Бешбармак – 6 рецептів як смачно приготувати

Бешбармак з куркою

Бешбармак з курки – найшвидший і демократичний варіант страви. Можна взяти одну курку, або «розбавити» її індичкою, кроликом, шматочком свинини – все на ваш розсуд. Головне, щоб м’ясо було свіжим, а тушка – гладкою і пружною.

Бешбармак готується просто:

  • Курку відварюємо до м’якості.
  • Даємо охолонути.
  • Відокремлюємо від кісточок.
  • У бульйоні відварюємо ромбики локшини.
  • Готуємо соус з лука, вершкового масла, чорного перцю.
  • На блюдо викладаємо шматочки курки, а поряд – шматочки готової локшини.
  • Поливаємо все соусом.
  • Окремо до курячого бешбармаку можна подати міцний курячий бульйон з зеленню, і шматочки будь-якого хліба.

    Бешбармак настільки смачний, що любимо вже сотнями років і культивується в багатьох країнах, де рецепти бережуть, як зіницю ока. Наостанок розповімо вам невеличку історію. Пару років тому в Казахстані був приготований бешбармак, який увійшов до Книги Рекордів Гіннесса. На приготування було витрачено понад 700 кілограм м’яса, а спробувати страву змогли сотні жителів республіки. Запевняємо, що і в вашій родині блюдо поб’є всі рекорди популярності, якщо ви потрудіться і приготуєте його хоча б один раз. Приємного апетиту та нових кулінарних відкриттів!

    Дивіться також:  Рибні котлети з тріски – 8 дуже смачних рецептів!
    Прокрутка до верху