Бефстроганів зі свинини – це просте, дуже смачне та поживне частування для домашнього обіду або вечері. Такий апетитний м’ясний продукт можна подавати з будь-якими гарнірами до смаку. Для приготування використовуйте нашу кулінарну збірку з десяти рецептів приготування на сковороді з покроковими фотографіями.
Класичний бефстроган зі свинини на сковороді з підливою
Класичний бефстроганів із свинини на сковороді з підливкою – це універсальна страва для вашого ситного та смачного домашнього обіду. Приготоване таким способом м’ясо виходить дуже ніжним, м’яким та таючим у роті. Подавайте з улюбленими гарячими гарнірами.
Інгредієнти:
на – 4 порції
- Свинина – ⅔ кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Мука – 2 ст.л.
- Сметана – ½ ст.
- Томатна паста – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 1 ст.
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати бефстроганів зі свинини на сковороді? Дістаємо основні продукти, вказані у списку. Свинину вибираємо без жирового прошарку. Ідеально підійде стандартна м’ясна вирізка без кістки.
Добре промиваємо шматок м’яса, спершу ріжемо його на тонкі скибочки, як на класичні відбивні. Далі ці скибочки обробляємо на тонку соломку. Усі шматочки намагаємося зробити рівної товщини, щоб рівномірно просмажувалися та привабливо виглядали у готовому блюді.
Викладаємо м’ясний продукт у пакет із борошном. Активно потряхуємо вміст пакету. Так сухий інгредієнт швидко та рівномірно розподілиться по всіх м’ясних шматочках.
Розігріваємо сковорідку з олією. Опускаємо сюди тонкі півкільця цибулі (беремо стандартну ріпчасту). Злегка підрум’янюємо подрібнений овоч.
Доповнюємо цибулю свининою в борошняному паніровці. Готуємо продукти п’ять хвилин, періодично перевертаючи шматочки м’яса.
Для соусу в окремому посуді вимішуємо сметану та томатну пасту. Додаємо сюди сіль, перець та вливаємо воду.
Отриманим соусом заливаємо свинину із цибулею. Зменшуємо вогонь, закриваємо блюдо кришкою і томимо приблизно 12-15 хвилин.
Класичний бефстроган зі свинини на сковороді з підливою готовий. Пригощайтеся цікавою та привабливою стравою!
Бефстроганів зі свинини зі сметаною на сковороді
Бефстроганів зі свинини зі сметаною на сковороді виходить неймовірно ніжним, м’яким та таючим у роті. А разом із привабливим сметанним соусом, така м’ясна страва легко стане основою вашого сімейного обіду. Готується бефстроганів із свинини досить швидко на відміну від частування із яловичини.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 0,8 кг.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Вершки – 200 гр.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець запашний горошок – 6 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Шматок свинини обробляємо на тонку соломку. Намагаємося різати так, щоб усі шматочки вийшли рівної довжини та товщини. М’ясо попередньо рекомендується очистити від жирових частин та плівок. Промиваємо шматки свинини та обсушуємо.
- Цибулю можна обробити пір’ям або півкільцями – як вам більше подобається. Занадто дрібнити не потрібно, цибуля повинна добре відчуватися у блюді.
- Розігріваємо сковороду з олією. Швидко підрум’янюємо на ньому соломку свинини.
- У сковороду з м’ясом опускаємо подрібнену цибулю з часником. Овочі додадуть апетитний аромат, який розійдеться по всій кухні.
- Готуємо усі разом близько 10 хвилин. На цьому етапі нагрівання плити зменшуємо.
- Доповнюємо вміст сковороди сметаною, сіллю та спеціями. Акуратно все розмішуємо.
- Знижуємо вогонь до мінімального, наскільки це можливо. Готуємо страву протягом 10 хвилин, прикривши кришкою.
- Бефстроганів зі свинини зі сметаною на сковороді готовий. Можна куштувати!
Класичний бефстроганів зі свинини із вершками
Класичний бефстроганів зі свинини зі вершками – це цікава за смаком і дуже апетитна страва, яка ідеально підійде для сімейного обіду чи вечері. Ніжне м’ясне частування в білому соусі відмінно поєднується з найпопулярнішими гарячими гарнірами: картоплею, крупами або макаронами.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 90 гр.
- Вершки 15% – 150 мл.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Мука – 1 ст.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч.л.
