вершково-томатної маси додайте обсмажене м’ясо і тушкуйте 5-10 хвилин. Потім приберіть сковороду з вогню і залиште під кришкою бефстроганів на 20 хвилин. Якщо м’ясо залишилося жорстким, то тушкуйте трохи довше – 20-30 хвилин.

Крок 6. Готовий бефстроган з яловичиною прикрасьте гілочками свіжої петрушки і подавайте на стіл у гарячому вигляді. Смачного!

Класичний бефстроган з яловичини з вершками

Класичний бефстроганів із яловичини з вершками або яловичина по-строганівськи – це російська страва з довгою історією. Ми постаралися зберегти всі основні умови: нарізка м’яса, обвалення в борошні, обсмажування та завершальний етап – томлення яловичини у підливі із вершками.

Час приготування: 90 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Мука – 2 ст.л.
  • М’якуш яловичини – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Паста томатная – 70 гр.
  • Гірчиця – 25 гр.
  • Вода – 200-300 мл.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Усі продукти, які знадобляться для бефстроганова, викладаємо на робочу поверхню.

Дивіться також:  Котлети класичні – 10 смачних рецептів приготування соковитих котлет

Крок 2. Обмийте м’якоть яловичини під краном, покладіть на обробну дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молоточком.

Крок 3. Потім наріжте м’ясо тонкою соломкою.

Крок 4. Обвалюйте нарізану яловичину в борошні.

Крок 5. Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте її півкільцями, якомога тонше.

Крок 6. У сковороду влийте олію і смажте на ній цибулю протягом 5-7 хвилин помішуючи.

Крок 7. До обсмаженої цибулі додайте яловичину, перемішайте і смажте протягом 2-3 хвилин.

Крок 8. Після цього влийте в сковороду вершки, покладіть гірчицю та томатну пасту, посоліть страву до смаку.

Крок 9. Влийте також 150 мл теплої води і добре перемішайте.

Крок 10. Готуйте бефстроганів з яловичиною і вершками під кришкою протягом 30-60 хвилин, помішуючи лопаткою і при необхідності, підливаючи воду, що залишилася. Наприкінці приготування додайте мелений перець за смаком.

Крок 12. Смачний, ароматний та дуже ніжний бефстроганів з яловичини з вершками готовий, подавайте на стіл на обід чи вечерю. Смачного!

Бефстроганів із грибами на сковороді

Бефстроганів із грибами на сковороді виходить дуже апетитним, ароматним та смачним. Рецепт дозволить вам досить просто приготувати м’яку яловичину з підливою, адже ні для якої господині не новина, що яловичина – це примхливе м’ясо, яке часто виходить твердим та сухим.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Печериці – 400 гр.
  • Мука – 20 гр.
  • М’якуш яловичини – 400 гр.
  • сметана 20% – 150 г.
  • Гірчиця – 25 гр.
  • Олія вершкове – 40 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Помийте печериці та яловичину. Підготуйте решту продуктів для бефстроганова.

Крок 2. Просушіть яловичину від вологи паперовими рушниками та наріжте м’ясо поперек волокон тонкою соломкою. Потім обваляйте шматочки яловичини в муці, зайву струсіть.

Крок 3. Наріжте гриби часточками.

Крок 4. У невеликому сотейнику розтопіть половину вершкового масла|мастила| і викладіть грибну нарізку. Томите печериці, поки вони не почнуть виділяти сік.

Крок 5. Грибний сік після утворення відразу злийте в окрему ємність, вийде приблизно 120-150 мілілітрів.

Крок 6. А печериці продовжуйте смажити до повного випаровування рідини в сотейнику.

Крок 7. У мисці з’єднайте сметану, гірчицю та грибний сік. Суміш посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 8. Отриманий вершково-грибний соус додайте до сотейника до обсмажених грибів, тушкуйте 3-5 хвилин на маленькому вогні.

