Бешбармак класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Бешбармак – це страва тюркомовних народів, яка традиційно готується у великі свята або ж до приїзду дорогих гостей. Однак у сучасному світі, побалуватися такою апетитною та неймовірно смачною стравою можна абсолютно будь-якого дня. Бешбармак є оригінальним поєднанням тонких пластин тіста, відварених у підсоленій воді, і м’яса, що розходиться по волокнах. Спробувавши таку страву хоча б одного разу, ви назавжди запам’ятаєте це дивовижне поєднання компонентів, які ідеально доповнюють та відтіняють смак та аромат один одного. Як основний інгредієнт вибирають різне м’ясо: починаючи птахом і закінчуючи кониною.

Класичний бешбармак – покроковий рецепт у домашніх умовах

Бешбармак класичний – це традиційна казахська страва, яка є кулінарним шедевром. Його готують з відвареного м’яса, тонко розкатаного тіста та наваристого бульйону. М’ясо, зазвичай баранину чи конину, відварюють до м’якості і нарізують великими шматками. Тісто розкочують у тонкі листи та нарізають ромбами. Бульйон готують із кісток та овочів, надаючи йому насичений смак.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Яловичина – 600 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Мука – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати бешбармак у домашніх умовах за класичним покроковим рецептом? Згідно зі списком, поданим вище, готуємо компоненти.

У чаші перемішуємо сіль і просіяне борошно, вбиваємо яйця.

Додаємо воду та замішуємо туге тісто.

Борошня розкочуємо в тонкий пласт і розрізаємо на ромбики.

Напівфабрикати викладаємо на лист пергаменту і прибираємо у відкриту гарячу духовку на 20 хвилин при 120 градусів.

Паралельно відварюємо яловичину у підсоленій воді близько години, у середині термічної обробки закидаємо в бульйон горошини чорного перцю та лавр.

Відварене м’ясо витягаємо з каструлі, остуджуємо та розбираємо по волокнах.

Пару головок цибулі очищаємо і ріжемо кільцями.

Занурюємо цибулю в бульйон і проварюємо 5-7 хвилин до м’якості, перекладаємо в піалу.

Бульйон проціджуємо та доводимо до кипіння, протягом 7-10 хвилин проварюємо заготовки з тіста.

На плоску тарілку викладаємо тісто, зверху додаємо яловичину та цибулю – поливаємо бульйоном та перчимо. Класичний бешбармак у домашніх умовах готовий! Смачного!

Як приготувати бешбармак із яловичини в домашніх умовах?

Як приготувати бешбармак із яловичини в домашніх умовах? Відповіді на всі питання, що вас цікавлять, ви виявите нижче. Бешбармак, є смачною стравою з м’яса, тіста і цибулі. Соковита яловичина тушкується в бульйоні до м’якості, після чого додається свіжа цибуля та гострий перець. Готове блюдо подається на тонкому шарі тіста, що робить його ситним та апетитним.

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 40 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,5 кг.
  • Борошно – 4 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 7 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 4 л.
  • Кінза – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичина ретельно промиваємо і укладаємо в каструлю. Залив водою, доводимо до кипіння і видаляємо пінку.

Крок 2. У бульйон відправляємо лаврушку, сіль, очищену головку цибулі – томимо на повільному вогні годину-півтори. Варене м’ясо викладаємо на тарілку, остуджуємо та подрібнюємо.

Крок 3. Паралельно готуємо тісто: просіюємо муку|борошно|, вбиваємо яйця і солимо, поступово вливаємо молоко і замішуємо тісто.

Крок 4. Грудку прикриваємо рушником і залишаємо на півгодини для того, щоб набухла клейковина.

Крок 5. Потім відщипуємо від основи шматочки і розкочуємо в тонкі коржики, залишаємо на столі на 30 хвилин, щоб продукт підсушився.

Крок 6. Тим часом головки цибулі «звільняємо» від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Крок 7. Висипаємо цибулю в сотейник і заливаємо гарячим жиром з бульйону, перчимо і доводимо до кипіння. Томімо на повільному полум’ї до прозорості.

Крок 8. Коржики ріжемо на смужки, а потім на ромби. По одному занурюємо в бульйон, що залишився, перемішуємо і проварюємо 60 секунд з моменту закипання.