- Паприка мелена – 0,5 ч.л.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Вибираємо потрібні продукти зі списку.
- Добре промиваємо у воді м’ясо і спершу обробляємо його тонкі скибочки. Рекомендується використовувати хорошу м’ясну вирізку без сальних частин.
- Ці скибочки активно відбиваємо кухонним молотком, щоб зробити їх тоншими.
- Далі добре відбиту свинину ріжемо на соломку. Важливо нарізати м’ясо поперек волокон і намагатися надавати довгим шматочкам рівну товщину.
- У сковороді на помірному вогні розігріваємо вершкове та рослинне масло. Вершкове повинне повністю розтопитися і поєднатися з рослинним.
- Викладаємо нарізане м’ясо та обсмажуємо до випарювання рідини. На це піде приблизно 10 хвилин.
- Цибулю очищаємо, обдаємо водою і нарізаємо тонкими четвертинками або півкільцями. Додаємо до м’яса.
- Сюди ж відправляємо сіль, паприку та перець.
- Все розмішуємо та зменшуємо вогонь до слабкого, обсмажуємо до золотистого кольору цибулі.
- Додаємо до сковороди борошно, добре розмішуємо.
- Додаємо в масу томатну пасту та перемішуємо.
- Поливаємо заготовку вершками. Вибирайте нежирні вершки. 15-20% буде цілком достатньо.
- Все перемішуємо і закриваємо кришкою, щоб продукти добре потомилися.
- Готуємо частування на повільному вогні 20-25 хвилин. М’ясо має добре розм’якшитися, а білий ніжний соус стати густим.
- Класичний бефстроганів із свинини з вершками готовий. Викладайте на тарілку та подавайте до столу!
Бефстроганів із свинини з грибами на сковороді
Бефстроганів із свинини з грибами на сковороді – це перевірена страва для вашого ситного та смачного домашнього обіду. М’ясо свинини з додаванням грибів, виготовлене таким способом, виходить дуже ніжним, м’яким і привабливим. Подавайте з улюбленими гарячими гарнірами.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 0,7 кг.
- Гриби печериці – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Мука – 2 ст.л.
- Вода – 2 ст.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Свинину промиваємо, зрізаємо з неї зайвий жир та плівки. М’ясо розрізаємо на брусочки. Для традиційного бефстрогану прийнято вибирати хорошу м’ясну вирізку без прожилок і жирових прошарків.
- Підготовлені гриби обробляємо на платівки. Ріжемо печериці тонко. Ми використовуємо саме печериці, ви ж можете взяти інші гриби до смаку. Якщо вибираєте лісові, їх варто попередньо відварити і підготувати.
- Цибулину ріжемо соломкою або пір’ям – як вам більше подобається.
- Нагріємо олію в сковороді. Викладаємо сюди цибулю та готуємо до прозорості. Додаємо до цибулі гриби.
- Смажимо продукти близько 10 хвилин, додаємо сіль. Вміст сковорідки варто помішувати, щоб не допустити пригорання продуктів.
- В іншу сковорідку відправляємо м’ясо і поступово обсипаємо його борошном. Розмішуємо продукт.
- Через 15 хвилин смаження м’яса відправляємо до нього сметану та сіль. Розмішуємо.
- Приєднуємо до м’яса гриби із цибулею.
- Поливаємо вміст водою і даємо йому прокипіти. Закриваємо частування кришкою.
- Томимо страву протягом 50-60 хвилин, часом помішуючи лопаткою. Враховуйте, що для утворення ніжного соусу готувати потрібно на зниженому вогні.
- Бефстрогани свинини з грибами на сковороді готові. Частуйтесь!
Свинячий бефстроганів з солоними огірками
Свинячий бефстроган з солоними огірками відрізняється яскравим насиченим смаком і дивовижною соковитістю. Апетитне м’ясо з приємною кислинкою – це ідеальне рішення для домашнього домашнього обіду або вечері. Можна подавати з картопляним пюре та іншими гарнірами до смаку.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Сметана – 0,5 ст.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Добре промиту свинину ріжемо соломкою поперек м’ясних волокон. Для бефстроганів віддавайте перевагу якісній свинячій вирізці.
- З цибулини прибираємо лушпиння і далі овоч ріжемо тонкими півкільцями.