Крок 9. Вершкове масло, що залишилося, покладете на розігріту сковороду, викладіть яловичину і смажте її, постійно помішуючи 5 хвилин.

Крок 10. Потім до м’яса додайте гриби разом підливкою і тушкуйте всі разом 1 хвилину. Після цього вкрийте ємність кришкою, вимкніть плиту і дайте настоятися страві протягом 10 хвилин. Подавайте бефстроганів із яловичини з грибами у гарячому вигляді з гарніром з картоплі. Смачного!

Бефстроганів із яловичини із солоними огірками

Бефстроганів із яловичини із солоними огірками – це дуже смачна інтерпретація страви, яка комусь може нагадати азу. Саме солоні огірочки привносять свіжі та яскраві ноти і не псують страву. Як вдалий кулінарний експеримент дуже радимо спробувати цей рецепт.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Гірчиця їдальня – 15 мл.
  • М’якуш яловичини – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки – 150 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Окріп – 100 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Паста томатная – 20 гр.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте свіже охолоджене м’ясо, солоні огірки, цибулю, сметану, томатну пасту, гірчицю та необхідні спеції.

Крок 2. М’якуш яловичини наріжте тонкою соломкою поперек волокон. Прямо на дошці посипте м’ясо сіллю, меленим перцем і борошном, перемішайте руками.

Крок 3. На добре розігріту сковороду влийте олію, коли вона добре прогріється, викладіть м’ясну нарізку. Смажте м’ясо на сильному вогні протягом 7 хвилин, помішуючи.

Крок 4. Ріпчасту цибулю наріжте пір’ям або півкільцями, потім обсмажте її на окремій сковороді до напівпрозорого стану.

Крок 5. Солоний огірок наріжте соломкою, додайте до цибулі, перемішайте і смажте 2 хвилини на середньому вогні.

Крок 6. Обсмажену яловичину перекладіть у сковороду до цибулі та огірків.

Крок 7. Також до обсмажених продуктів додайте сметану, томатну пасту та гірчицю, посоліть та приправте до смаку.

Крок 8. Влийте окріп і перемішайте блюдо. На сильному вогні доведіть підливу до кипіння. Потім зменшіть нагрівання до мінімального і тушкуйте бефстроганів під кришкою протягом 25 хвилин.

Дивіться також:  Свиняча печінка – 10 простих та смачних рецептів приготування страв з печінки

Крок 9. Готовий бефстроганів із яловичини із солоними огірками посипте рубаним кропом.

Крок 10. Подавайте ароматний бефстроган з вареними крупами або картоплею. Смачного!

Бефстроганів з цибулею та морквою на сковороді

Бефстроганів з цибулею та морквою на сковороді – це страва, яку найчастіше готують із яловичиною чи телятиною. У класичному рецепті морквина відсутня, але за сотню років його існування, чого тільки в бефстроганів не додавали і як тільки його не зраджували. А що пройшло перевірку часом, то справді варто спробувати.

Час приготування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Сметана – 3-4 ст.л.
  • М’якуш яловичини – 300 гр.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Мука – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промийте яловичину проточною водою, зачистіть від прожилок і промокніть паперовими рушниками. Покладіть м’ясо на обробну дошку та наріжте його гострим ножем тонкими брусками.

Крок 2. Влийте олію на сковорідку. Коли олія розжариться, викладіть яловичину та обсмажте її на сильному вогні протягом кількох хвилин. М’ясо посоліть до смаку.

Крок 3. Овочі очистіть та помийте. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву – соломкою. Додайте|добавляйте| подрібнені овочі до м’яса, перемішайте і готуйте 1-2 хвилини.

Крок 4. Після того, як м’ясо та овочі обсмажаться, влийте окроп, додайте сіль і тушкуйте страву під кришкою на повільному вогні протягом півгодини.

Крок 5. У склянку з водою всипте борошно, перемішайте, щоб не залишилося грудок. Отриману суміш тонким цівком введіть до смаженого м’яса і овочів, при цьому безперервно помішуючи.

