По-казахськи з ковбасою з конини
По великим святам у кочівників готувався варіант бешбармака з кінської ковбаси «кази» — у давнину ця страва шанувалося як урочисте і подавалося тільки обраним гостям. Казакша ет (так називається такий бешмарк) і сьогодні у казахів готується по особливих випадках. Спробуйте поекспериментувати і ви.
Зрозуміло, що здобути казі можна тільки в країнах, де їдять конину, але при бажанні можна приготувати її самостійно. Для цього в кінську кишку (шукаємо її на ринках міста) щільно набиваємо кінське м’ясо, взяте з ребер тварини, а потім натираємо сіллю, чорним перцем, кмином. Готову ковбасу треба промити в холодній воді і залишити в темному прохолодному місці на кілька годин маринуватися. На цьому складності закінчуються – можна слідувати порадам з класичного рецепту і варити бешбармак, як зазвичай.
Процес виглядає так:
Можна подати бульйон в окремих піалах, доповнити блюдо зеленню, пригостити гостей теплим хлібом – все залежить від бажання і можливостей господаря. Зрозуміло: готувати напівфабрикат самостійно не потрібно, якщо вам вдалося придбати гарний шматочок якісної кінської ковбаси.