Бефстроганов з курячої грудки – 7 смачних рецептів

Це популярне блюдо, назване за прізвищем відомого російського вельможі, традиційно готувалося з яловичини, розділеної на маленькі квадратики. Бефстроганов з курячої грудки — чудова варіація сучасного страви, поповнила рецептуру новими смаками.

Бефстроганов з курячої грудки зі сметаною

Біле м’ясо птиці як не можна краще підходить для приготування бефстроганов зі сметаною.

Склад страви:

  • олія соняшникова — 40 мл;
  • цибуля-ріпка;
  • куряча грудки — 500 г;
  • борошно — 40 г;
  • гірчиця — 15 г;
  • свіжа сметана (жирність 20%) — 200 г;
  • петрушка, сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Ретельно промиваємо куряче філе, промокаємо паперовими рушниками, поділяємо на скибочки товщиною до 1 див. Легко відбиваємо пласти, потім нарізаємо смужками. У такому вигляді оформляється будь м’ясний продукт, з якого виходить бефстроганов.
  • Нагріваємо в розпеченій сковороді масло, швидко обсмажуємо шматочки м’яса до рум’яності. Приправляємо їх гірчицею, перцем і сіллю.
  • Пасеруємо в сотейнику очищений і дрібно нашатковану цибулю. Посипаємо його з борошном, додаємо домашню сметану. Постійно перемішуючи склад, вводимо теплу питну воду. Отримуємо густу підливу однорідної консистенції.
  • Заправляємо м’ясо птиці сметанним соусом, розподіляємо його по всім кусочкам курячої грудки, нагріваємо до кипіння. Зменшуємо полум’я конфорки, тушкуємо продукти 20 хвилин в закритому вигляді.

Подаємо бефстроганов зі спагеті, картопляним пюре, свіжим хлібом. Насолоджуємося, як у старовину!

Готуємо з грибами

Бефстроганов з курячої грудки з грибами вніс додаткові смакові нотки в улюблену страву. Ароматний компонент виявився як не можна до місця!

Список продуктів:

  • масло пісне;
  • свіжі печериці (або інші гриби) — 300 г;
  • грудка куряча — 1 кг;
  • часникові зубки — 6 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 4 головки;
  • жирна сметана — 400 г;
  • сіль і перець (використовуємо за уподобанням).

Порядок приготування:

  • Нарізаємо соломкою промите і просушену м’ясо курки. Солимо і перчимо продукт, обсмажуємо в гарячому маслі до рожевого кольору. Все перемішуємо, тушкуємо на слабкому вогні до придбання стравою бежевого відтінку.
  • Звільняємо цибуля від лушпиння, шаткуємо тонкими пластинами. Поміщаємо половину овочів до м’ясного складу, вливаємо ½ кількості сметани, продовжуємо приготування ще чверть години.
  • Промиваємо свіжі гриби, промокаємо серветками, нарізаємо слайсами, обсмажуємо в окремій ємності до випаровування рідини і утворення світло-коричневої скоринки. Додаємо до печерицям залишився цибулю, позначену частину сметани. Приправляємо продукти спеціями.
  • З’єднуємо грибний і м’ясної склади, акуратно перемішуємо страву, тушкуємо 15 хвилин під кришкою. В кінці процесу кладемо часник за своїм бажанням.
Дивіться також:  Котлети з кролика – 7 рецептів, як приготувати соковиті котлети в духовці, в мультиварці і на сковороді

Приготовану страву не тільки відрізняється чудовим смаком, але і високою калорійністю. Однак раз на тиждень можна дозволити собі маленьку слабкість без шкоди для фігури.

Смачне блюдо з вершками

І знову «головну скрипку» в цьому гастрономічному оркестрі грає кисломолочний продукт.

Необхідні інгредієнти:

  • свиняча грудинка копчена — 120 г;
  • масло пісне;
  • вершки — 300 мл;
  • цибуля-ріпка — 2 шт.;
  • куряче філе — 1 кг;
  • питна вода — 350 мл;
  • борошно — 150 г;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • сіль, перець, приправа для м’яса птиці.