Крок 6. Також на сковороду додайте сметану, перемішайте та готуйте ще 30-40 хвилин. Іноді перевіряйте стан м’яса, воно має стати м’яким.

Крок 7. За 10 хвилин до закінчення готування додайте мелений перець та лавровий лист.

Крок 8. Готовий бефстроганів із цибулею та морквою подавайте з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Бефстроганів із яловичини з томатною пастою

Бефстроганів з яловичини з томатною пастою – це чудова ситна і смачна гаряча страва для м’ясоїдів. Вихідну версію бефстроганів за стільки років вже мало хто пам’ятає, але є багато досить вдалих рецептів з невеликими особливостями, які перетворюють страву та дозволяють повністю розкрити всі грані смаку.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Паста томатная – 10 гр.
  • Вершки – 200 гр.
  • Вирізка яловича – 600 гр.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Печериці – 150 гр.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичу вирізку обмийте прохолодною водою і ретельно обітріть паперовими серветками від вологи. Далі м’ясо наріжте шматками по 2 сантиметри завтовшки.

Крок 2. Кожен шматок м’яса відбийте кухонним молотком до товщини 7-10 мм.

Крок 3. Потім нарізайте відбивні соломкою, довжиною по 3-4 сантиметри. Присипте м’ясо сіллю та меленим перцем.

Крок 4. На вогонь розмістіть глибоку сковороду з товстим дном, просушіть її. Розтопіть вершкове масло|мастило| і викладете яловичу нарізку, смажте м’ясо на середньому вогні протягом 7 хвилин|мінути| помішуючи, щоб яловичина рівномірно покрилася рум’яною скоринкою.

Крок 5. Печериці помийте, освіжіть зрізи на ніжках і наріжте їх часточками. Викладіть гриби до яловичини і продовжуйте смажити разом 7 хвилин|мінути| помішуючи.

Крок 6. Для підливки бефстроганів викладіть сметану в каструлю, нагрійте її на слабкому вогні. Далі всипте борошно, що просіює, перемішайте віночком до однорідності і додайте томатну пасту. Соус мучите на вогні ще хвилину.

Крок 7. Вилийте соус на сковороду до м’яса та грибів, перемішайте і тушкуйте бефстроганів, помішуючи лопаткою. Посоліть і приправте страву до смаку, доведіть підливу до кипіння і відразу приберіть сковороду з вогню.

Крок 8. Бефстроганів із яловичини з томатною пастою можна подавати з різноманітними гарнірами, завжди виходить дуже смачно. Смачного!

Бефстроганів з яловичини в соусі бешамель

Бефстроганів з яловичини в соусі бешамель – це хоч це і російська страва, але придумана вона була кухарем французького походження. Тож чому б не доповнити яловичину знаменитим базовим французьким соусом бешамель. У вас вийде дуже ніжна та вишукана страва для званого вечора.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Печериці – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • М’якуш яловичини – 500 гр.
  • Вершки – 200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Масло вершкове – для смаження.
Дивіться також:  Страви з конини - 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Для соусу Бешамель:

  • Мука – 50 гр.
  • Паста томатная – 100 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Горіх мускатний – 0,25 ч. л.
  • Молоко – 400 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Приготування бефстроганова почнемо із соусу бешамель. 50 г вершкового масла розтопіть на сковороді, додайте до нього 50 г борошна, перемішайте, щоб не залишилося грудок і вийшла однорідна маса. Потім влийте холодне молоко, додайте мелений мускатний горіх, добре перемішайте. Наприкінці додайте томатну пасту. Отриману суміш перекладіть у миску та помістіть на водяну баню на 10 хвилин, помішуйте соус лопаткою.

Крок 2. М’якуш яловичини розріжте на шматки, відбийте їх і наріжте соломкою. Нарізку посоліть та приправте перцем. Обсмажте м’ясо на вершковому маслі кілька секунд з кожного боку.

