Бефстроганов з курки – 5 рецептів

У традиційному варіанті бефстроганов готується з філе яловичини. Але сьогодні ми розглянемо 5 найбільш виграшних і смачних варіантів виконання цієї страви з курки. Бефстроганов в такому разі виходить особливо ніжним і смачним, а процес і час приготування значно скорочується. Підсмажені з цибулею й овочами шматочки м’яса виходять ніжними і м’якими. А особливий аромат і смак додасть спеціальний фірмовий соус.

Як приготувати бефстроганов з курки

Це блюдо універсальним, оскільки відмінно поєднується з будь-яким гарніром. Воно підходить як для щоденного, так і для святкового столу. Відмінною особливістю є мінімальні витрати часу і грошових коштів. Бефстроганов може приготувати навіть початківець кулінар. Особливих умінь і навичок для цього не потрібно. Але при всій своїй простоті він має відмінний смак, який сподобається навіть найвимогливішому гурманові.

Він являє собою обсмажені шматочки м’яса, які потім тушкують в соусі і додають овочі або гриби. Насправді рецептів приготування дуже багато. Хтось любить більше і ніжний вершковий смак, тому готують спеціальний соус. Для любителів погостріше є рецепт, в який входить паприка і спеції.

Класичний рецепт: бефстроганов з курки зі сметаною

Самий популярний і затребуваний рецепт. Набір продуктів є мінімальним, а смак – приголомшливим.

Для приготування знадобиться:

  • 1 середня цибулина;
  • 5 ст. ложок сметани 20% жирності;
  • 800-900 гр. філе курки;
  • 2 ст. ложки олії;
  • пара столових ложок борошна.

Приготування

  • Очищаємо цибулю та нарізаємо його півкільцями.
  • На розігріту сковороду додаємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до того моменту, як він придбає золотавий колір.
  • Куряче філе нарізаємо соломкою і кожен шматок відбиваємо кухонним молоточком.
  • Додаємо нарізане філе до цибулі, збільшуємо вогонь і обсмажуємо м’ясо до появи золотистої скоринки. Додаємо сіль, перець і борошно і все перемішуємо. Після цього відправляємо туди сметану і накриваємо кришкою.
  • 10-15 хвилин тушкуємо на повільному вогні.
Дивіться також:  Курячі котлети з сиром – 8 рецептів приготування

Подаємо блюдо з будь-яким гарніром або овочами. За бажанням можна додати улюблену зелень.

Бефстроганов з курки з грибами у вершковому соусі

Гриби і вершковий соус чудово доповнюють і підкреслюють смак страви. Воно виходить неймовірно смачним і ніжним.

Для цього нам знадобиться:

  • 300 гр. печериці (свіжі);
  • 600 гр. курячого філе;
  • 1 середня цибулина;
  • кілька столових ложок борошна;
  • 60 гр. вершкового масла;
  • ½ Ст. ложки гірчиці;
  • ½ Склянки сметани 15% жирності;
  • ¼ Склянки нежирних вершків;
  • 2 ст. ложки олії для смаження;
  • 500 мл води або теплого курячого бульйону.

Приготування

  • Печериці ретельно миємо й ріжемо невеликими пластами.
  • Дрібно ріжемо цибулю і викладаємо на сковороду. Обсмажуємо до появи золотистого кольору і додаємо гриби. Смажимо їх до напівготовності. Після охолодження викладаємо в миску.
  • У глибоку миску насипаємо борошно, трохи солі і викладаємо дрібно нарізане філе і перемішуємо до однорідності.
  • У сковороду наливаємо олії і гарненько його розігріваємо. Викладаємо куряче м’ясо і обсмажуємо до появи золотистої скоринки.
  • На чисту сковороду викладаємо вершкове масло розтоплюємо його і додаємо 1 ст. ложку борошна. Перемішуємо до зникнення грудочок. Після цього відправляємо туди гірчицю і цибульно-грибну суміш, і обсмажене філе.
  • Змішуємо сметану з вершками і додаємо до основної маси. Прогріваємо все на повільному вогні, не даючи закипіти.