Дивіться також:  Макарони з м’ясом – 9 рецептів приготування

Крок 9. Перекладаємо тісто шумівкою на тарілку, зверху викладаємо яловичину та апетитну цибулю. Прикрашаємо кінзою та дегустуємо. Смачного!

Бешбармак зі свинини в домашніх умовах

Бешбармак зі свинини в домашніх умовах – це унікальна страва середньоазіатської кухні. Приготування його із свинини відрізняється від класичного рецепту, але при цьому надає йому свого неповторного смаку. Соковита та ніжна свинина з тонкими коржами та ароматним бульйоном роблять цю страву незабутньою.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 гр.
  • Локшина бешбармачна – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Вода – 1,2 л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промите м’ясо викладаємо в ковшок, заливаємо водою і доводимо до кипіння.

Крок 2. До свинини відправляємо очищену цибулю (1 шт.), Лавровий лист і сіль.

Крок 3. Другу цибулину нарізаємо півкільцями і пасеруємо на олії до прозорості. Вливаємо трохи бульйону та витримуємо на вогні ще 2-3 хвилини.

Крок 4. М’ясо викладаємо на тарілку і остуджуємо, проціджуємо бульйон і злегка солимо. Доводимо вміст ковшика до кипіння і відварюємо до готовності локшину.

Крок 5. Також у бульйоні відварюємо картоплю та переходимо до збирання страви: на тарілку викладаємо тісто та картопля, додаємо волокна свинини.

Крок 6. Зверху поливаємо томленою цибулею, перчимо, прикрашаємо зеленню та насолоджуємось. Смачного!

Як приготувати курячий бешбармак?

Як приготувати курячий бешбармак? Бешбармак – це національна казахська страва, що складається з м’яса та тіста. Традиційно бешбармак готують з ягняти або кониною, але також можна приготувати його з куркою. Для приготування бешбармаку з курки потрібні такі інгредієнти: птах та овочі з прянощами.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 1,2 кг.
  • Локшина бешбармачна – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Під струменем води промиваємо птицю і укладаємо в жароміцну ємність, вливаємо воду і проварюємо на помірному вогні 40-50 хвилин, знімаючи пінку шумівкою.

Крок 2. Овочі очищаємо, розрізаємо навпіл і обпалюємо до чорноти на сухій гарячій сковороді. Додаємо в бульйон разом із сіллю та приправами.

Крок 3. Курку дістаємо з каструлі, остудити і розбирати, як на холодець. Бульйон проціджуємо, цибулю та морквину викидаємо.

Крок 4. Дві головки цибулі, що залишилися, нарізаємо півкільцями.

Крок 5. Висипаємо в бульйон і варимо трохи більше 40 секунд.

Крок 6. В окремій каструлі відварюємо локшину, згідно з інструкцією та шумівкою викладаємо на велику плоску тарілку. Поверх кладемо курячу м’якоть та цибулю – дегустуємо. Смачного!

Класичний бешбармак із картоплею

Класичний бешбармак з картоплею відрізняється від оригінальної варіації приготування тим, що скибочки відвареного м’яса з цибулею подаються разом із тонкими пластинами тіста та скибочками відвареної картоплі. Якщо ви любите експериментувати, то цей рецепт безперечно для вас!

Час приготування – 2 год. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 400 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Мука – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 50 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену цибулю рубаємо півкільцями, солимо і перчимо, розминаємо руками і, накривши плівкою, ставимо на полицю холодильної камери.

Крок 2. Яловичину відварюємо до готовності, бульйон проціджуємо.

Крок 3. Бульби картоплі очищаємо від шкірки, обполіскуємо та варимо у підсоленій воді до м’якості.

Крок 4. Для локшини замішуємо тісто з борошна, яйця та крижаної води. Грудку ділимо на три частини, кожну тонко розкочуємо і розрізаємо на ромби.

Крок 5. Варене м’ясо поділяємо на волокна.

Дивіться також:  Підлива з свинини – 9 рецептів

Крок 6. Тісто відварюємо в підсоленій воді 7-8 хвилин і шумівкою викладаємо на блюдо сервіровки.