Крок 3. Наріжте цибулю та печериці. Ці інгредієнти обсмажте на окремій сковороді до прозорості цибулі.

Крок 4. Далі викладіть обсмажену яловичину до цибулі та грибів, перемішайте і смажте 5 хвилин.

Крок 5. Після цього додайте до основних інгредієнтів готовий соус бешамель.

Крок 6. Якщо рідини мало, можна долити ще трохи вершків чи молока. Гасіть бефстроганів хвилин 10.

Крок 7. Бефстроганів із яловичини з соусом бешамель подавайте з гарніром із макаронів або картоплі. Смачного!

Бефстроганів з печерицями у вершковому соусі на сковороді.

Бефстроганів із печерицями у вершковому соусі на сковороді – це так смачно, що можна язик проковтнути. Цей рецепт дозволить вам просто приготувати найніжнішу яловичину з грибами під ароматним вершковим соусом. Подавати бефстроганів можна з гарніром чи без нього.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 1 кг.
  • Вершки – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 250 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Мука – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його півкільцями. Обсмажте його на олії до рум’яного кольору.

Крок 2. Печериці наріжте часточками і додайте до смаженої цибулі. Смажте до випаровування всієї рідини.

Крок 3. Яловичу вирізку наріжте тонкою соломкою.

Крок 4. Нарізану яловичину викладіть на сковороду до цибулі та грибів, перемішайте і продовжуйте смажити 5-7 хвилин, помішуючи лопаткою.

Крок 5. Тепер влийте вершки, всипте муку|борошно| і покладіть лавровий лист. Перемішайте бефстроганів.

Крок 6. Посоліть і приправте підливу до смаку, тушкуйте бефстроганів до готовності м’яса на мінімальному вогні. Час приготування залежить від свіжості та якості м’яса.

Крок 7. Готовий бефстроганів з яловичини та печериць у вершковому соусі – це чудова страва для обіду та вечері. Смачного!

Бефстроганів з яловичини з грибами та сметаною на сковороді.

Бефстроганів із яловичини з грибами та сметаною на сковороді – це страва з дуже вдалим поєднанням продуктів. Гриби відмінно поєднуються з кошторисною і це незаперечний факт. А тушкована у вершковому соусі яловичина, набуває ніжної та м’якої текстури.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Печериці – 1 кг.
  • Гірчиця – 2 ст.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Вирізка яловича – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Масло топленое – 4 ст.л.
  • Мука – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Печериці наріжте кубиками.

Крок 2. Обмийте яловичу вирізку холодною водою і промокніть паперовими рушниками. Потім наріжте м’ясо великими шматками по 1 см завтовшки. Далі кожен шматочок відбийте кухонним молотком, щоб товщина стала 5 міліметрів. Кожну відбивну наріжте соломкою.

Крок 3. У сковороді з товстим дном розтопіть 2 столові ложки топленої олії. Обсмажте на ньому цибулю протягом 3 хвилин.

Крок 4. Далі додайте печериці та, часто помішуючи, продовжуйте готувати до повного випарювання рідини та рум’яного кольору грибів. Якщо соку від печериць буде дуже багато, вичерпуйте його в миску.

Крок 5. Потім грибний сік змішайте із гірчицею та сметаною. Вилийте соус у сковороду і тушкуйте на слабкому вогні протягом 5 хвилин під кришкою.

Крок 6. Яловичу нарізку обваляйте в борошні і окремо обсмажте в іншій сковороді на сильному вогні, на топленому маслі, що залишилося.

Крок 7. Потім смажене м’ясо перекладіть до цибулі та грибів у вершковому соусі. Тушіть бефстроганів протягом 7 хвилин без кришки. Після цього зніміть сковороду з вогню та залиште бефстроганів під кришкою на 10 хвилин.

Крок 8. Готовий бефстроганів з яловичиною, грибами та сметаною подавайте на обід чи вечерю з гарніром на свій смак. Смачного!

Прокрутка до верху