Процес приготування:

  • Ретельно обробляємо курячу грудку, добре просушуємо паперовими рушниками. Ця процедура обов’язкова для правильного і смачного приготування бефстроганов. Шаткуємо підготовлене м’ясо соломкою.
  • Очищаємо цибулю від лушпиння, рубаємо півкільцями.
  • Свинячу грудинку нарізаємо маленькими кубиками, обсмажуємо на несильному вогні. Поміщаємо в розтоплений жир шматочки овоча.
  • Коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо до нього борошно і куряче м’ясо. Ретельно перемішуємо склад, продовжуємо термічну обробку продуктів на середньому вогні до рожевого кольору нарізаного філе.
  • Вливаємо в сковороду з стравою жирні вершки. Багато господині готують соус з борошном в окремій ємності, з’єднуючи підливу з м’ясом в кінці технологічного процесу. Підходить будь-яка кулінарна версія!
  • Приправляємо компоненти бефстроганов підібраними спеціями і приправами, додаємо нарізаний часник. Тушкуємо їжу не більше 5 хвилин.

Апетитна страва з курячої грудки з вершками виходить дуже ніжне і поживне. Прекрасний варіант ситного другої страви для сімейного обіду.

Соковитий бефстроганов з курячої грудки в мультиварці

Кухонний прилад став своєрідним символом сучасної «скатертини-самобранки». Улюблена страва виходить якнайкраще і в найкоротший термін.

Необхідні компоненти:

  • масло пісне (бажано кукурудзяна) — 120 мл;
  • цибуля ріпчаста — 150 г;
  • грудка куряча — 800 г;
  • борошно просеянная — 100 г;
  • банку томатів пелати (консервовані помідори без шкірки);
  • сметана — 400 мл;
  • суміш перців, сушені трави.

Етапи приготування:

  • Злегка відбиваємо попередньо оброблене м’ясо, нарізане тонкими смужками.
  • Включаємо прилад на режим «Смаження/Випічка» (вибираємо за бажанням), встановлюємо час роботи 3 хвилини. Вливаємо в нагріту поверхню чашу трохи олії, викладаємо на дно очищений і нашатковану півкільцями цибулю. Обсмажуємо овоч до рожевого кольору.
  • Приєднуємо до цибулі нарізані частини курки, продовжуємо процес ще чверть години, поки не випарується вся рідина, а м’ясо не придбає такий же, як і цибуля, гарний відтінок.
  • Далі додаємо подрібнені частини пелати, додаємо дрібку солі, суміш перців, сушені трави. Постійно перемішуючи склад, додаємо порції свіжої сметани.
  • Змінюємо програму роботи агрегату на «Гасіння», готуємо продукти ще 15 хвилин у закритому вигляді.
Дивіться також:  Рис з куркою в духовці - 10 смачних рецептів приготування

Дістаємо бефстроганов з мультиварки, і з задоволенням споживаємо блюдо.

Зі сметаною і томатною пастою

Особливу апетитність у поданій блюді викликає його колір, отриманий в результаті з’єднання томатної пасти зі сметаною.

Перелік компонентів:

  • масло пісне — до 50 мл;
  • цибуля-ріпка — 4 шт.;
  • м’ясо птиці — 800 г;
  • томат-паста — 20 г;
  • мука в/с — 30 г;
  • бульйон — 250 мл;
  • сметана домашня — 40 г;
  • спеції (сіль, перець).

Техніка приготування:

  • Промокаємо серветками добре промите куряче філе, нарізаємо його тонкими довгими шматочками.
  • Тепер готуємо соус. Приділяємо йому особливу увагу, так як отриманий склад може в разі потреби виправити смак страви або зовсім його зіпсувати.
  • Викладаємо в сотейник свіжу сметану, томат-пасту, теплий бульйон. Приправляємо суміш перцем і сіллю. Постійно перемішуючи, нагріваємо соус до кипіння, потім відразу відставляємо від вогню.
  • Паніруємо шматочки філе просіяним борошном, покласти в друшляк, струшуємо його, позбавляючи м’ясо від зайвого сипучого продукту.
  • Звільняємо цибуля від лушпиння, дрібно нарізаємо, злегка пасеруємо в ароматній олії до напівм’якого стану. Викладаємо зверху м’ясо курки, обсмажуємо на сильному полум’я конфорки, не забуваючи перемішувати компоненти страви.
  • Коли смужки філе придбають світло-рожевий колір, заливаємо їх приготованим соусом. Розподіляємо складу по всьому бефстроганову, тушкуємо 20 хвилин при повільному нагріванні в закритому вигляді.