Крок 7. Додаємо половинки картоплі, яловичину та мариновану цибулю. Подаємо до столу і приступаємо до трапези. Смачного!

Бешбармак із утки

Бешбармак з качки – це вишукана страва казахської кухні, приготовлена ​​з соковитого м’яса качки та свіжого тіста. Качка гаситься в окропі з цибулею і спеціями до м’якості, потім обробляється на шматочки. Тонке тісто вариться окремо, а потім змішується з м’ясом та зеленню, створюючи незрівнянний смаковий букет.

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Утка – 700 гр.
  • Олія – ​​4 ст.л. + 4 ст.
  • Петрушка – 2 пучка
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Мука – 250-300 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Качину тушку розрубуємо на порційні шматки і викладаємо в розпечену сковороду з олією.

Крок 2. Підрум’янюємо птаха 5 хвилин і засипаємо натерту на тертці моркву і дрібно нарізану цибулю, помішуючи, смажимо ще 5 хвилин.

Крок 3. Вміст сковороди повністю заливаємо гарячою водою, закриваємо кришкою і томимо 50-60 хвилин на невеликому вогні.

Крок 4. Тим часом готуємо тісто: збиваємо яйце з невеликою кількістю води та солі.

Крок 5. Жменями підсипаємо борошно, що просіює, і замішуємо тісто.

Крок 6. Тісто розділяємо на шматочки, кожен розгортаємо в максимально тонкий шар.

Крок 7. Озброюємося кулінарним пензлем і промазуємо кожен лист олією.

Крок 8. Додаємо подрібнену цибулю і петрушку.

Крок 9. Скручуємо в рулет і розрізаємо на шматочки, завширшки близько 3-4 сантиметрів.

Крок 10. Бульйон солимо та перчимо, закидаємо заготовки з тіста.

Крок 11. Зменшуємо нагрівання до мінімуму і гасимо страву ще 10-15 хвилин під кришкою.

Крок 12. Розподіляємо бешбармак по порційним тарілкам і дегустуємо. Смачного!

Класичний бешбармак по-казахськи

Класичний бешбармак по-казахськи – це традиційна страва з м’яса та тіста, приготовлена ​​з використанням конини чи баранини. У цю страву додають спеції та цибулю для насиченого смаку. Однак на відміну від інших рецептів, у цій страві використання баранячого м’яса надає особливого смаку та аромату.

Час приготування – 3 год.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Баранина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мука – 100-120 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Розрубуємо баранину на шматки та заливаємо водою, варимо на повільному вогні 2-3 години, не забуваючи знімати шумівкою пінку.

Крок 2. За півгодини до готовності закидаємо в бульйон очищену цибулину та моркву, лавровий лист та сіль, перчимо.

Крок 3. Для тіста змішуємо яйце, борошно та сіль.

Крок 4. Збираємо компоненти в кулю та обертаємо харчовою плівкою, залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 5. Цибулю, що залишилася, нарізаємо півкільцями і висипаємо в сотейник, вливаємо 1-2 половника бульйону, солимо і перчимо – проварюємо 1-2 хвилини.

Крок 6. Тісто, що відпочило, максимально тонко розкочуємо і нарізаємо так, як показано на фото.

Крок 7. В окремій каструлі доводимо до кипіння воду та бульйон, у співвідношенні один до одного, солимо і висипаємо тісто. Доводимо до кипіння та варимо 3-5 хвилин.

Крок 8. На плоску тарілку викладаємо пластини тіста, в центр кладемо волокна баранини і додаємо томлену, але похрустну цибулю. Знімаємо пробу та насолоджуємось. Смачного!

Бешбармак стежка конус

Бешбармак із конини – це незвичайний варіант традиційної казахської страви, де разом із яловичиною використовується конина. Цей компонент надає страві особливої ​​пряності та неповторного аромату, який не перестане вас дивувати. Крім того, м’ясо конини має більш вишуканий смак і більш делікатну текстуру.

Час приготування – 4 год.

Час приготування – 30-40 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Конина (козлятина) – 1,2 кг.
  • Яловичина – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морквина – 150 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Локшина бешбармачна – 1 упаковка
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.
Дивіться також:  Шаньги з картоплею — 4 рецепта як у бабусі

Процес приготування:

Крок 1. Ковбасу з конини заливаємо водою і доводимо до кипіння, за допомогою зубочистки проколюємо натуральну оболонку та проварюємо інгредієнт протягом 2,5 годин.