Рецепт з вершковим соусом і помідорами

Помідори додадуть страві особливий аромат, а додадуть м’ясу соковитості та кисло-солодкий гострий смак.

  • 2 шт. помідор середнього розміру;
  • 600-700 гр. курячого філе;
  • 2 середніх цибулини;
  • одна столова ложка борошна;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. ложки нерафінованої рослинної олії.

Приготування покроково:

  • Цибулю нарізаємо півкільцями і відправляємо на попередньо розігріту сковороду з додаванням рослинної олії. Обсмажуємо до золотистого кольору.
  • Куряче філе нарізаємо соломкою, товщиною не більше 1 сантиметра. Паніруємо в борошні і додаємо до смаженій луку філе і вершкове масло.
  • Помідори необхідно очистити від шкіри. Для цього робимо надріз і заливаємо їх окропом на кілька хвилин. Після цього шкіра відмінно зійде.
  • Нарізаємо їх дрібним кубиком і додаємо до м’яса.
  • Слідом додаємо сметану і повільно помішуємо. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
Дивіться також:  Фарш для мантів – 8 рецептів, як зробити соковитий фарш для смачних мантів

Пікантний курячий бефстроганов зі сметаною і паприкою

Цей рецепт порадує любителів гострої їжі, тих, хто любить «погарячіше».

  • 700 гр. курячого філе;
  • 2 середніх цибулини;
  • ½ Склянки м’ясного бульйону або води;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 склянка сметани будь-якої жирності;
  • пара столових ложок борошна;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. ложки олії;
  • ¼ Ст. ложки паприки.

Приготування

  • На розігріту сковороду додаємо рослинне і вершкове масло, а потім 2 зубчики часнику (цілком).
  • Курку попередньо нарізаємо на тонкі довгі скибочки і відправляємо до часнику.
  • Після того, як м’ясо придбає білий колір, виймаємо часник.
  • Додаємо до курки цибулю, нарізану півкільцями, і печемо до рум’яного кольору.
  • У воду або бульйон додаємо борошна і розмішуємо до однорідності.
  • Виливаємо отриману суміш до м’яса.
  • У сметану додаємо паприку, сіль і перець і відправляємо в сковороду.
  • Тушкуємо на невеликому вогні 15 хвилин.

Бефстроганов в мультиварці

Мультиварка – незамінна річ для кожної домогосподарки. Страви з м’яса в ній виходять більш соковиті і ніжні.

  • 1 велика цибулина;
  • 300 гр. свіжих печериць;
  • 1 середня морквина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 600 гр. курячого філе;
  • 3 маринованих помідорів;
  • ½ Склянки води або бульйону;
  • ½ Склянки сметани.

Приготування

  • У чашу мультиварки наливаємо масло і додаємо поросяти, ягняти печериці. Вибираємо режим «Смаження».
  • Цибулю нарізаємо півкільцями і викладаємо поверх грибів.
  • Моркву натираємо на крупкою тертці і додаємо до цибулі і грибів.
  • Філе нарізаємо тонкою соломкою і відправляємо в загальну чашу до всіх інгредієнтів.
  • Помідори очищаємо від шкіри, розминаємо виделкою і викладаємо слідом за куркою.
  • Додаємо до всіх продуктів сметану і бульйон (воду).
  • Вибираємо режим «Гасіння» і готуємо 40 хвилин.

Бефстроганов – відмінне блюдо, приготувати під силу навіть початківцю. Найбільш доступні продукти дають в кінцевому результаті приголомшливий смак. Він добре поєднується зі спагетті, рисом або гречей. Також як гарнір можна використовувати овочі, приготовані на пару або на грилі. З усього розмаїття представлених рецептів кожен може вибрати потрібний і готувати його для себе і своїх близьких.

Дивіться також:  Макарони з тушонкою – 7 рецептів, як приготувати в мультиварці
Прокрутка до верху