Подаємо чудове страву до столу в гарячому стані.

Смачний рецепт з паприкою

Винахідливий французький кухар створив легендарний бефстроганов, не міг і мріяти про такий багатому асортименті спецій і приправ, які сьогодні знаходяться в нашому розпорядженні.

Використовувані продукти:

  • цибуля ріпчаста;
  • масло пісне (40 мл), вершкове «Селянське» (30 г);
  • грудка куряча — 500 г;
  • паприка мелена — 10 г;
  • часник;
  • борошно — 80 г;
  • вершки жирні — 200 г;
  • бульйон — 170 мл;
  • спеції.

Послідовність приготування:

  • Промиваємо курячу грудку, видаляємо рушниками залишки вологи, нарізаємо соломкою товщиною до 1 див.
  • Очищений цибулю шаткуємо півкільцями.
  • Нагріваємо в сковороді з товстим дном пісне масло. Робимо це на невисокому вогні. Опускаємо в гарячий жир, м’ясо птиці, додаємо 2 зубки часнику. Постійно перемішуємо смужки грудки, роз’єднуючи злиплі шматочки.
  • Як тільки м’ясо зарум’яниться, витягаємо часник. Додаємо нарізану цибулю, обсмажуємо до золотистого відтінку. Уважно стежимо за станом шматочків курки, щоб вони ні в якому разі не пересушились!
  • Наливаємо в чашу 100 мл питної води або бульйону, всипаємо борошно, розмішуємо до однорідного стану, розбиваючи всі грудочки.
  • В окремій ємності змішуємо сметану з іншою рідиною, приправляємо суміш паприкою, перцем і сіллю.
  • Кладемо в сковороду з м’ясом борошняний склад, добре розмішуємо продукти, потім вводимо заправку з сметани. Продовжуємо роботу силіконової лопаткою, поки підлива злегка не загусне.
Дивіться також:  Риба, запечена з овочами – 7 рецептів приготування в духовці і в мультиварці

Оскільки головним творцем пікантного смаку і насичено кольору страви є паприка, вибираємо пряність виключно якісну, від відомих виробників.

Бефстроганов з курячої грудки в духовці

Часи змінилися, і старовинна російська піч залишилася в минулому. Однак збереглися традиції цього чудового способу термічної обробки їжі. На допомогу прийшла все вміє духовка!

Список інгредієнтів:

  • цибуля ріпчаста — 140 г;
  • м’ясо куряче — 800 г;
  • сметана (жирність від 15%) — 400 мл;
  • масло пісне;
  • часникові зубки — 3 шт.;
  • сир (бажано твердих сортів) — 200 г;
  • печериці (можна інші лісові гриби) — 300 г;
  • спеції.

Приготування страви:

  • Шаткуємо оброблену грудку птиці тонкою соломкою, швидко обсмажуємо в сковороді разом з нарубаним кубиками цибулею. Додаємо 200 мл густої сметани, подрібнений часник, сіль і перець. Тушкуємо продукти 10 хвилин.
  • Очищаємо і гриби промиваємо, нарізаємо маленькими шматочками, покласти в іншу ємність з нагрітим маслом, смажимо до легкої рум’яності. Заливаємо печериці залишилися кисломолочним продуктом, добре все перемішуємо, нагріваємо до кипіння, тушкуємо 5 хвилин.
  • Викладаємо м’ясної складу в жароміцну форму, зверху маємо грибну суміш. Посипаємо страва сирної стружкою, відправляємо страву на 10 хвилин у духовку, нагріту до 180°C.

Дивовижний смак і зовнішнє оформлення страви дуже нагадує жульєн. Що ж, такий кулінарний результат нас теж влаштовує.

Яким способом приготувати бефстроганов з курячої грудки, вирішуйте самі, враховуючи представлені в статті поради і рекомендації. Смачні рецепти вам в допомогу!

Прокрутка до верху