Крок 2. В іншій каструлі відварюємо до готовності яловичину, підсоливши воду та знімаючи пінку.

Крок 3. Варену яловичину викладаємо на тарілку, цибулю нарізаємо півкільцями і заливаємо гарячим міцним бульйоном, посипаємо невеликою кількістю солі та чорного перцю.

Крок 4. Бульйон повертаємо на вогонь, закидаємо цілу очищену морквину та крупно нарізану картоплю.

Крок 5. Відварені овочі дістаємо з каструлі, а в бульйон відправляємо ромбики локшини, відварюємо, помішуючи згідно з інструкцією.

Крок 6. Кази ріжемо кільцями прямо в кишці, довільно подрібнюємо конину.

Крок 7. Збираємо страву: на велику блюдо сервіровки викладаємо тісто, відварені овочі, м’ясо і цибулю. За бажанням доповнюємо зеленню і подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Готуйте та отримуйте задоволення!

Домашній бешбармак із фаршем

Домашній бешбармак із фаршем – це простий та швидкий варіант приготування страви, в якому замість м’яса використовується фарш. Такий рецепт ідеально підійде для тих, хто віддає перевагу легкості та ніжності смаку. Смак цієї страви можна порівняти з класичним варіантом, проте фарш додає йому певну пікантність.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Локшина бешбармачна – 100 гр.
  • Фарш м’ясний – 100 гр.
  • Помідор – 50 гр.
  • Цибуля-порей – 50 гр.
  • Морквина – 50 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Олія – ​​2-3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Бешбармачну локшину закидаємо в киплячу підсолену воду і варимо, згідно з інструкцією.

Крок 2. Відкидаємо ромбики на сито і даємо час стекти.

Крок 3. У сковороду вливаємо та розігріваємо рослинну олію, постійно помішуючи, обсмажуємо фарш до готовності. Солимо і посипаємо улюбленими спеціями.

Крок 4. За допомогою овочечистки очищаємо моркву, обполіскуємо коренеплід і ріжемо півкільцями.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю-порей, помідор та часник.

Крок 6. Овочеве асорті висипаємо до фаршу, перемішуємо і томимо на помірному полум’ї близько 5 хвилин.

Крок 7. Змішуємо вміст сковороди з локшиною та блюдо готове. Смачного!

Справжній бешбармак в афганському казані

Справжній бешбармак в афганському казані – це унікальний та екзотичний рецепт страви, приготовлений відповідно до афганської традиції. Тонке тісто, соковите м’ясо та ароматні спеції роблять цей бешбармак чудово смачним. Цей варіант є особливим і дивовижним завдяки використанню специфічних інгредієнтів та способів приготування.

Час приготування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 10.

Інгредієнти:

  • Баранина – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 6 шт.
  • Часник – 4 зуби.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець запашний горошок – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 1 жменю.
  • Вода – 1 л.
  • Локшина бешбармачна – 250 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Баранину обполіскуємо під струменем води та розрізаємо на шматки середнього розміру.

Крок 2. Ріпчасту цибулю (4 штуки) нарізаємо півкільцями, моркву розрубуємо вздовж на 3-4 сегменти.

Крок 3. У казан відправляємо м’ясо, дві цілі очищені цибулини, моркву, часник, сіль і чорний, а також запашний перці – компоненти заливаємо водою і закриваємо кришкою, ставимо казан на вогонь і після закриття клапанів готуємо 45 хвилин, зменшивши полум’я.

Крок 4. Після закінчення зазначеного часу, скибочки баранини викладаємо на тарілку та остуджуємо, овочі викидаємо, бульйон проціджуємо.

Крок 5. У порожній казан повертаємо бульйон і висипаємо нарізану цибулю, доводимо до кипіння і проварюємо без кришки 5 хвилин. Потім додаємо локшину, перемішуємо і тримаємо на багатті ще 5 хвилин.

Крок 6. У порційні піали розкладаємо шумівкою локшину з цибулею, розподіляємо волокна баранини, що охолола – заливаємо міцним бульйоном і прикрашаємо зеленню. Смачного!