- Пропускаємо солоні огірки через велику тертку.
- Прогріваємо олію в сковороді і викладаємо на неї м’ясо. Смажимо, поки не випарується весь м’ясний сік.
- Перекладаємо цибулю до м’яса, розмішуємо і готуємо, поки овоч не стане м’яким.
- На процес обсмажування піде близько 6-7 хвилин.
- Викладаємо до м’яса із цибулею терті солоні огірки.
- Розмішуємо продукти та готуємо протягом п’яти хвилин.
- Поливаємо частування сметаною і солимо. Кількість солі регулюємо на смак.
- Готуємо частування ще п’ять хвилин і вимикаємо вогонь.
- Свинячий бефстроганів з солоними огірками готовий. Прикрашайте свіжою зеленню!
Бефстроганів з м’яса свинини з цибулею та морквою на сковороді
Бефстроганів із м’яса свинини з цибулею та морквою на сковороді – це цікава кулінарна ідея для вашого обіднього меню. Завдяки апетитному овочевому соусу, м’ясо вийде неймовірно соковитим та апетитним. Привабливе частування можна їсти з будь-якими гарячими гарнірами.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 100 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Майонез – 3 ст.л.
- Гірчиця – 1 ст.
- Вода кип’ячена – 120 мл.
- Паприка солодка – 1 год.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Ріжемо морквину брусочками або кубиками, цибулю обробляємо на тонкі півкільця. Можна на пір’я – це на ваш розсуд.
- Розігріваємо олію в сковороді. Опускаємо на нього подрібнену моркву. Обсмажуємо до м’якості.
- Приєднуємо до моркви подрібнену цибулю. Готуємо все разом ще кілька хвилин. Далі овочі прибираємо зі сковороди в інший посуд.
- Тут же обсмажуємо свинину до румянця. Якщо потрібно, то доливаємо олію. М’ясо ріжемо на невеликі брусочки. Обов’язково ріжемо продукт проти волокон. Інакше м’ясо смажиться і втратить форму.
- У будь-якому місткому посуді з’єднуємо майонез, гірчицю, кип’ячену воду, ароматні спеції та подрібнену зелень. З зелені використовуємо лише листочки, стебла видаляємо. Добре все розмішуємо.
- До м’яса відправляємо обсмажені овочі та вливаємо соус. Перемішуємо, доповнюємо сіллю та перцем.
- Доводимо заготівлю до кипіння, потім максимально знижуємо вогонь і томимо страву до загусання соусу близько 15-20 хвилин.
- Бефстрогани з м’яса свинини з цибулею і морквою на сковороді готовий. Скоріше спробуйте!
Бефстроганів із свинини з томатною пастою
Бефстроганів зі свинини з томатною пастою відрізняється особливою ніжністю, м’якістю та поживністю. Така страва – це класика домашнього обіду або вечері для великої родини. Дуже смачно, а легко готувати! Подавайте м’ясне частування з картопляним пюре, макаронами чи крупами.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Свинина – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Мука – 1 ст.л.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Вершки 15-20% – 50 мл.
- Сіль за смаком.
- Суміш перців – до смаку.
- Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
- Горіх мускатний – 1 щіпка.
- Часник гранульований – до смаку.
- Вода – 150 мл.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Обробляємо свинину проти волокон тонкою акуратною соломкою.
- Викладаємо шматки м’яса у зручну тарілку. Посипаємо борошном і добре перемішуємо.
- Занурюємо м’ясо в прогріту з олією сковорідку. Готуємо спершу на великому вогні. М’ясо має придбати рум’янець.
- Виймаємо м’ясо зі сковороди і на якийсь час викладаємо його в тарілку.
- У цій же сковорідці смажимо цибулю.
- Коли цибуля придбає рум’янець, повертаємо м’ясо, додаємо томатну пасту, сіль, спеції з нашого списку. Не забуваємо додати цукор. Добре все перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин.
- Поливаємо цибулю зі спеціями вершками, розмішуємо.
- Вливаємо воду і томимо частування під кришкою 20 хвилин. Нагрів при цьому має бути мінімальним.
- Бефстроганів зі свинини з томатною пастою готовий. Скоріше спробуйте!
Бефстроганів з м’яса свинини в соусі бешамель
Бефстроганів із м’яса свинини в соусі бешамель – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього столу. М’ясо в такому соусі виходить особливо ніжним та приємним до смаку. Продукт чудово поєднується з макаронними виробами, рисом або всіма улюбленими картопляними пюре.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг.
- Гриби печериці – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 450 мл.
- Мука – 50 гр.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Суміш перців – до смаку.
- Олія – 60 мл.
Процес приготування:
- Печериці ріжемо на тонкі пластинки і обсмажуємо їх на олії близько 10 хвилин.
- Окремо просмажуємо на олії півкільця ріпчастої цибулі і приєднуємо до них свинину, яку обробляємо на тонкі смуги проти волокон. Також м’ясо попередньо обвалюємо в борошні (невелика кількість).
- Солимо м’ясо, перчимо та готуємо близько 15-20 хвилин. Далі приєднуємо раніше обсмажені гриби.
- Одночасно можна зайнятися приготуванням соусу бешамель. На вершковому маслі обсмажуємо борошно кілька хвилин, постійно помішуючи.
- Вливаємо в масу вершки і продовжуємо вимішувати віночком. Готуємо на тихому вогні до загусання.
- Наприкінці в соус викладаємо сметану та томатну пасту. Добре все розмішуємо. Прогріємо кілька хвилин і прибираємо з плити.
- Готовий соус вливаємо в основну заготовку, готуємо ще кілька хвилин.
- Бефстрогани з м’яса свинини в соусі бешамель готовий. Подавайте з картопляним пюре чи іншим гарніром!
Бефстроганів із свинини з печерицями у вершковому соусі на сковороді.
Бефстроганів із свинини з печерицями у вершковому соусі на сковороді відрізняється неймовірно ніжним, приємним смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Свинина порадує особливою м’якістю, а соус ідеально підійде до картопляного пюре, макаронів та інших гарнірів.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг.
- Гриби печериці – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Вершки 10% – 400 мл.
- Мука – 80 гр.
- Вода – 300 мл.
- Сіль – 2 ч.л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Горіх мускатний – 1 щіпка.
- Олія – 120 мл.
Процес приготування:
- Добре промиваємо печериці. Їх можна залишити цілими, якщо гриби не надто великої форми.
- Свинину вибираємо без сала, лише м’ясну частину. Її ріжемо проти волокон на невеликі скибочки. Просмажуємо їх у сковороді з олією.
- Просмажуємо гриби до рум’янцю на окремій сковороді з олією та перекладаємо їх до свинини.
- На другу порожню сковорідку доливаємо олію і смажимо тут подрібнену цибулю з часником.
- Відправляємо в цибулю борошно, сіль та спеції. Добре розмішуємо та прогріваємо ще протягом однієї-двох хвилин.
- Вливаємо до цибулі вершки та воду. Проварюємо ніжний соус до густини.
- У соус занурюємо м’ясні шматочки з грибами. Повторно доводимо до кипіння вміст, готуємо кілька хвилин і прибираємо з плити.
- Бефстроганів з свинини з печерицями у вершковому соусі на сковороді готовий.
Бефстроганів зі свинини з грибами та сметаною на сковороді
Бефстроганів із свинини з грибами та сметаною на сковороді – це універсальна страва для вашого поживного та дуже смачного домашнього обіду. М’ясо з грибами, виготовлене таким способом, виходить дуже ніжним, м’яким і апетитним. Подавайте з улюбленими гарячими гарнірами.
Час готування – 45 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Гриби печериці – 6 шт.
- Сметана – 250 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
- Вибираємо продукти, які вказані у нашому списку та викладаємо їх на робочий стіл.
- М’ясо промиваємо і спочатку ріжемо на широкі тонкі шматки.
- Далі ці шматки обробляємо соломкою. Ріжемо проти волокон.
- Добре промиті гриби ріжемо на тонкі платівки.
- Розігріваємо сковороду. Кладемо сюди шматок вершкового масла та подрібнену цибулину.
- Готуємо пару хвилин цибулю та додаємо до неї гриби. Смажимо ще п’ять хвилин.
- Занурюємо в заготовку шматочки м’яса, розмішуємо і готуємо п’ять хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу вливаємо сметану, солимо до смаку. Знижуємо вогонь до мінімуму і гасимо ще 25-30 хвилин.
- Бефстрогани свинини з грибами і сметаною на сковороді готовий. Швидше пригощайтеся!